Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na ktorej wersji najlepiej grac ?

TerroSS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Gram w Minecraft'a od dawna ale zrobilem sobie przerwe ponad 1 rok.I mam do was pytanie na jakiej wersji gry teraz ludzie graja ? Na jaka jest najwiecej Moduw i ktora jest najlepsza do Multi ?

Opublikowano

Po pierwsze modów, a nie "moduw". Co do wersji polecam 1.7-.1.7.10 na tą wersję mam wrażenie, że jest najwięcej stabilnych modyfikacji jak i serwerów, które przyciągają graczy :)

671411485514457941894.png

Opublikowano

Najwięcej gra zapewne na dwóch najnowszych wersjach, bo od czasu wypuszczenia najnowszej minęło już trochę czasu by stworzyć pluginy i nawet mody. Pełny zestaw modów z pewnością będziesz miał na wersji 1.7

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Weźmy po uwagę fakt iż pisanie modyfikacji jest pięta Achillesa wielu developerów i nawet duże a zwłaszcza takie są bardzo pobugowane jak i nie dopracowane. Wielu osobom wydaje się że nowe wersje to napewno jest mniej bugów i lepiej jest on zrobiony a to często bywa na odwrót. Co prawda większe bugi bardziej znane mogą zostać naprawione ale w ich miejsce mogą powstać nowe mniejsze aczkolwiek bardziej szkodliwe dla serwera.

Opublikowano

Ja osobiście polecam wersje 1.7.x i 1.8.x

Na tych wersjach jest najwięcej serwerów, 

i najwięcej serwerów posiada możliwość

łączenia się przez te 2 wersje ;)

Jak dla mnie 1.9-1.10 to troche za dużo zmian

dla tylu kilkuset milionowej społeczności MC.

Ale komu się spodoba - niech gra, jego sprawa :D

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

Jak można grać na tej archaicznej wersji 1.7, lool.

Trzeba iść do przodu a nie ciągle stać w miejscu a nawet cofać się. Najlepiej się gra oczywiście na najnowszej: 1.10.x

Opublikowano

Witam,

Gram w Minecraft'a od dawna ale zrobilem sobie przerwe ponad 1 rok.I mam do was pytanie na jakiej wersji gry teraz ludzie graja ? Na jaka jest najwiecej Moduw i ktora jest najlepsza do Multi ?

Większość jest na serwerów 1.8.x. Co do 1.7.10 to myślę, że już nie opłaca się tworzyć serwerów na tej wersji.

strange1.jpg

Pomocnik
Opublikowano

Wszyscy z tym jeden 1.7, ale już wiele serwerów przechodzi na 1.8

Nadal będzie mnóstwo serwerów na 1.7, bo na 1.8 i nowszych nie można obdzierać dzieciaków z kasy...

na Polskich polecam 1.7.10 

na PREMIUM 1.9

Serwerów premium jest już bardzo mało, większość tych na poziomie upadła z powodu braku graczy, których i tak zawsze było mało.

Opublikowano

Jak dla mnie 1.9-1.10 to troche za dużo zmian

dla tylu kilkuset milionowej społeczności MC.

Lol, najpierw jest płacz bo Mojang nie dodaje nic nowego do MC a gdy dograli te kilka dodatkowych bloków, które rozbudowują początkowy aspekt gry to nagle jest płacz bo za dużo zmian... Zdecydujcie się wreszcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...