Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Średniowieczny Role-Play - co sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, oceńcie mój pomysł i napiszcie czy byście zagrali. Otóż wszystko rozgrywa się w średniowieczu,przyjeżdżamy do małego miasteczku w poszukiwaniu lepszych warunków życia. Po przybyciu możemy zostać "rolnikiem", górnikiem, drwalem i wiele więcej lub po prostu zostać złodziejaszkiem i próbować zdobywać pieniądze w sposób mniej legalny. Kreujemy postać jak nam się podoba czy to na bogacza czy też biedaka czy po prostu złodzieja. Miasteczko rozwija się wraz z graczami, to oni wykupują "ziemie", stawiają domy czy remontują już powstałe, serwer, cały Spawn będzie wybudowany bez użycia creativa, na początek będzie to mały zamek wraz z wioską na obkoło, zmieniający się wraz z postępem gospodarki w coraz większy. Co myślicie? 

Opublikowano

Pomysł dobry, lecz:

- Polskie społeczeństwo jest zacofane jak umysł dziecka po wylewie.

- Polskie społeczeństwo lubi izihc i to jedyny tryb na którym znajdziesz ogrom ludzi.

Jeśli chcesz zrobić serwer i dokładać za jego utrzymanie, to rób..

Jedynym sensownym wyjściem byłoby stworzenie go w języku europejskim i podłapanie rozgarniętych graczy.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Zgadzam się, z @Up. 90% Polski graczy, to raki umysłowe dla których ważna jest tylko klepa na izihc albo hc. Zrób serwer w języku angielskim, zainwestuj w reklamę. Możesz mieć nawet pluginy z internetu, bo graczom z poza Polski nie przeszkadza brak "autorskich" pluginów.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Witam, oceńcie mój pomysł i napiszcie czy byście zagrali. Otóż wszystko rozgrywa się w średniowieczu,przyjeżdżamy do małego miasteczku w poszukiwaniu lepszych warunków życia. Po przybyciu możemy zostać "rolnikiem", górnikiem, drwalem i wiele więcej lub po prostu zostać złodziejaszkiem i próbować zdobywać pieniądze w sposób mniej legalny. Kreujemy postać jak nam się podoba czy to na bogacza czy też biedaka czy po prostu złodzieja. Miasteczko rozwija się wraz z graczami, to oni wykupują "ziemie", stawiają domy czy remontują już powstałe, serwer, cały Spawn będzie wybudowany bez użycia creativa, na początek będzie to mały zamek wraz z wioską na obkoło, zmieniający się wraz z postępem gospodarki w coraz większy. Co myślicie? 

Ja osobiście zagrałbym. Ale niestety muszę zgodzić z  panami (2) @up

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Pomysł dobry, lecz:

- Polskie społeczeństwo jest zacofane jak umysł dziecka po wylewie.

- Polskie społeczeństwo lubi izihc i to jedyny tryb na którym znajdziesz ogrom ludzi.

Jeśli chcesz zrobić serwer i dokładać za jego utrzymanie, to rób..

Jedynym sensownym wyjściem byłoby stworzenie go w języku europejskim i podłapanie rozgarniętych graczy.

Dzięki za pomysł, myśle że dałoby rade stworzyć taki serwer... a może tak w dwóch językach? jedna wioska polska, druga anglojęzyczna i spróbować skonstruować to tak aby wybierało się jezyk na początku oraz zrobić tak aby czat był widoczny na daną odległość.

Opublikowano

Fajny pomysł. Jeszcze fajniej jakbyś zrobił serwer z online mode: true.. Nie byłoby multikont więc jedna osoba = jeden gracz. Zrób też burmistrza tej wioski, który będzie wybierany przez mieszkanców.

Opublikowano

Fajny pomysł. Jeszcze fajniej jakbyś zrobił serwer z online mode: true.. Nie byłoby multikont więc jedna osoba = jeden gracz. Zrób też burmistrza tej wioski, który będzie wybierany przez mieszkanców.

właśnie w zamku byłby jeden król wybrany głosami graczy, oczywiście przeanalizowany przez administracje aby to nie było jakiś nieodpowiedni 10 latek, mógłby zarządzać gospodarką, cenami etc.

Opublikowano

Jeszcze mam do was pytanko, patrzycie bardziej na to czy pluginy są dobrze skonfigurowane, przetłumaczone i dobrane czy na to że są "autorskie"??

Opublikowano

@VeSteQ

Pomysł dobry, ale nie zagra zbyt dużo osób.

Nie licze na 200 osób wystarczy mi 30-50

Opublikowano

@VeSteQ

Ale że takie 100% RP? Zapomnij o 30-50 graczach. Będzie ich maksymalnie 30.

Pewnie bym zagrał na serwerze, bo pomysł jakiś jest, ale i tak biedny...

Opublikowano

@VeSteQ

Ale że takie 100% RP? Zapomnij o 30-50 graczach. Będzie ich maksymalnie 30.

Pewnie bym zagrał na serwerze, bo pomysł jakiś jest, ale i tak biedny...

Nie, nie full rp bo wtedy musiałbym się pogodzić z 10 graczami gdyż większość osób jest niedojrzała i nie wiedzą co to RP oraz liczą się dla nich tylko "diaxowe sety" i "koxy"

Opublikowano

Tak, tylko raczej byś musiał mieć dużo własnych pluginów/skrptów. +

strange1.jpg

Opublikowano

Tak, tylko raczej byś musiał mieć dużo własnych pluginów/skrptów. +

wiele możliwości dają już udostępnione pluginy przez inne osoby.

Opublikowano

Ja bym oczywiście zagrał...

W polsce brakuje takiego serwera rp

A tryb gdzie wykupiło by się działkę na terenie wioski <3

50>100>150>200>250>300>350>400>450>500

Opublikowano

Grałbym , nie ma dobrego serwera RP.

Tylko izihace teraz grają minkrofty małe , dobre rp to będzie coś.

Jeżeli by ci to wypaliło to by było dużo graczy :P

giphy.gif

Opublikowano

Widzę wiele pozytywnych komentarzy, osób chętnych do zagrania na takim oto serwerze, bardzo się cieszę. Niedługo pojawi się temat z zapowiedzią oraz linkiem do forum na którym będzie możliwy podgląd postępu prac oraz wiele, wiele newsów z serwera oraz poradników dla mniej doświadczonych graczy w świecie "role-play" :D

Opublikowano

Było milion takich tematów, żaden serwer nigdy z tego nie powstał. Dla mnie temat bezużyteczny, to i tak nie powstanie.

Nie ma żadnych dowodów że koles nad tym pracuje, niestety.

Pracuje, pracuje, w niedługim czasie, jeszcze ten tydzień, najpewniej środa lub maksymalnie piątek zostanie wstawiony link do forum z newsami oraz postępem prac.

Powinien to być trochę luźniejszy role-play.

Będzie to troszke luźniejszy role-play jednakże nadal będą obowiązywać wszystkie zasady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...