Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kwalifikacja wojskowa.

tka

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

W jakim wieku dostaję się wezwanie na kwalifikacje wojskową? Pytam z ciekawości, naukę kończę w wieku 19 lat i 7 miesięcy, momentalnie po maturze wyjeżdżam do rodziny za granicę, jeżeli się na kwalifikację nie załapie to rozumiem, że mam to olać?

Pomocnik
Opublikowano

18

Raczej nie powinieneś tego olewać tylko gdzieś zgłosić swój wyjazd

Czy coś mi grozi jak tego nie zgłoszę? :P Wyjeżdżam na stałe, na 100% tutaj nie wrócę.

Opublikowano

Stawiasz się w roku kalendarzowym, w którym kończysz 19 lat.

Jak sam nie pójdziesz, to po ciebie przyjadą.

Najprawdopodobniej jak nie zdążysz, to musisz się zgłosić wcześniej.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Tak to jest skonstruowane byś się załapał przed maturą na tą komisję więc spokojnie, a no i jajek nie zapomnij umyć przed kwalifikacją xD

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Przed 19-stym rokiem życia, lub po ukończeniu 19 dostaniesz wezwanie i możesz się stawić, zatem bez obaw.

Opublikowano

Musisz to zgłosić

I jak kolega wyżej pisał dobrze umyj jajka żeby wstydu nie było

Że ogolić xD ?

Ja mam skonczone 18 i naraie nic nie przyszlo

Opublikowano

Ja tak samo, mam 18 skończone i nic, ale czytałem gdzieś artykuł, że w tym roku wzywają roczniki 97 oraz poprzednie, które nie dostały wezwania. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Zgłaszasz w ambasadzie czy konsulacie , dostajesz zaświadczenie o pobycie za granicą 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W wieku 19lat, mialem urodziny w lutym, na komisji bylem jakoś na początku kwietnia.

Zwykłe badania jak w szkole na odpierdol się, pytania co chcesz robić, czy masz prawo jazdy i takie bzdety.

Co do opuszczenia takiego czegoś to chyba trzeba ich jakoś zawiadomić że jest się za granicą i termin da się przesunąć i tyle.

Pomocnik
Opublikowano

Chciałem wiedzieć po prostu kiedy one są. Jak są przed 19 rokiem życia to ni ma problemu, ale potem niech się sami martwią. ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...