Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do €1,200 + Monitor €150

Kilower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? €1,200 + €150 monitor + €50/60 przesylka

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? Jakos w przyszlym tygodniu
Do czego ma służyć komputer? Chce cos, na czym bede mogl grac w Lol'a/Osu na 120 FPS streamujac, bez zadnych problemow.
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia ? Nie, posiadam swoj HDD 1tb, ktory spokojnie mi starczy, Wiec nie potrzebuje nowego systemu. Myszke, headset i klawiature takze posiadam, wraz z jednym monitorem.
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie.

Dodatkowe Informacje:

Jeden monitor juz posiadam, ale chcialbym jeszcze jeden.

Nie potrzebuje HDD, poprostu sformatuje ten ktory juz posiadam i spokojnie powinnien starczyc. (1tb)

Posiadam takze 120gb SSD, Na system i pare innych rzeczy.

Sprawa sie komplikuje, Bo chce aby ten komputer zostal mi dostarczony do Irlandii. 

Jezeli chodzi o €, Jestem w stanie troszke dolozyc, jezeli to faktycznie bedzie mialo sens.

Mam Dylemat co do Hz, do nowego monitor'a, ze wzgledu na to, ze nie grywam w FPS'y - Doradzcie czy brac 60Hz/144hz. Jezeli faktycznie bedzie bardziej sie oplacalo brac 144hz, wtedy doloze do monitor'a.

TL;DR

5200PLN  Komputer do OSU!/Lol'a wraz z nagrywaniem/streamowaniem

850PLN Monitor 144Hz.

Interesuje mnie sam build, czesci najwyzej sam poszukam.

Edited_1.png

Opublikowano

Do osu warto wziąć 144. 

Masz jakieś irlandzkie sklepy komputerowe?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Do osu warto wziąć 144. 

Masz jakieś irlandzkie sklepy komputerowe?

@Zeciarz

Hmn, z tego co patrzalem i przegladalem razem ze znajomym.

To duzo taniej wychodzi zamawiac czesci z internetu z innych krajow, typu Polska/Niemcy.

Tutaj wychodzi to poprostu duzo drozej, nawet wliczajac przesylke.

To niech bedzie 144hz Monitor, Wtedy do 200 :)

EDIT: Sam build starczy, czesci moge sam poszukac najwyzej. Liczcie poprostu srednia cene danej czesci :)

Edited_1.png

Opublikowano

https://www.morele.net/inventory/info/Zf8vra/

Czterordzeniowy, ośmiowątkowy procesor, świetnie wyposażona płyta główna, szybkie ramy, wydajniejsza karta graficzna jak w zestawie wyżej. Zasilacz z certyfikatem gold i z oplotem na kablach. Świetnie wykonana, porządna obudowa z oknem i ciche chłodzenie na procesor, które zadba o temperatury na procesorze. Monitor 144hz, który po kalibracji osiąga całkiem całkiem kolorki.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano
6144MB Msi GeForce GTX 1060 Gaming X

Pamięć HyperX Fury DDR4, 16GB, 2x 8gb 2400

Procesor Intel Core i7-6700K

Płyta główna Asus Z170 PRO GAMING

Zasilacz Corsair RM750X

EKL Ben Nevis (CPU Cooler)

NZXT H440 New 2015 Black & Red Mid-Tower Case

Co mysilicie o tym ?

Jakies uwagi, moze cos przeoczylem/idzie cos lepszego wstawiac zamiast tego co jest.

Edited_1.png

Opublikowano

Nie ma sensu pakowania się w procek z odblokowanym mnożnikiem jeśli nie masz zamiaru go podkręcać. Chłodzenie do zmiany, zasilacz na 550W wersję, 750W to duży overkill. Obudowę też bym zmienił, NZXT dla mnie to taki rakowy razer wśród części komputerowych.

Opublikowano

Nie ma sensu pakowania się w procek z odblokowanym mnożnikiem jeśli nie masz zamiaru go podkręcać. Chłodzenie do zmiany, zasilacz na 550W wersję, 750W to duży overkill. Obudowę też bym zmienił, NZXT dla mnie to taki rakowy razer wśród części komputerowych.

@Zeciarz

Hmn... Z zasilaczem i chlodzeniem masz racje, wezme jakis 550/600W.

Z prockiem, odblokowanym pewnie tez masz racje.

Jaki procek i chlodzenie do niego proponujesz w takim razie ?:P

Co do obudowy, to sie nie znam zbytnio :D

Wszystko sie miesci, jakos normalnie wyglada i cena nie jest (Chyba) jakas kosmiczna.

Jak masz cos lepszego/podobnego ale tanszego to podlinkuj jak mozesz :D

Edited_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...