Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna - Jaką wybrać?

szopenowsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poszukuje karte graficzna, ktora bedzie mi slużyc do gier.

Chce żeby była przystosowana do mojego komputera, bez chwilowej wymiany innych części.

Proc ; Intel core E8400 3 ghz

Ram ; 4gb

zasilacz chieftec 450w

P. główna :  MSI G41-SP20

Budżet nieograniczony, dowolny koszt

Poprostu musi być jak najbardziej wydajna do tego komputera  bez potrzeby wymiany innych części.

Z góry dzięki za pomoc.

PS : Nie chce używek, bede raczej z morele kupował

PS2 : Myslalem coś pokroju GTX 560 Ti / 750 Ti. Warto? Jak nie to poprosze inne propozycje :)

Opublikowano

Razem z procesorem musiałbym raczej wymienić p. główną. A do tego sprzetu by nie pasowała gtx 560 ti / 750 ti? 

I napisałem , że chciałbym wymienić tylko karte bez potrzeby wymiany innych części, więc taką która byłaby najmocniejsza do tego komputera, a pozniej ewentualnie zmieniłbym

płyte i procek.

Opublikowano

Piszesz, że nie chcesz używek a chcesz 560ti, legit.

Zresztą jak budżet nieograniczony to czemu miałbyś nie kupić jakiegoś procesora SB+ta 750ti/370.

Opublikowano

Bo wiem że na karte do tego kompa to mi na spokojnie starczą pieniądze, ale jakbym mial płyte i procek wymieniać to pewnie jeszcze z 6 stówek by poszło :D

A w gry wymagające zbytnio nie gram; CS GO , wot, ewentualnie raz na jakiś czas gre z fabułą

Jeszcze pytanie.

Czy GTX 750 Ti byłby kompatybilny z moim komputerem? czy zasilacz za słaby jak na taką karte?

Opublikowano

warto zastanowić się nad propozycję wyżej takie i5 2400 + hs 7770/7790 połknie ci każdą grę (oczywiście w rozsądnych ustawieniach), a nie będzie cię to kosztować więcej jak 800zł

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

A do tego komputera nie moglbym zarzucic jakiejs karty o której pisałem? (560 ti/ 750 ti) ?

Jeśli nie to dlaczego?

Mógłbyś, ale procesor nie jest pierwszych lotów, więc proponujemy wymienić oba.

Opublikowano

A do tego komputera nie moglbym zarzucic jakiejs karty o której pisałem? (560 ti/ 750 ti) ?

Jeśli nie to dlaczego?

Jak zasilacz ma wtyczki to mozesz, ale przy tym procesorze i tak w duzo gierek nie pograsz (o nowych i tak zapomnij), 560ti nie dostaniesz nowki, o co Ci chodzi? 750ti za jakas ogarnieta wersje od palita to 550zl~, 50zl drozej mamy wyraznie lepszego r7 370 (dobra karta, r7 370>gtx660>750ti), a tak najlepiej to ponizej gtx950 bym nie schodzil, ale to tylko pomijajac fakt, ze 750ti to i tak za duzo do Twojego PC.  Jak dla Ciebie takim problemem jest i5 2/3xxx to wez chociaz i3 2xxx + plytka i bedzie dobrze. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...