Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] UltimateRealLife - Projekt pluginu bazowanego na AltisLife w Arma 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie zaznaczam iż jest to projekt, nie gotowy plugin, póki co zbieram propozycję i piszę podstawy. Plugin na pewno nie wyjdzie szybko bo jest to naprawdę spory pomysł.

Tak... postanowiłem napisać taki plugin ponieważ wiele osób mnie o niego prosiło - a co najważniejsze, chce nim wypierdolić całe te EasyHC/HC/MegaHC i inne gówno tego typu. (Wiem że się może nie udać, ale warto próbować). Plugin ten ma zawierać wszystkie, nawet zaawansowane aspekty teraźniejszego RealLife. Dlaczego bazuje na AltisLife? Proste - po prostu lubię ten tryb w Armie  i zawsze chciałem go zrealizować w mc ;v

Obecne pomysły:

• Support WorldGuarda/Edita, brak własnego zapisu (ułatwienie dla mnie, i użytkowników) regionów ;p
  • Tereny przeznaczone do wydobywania surowców (oczywiście bez griefingu, coś jak stoniarki, lecz troszkę ulepszone), sól, miedź, żelazo, węgiel, złoto i inne.
  • Bankomaty i cały system pieniężny. (albo posłużę się jakimś API tj. Vault, bardzo możliwe)
  • tzw. Zony, - bezpieczne, normalne i niebezpieczne.
  • Bronie  (?)
  • Samochody i prawa jazdy (?)
  • Ograniczenie ekwipunku (siła podnoszenia), żeby trochę realizmu zatrzymać, choć trochę ;p
  • Brak budowania/kopania na mapie, bo byłby rozpierdol.
  • Kupowanie własnych domów ze skrzynkami. (?)
  • Drużyny - policja, cywile i medycy.
  • Sklepy z ubraniem, jedzeniem etc. 
  • Nielegalne sklepy, dilerki i narkotyki.
  • Plugin do TS3 (rozmowa na pewne odległości) (?)
  • Rózne nowe przedmioty, ubrania etc.
  • Tereny w których można parkować (odpowiednio oznakowane) (?)
  • Legalne i nielegalne roboty (legalne: np. kopanie, sadzenie roślin, kurierskie misje) (nielegalne: np. dilerka, ataki terrorystyczne, napady na banki, wymiany, handlowanie bronią i w c**j więcej) nie ukrywajmy że nielegalne będą ciekawsze :D
  • System więzienia, zakładników i moduł aresztowania przez policję.
  • Napady na banki i ataki terrorystyczne na różne budynki.
  • Teamowanie się z graczami (?)
  • Przykładowa mapa dodawana z pluginem (?)
  • Pełna dokumentacja pluginu i pomoc
  • API i możliwość pisania addonów do pluginu (?)
  • Pieczenie mięsa w ogniskach, po wrzuceniu do ogniska miesa po kilku sekundach otrzymamy upieczone.
  • Looken: Telefon z różnymi aplikacjami (przelewanie pieniędzy, smsy, zamawianie np. jedzenia, prosty internet)
  • Looken: Choroby podczas przebywania w deszczu/podczas burzy
  • Looken: Data ważności jedzenia (?)
  • Looken: Ulepszone efekty zatrucia/choroby

? = nie wiadomo czy będą

GITHUB: https://github.com/xVacuum/UltimateRealLife

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Bardzo fajny projekt! Mam dla ciebie parę propozycji które dodały by więcej realizmu w mc:

• Możliwość zachorowania na choroby, podczas przebywania na zewnątrz w czasie deszczu lub burzy.
  • Ulepszenie zatrucia pokarmowego (zjedzenie mięsa z zombie), coś więcej niż ubywanie paska głodu, może efekt wirującego ekranu czy jak sie to tam zwie.
  • Data ważności jedzenia, jeżeli upłynie termin, jedzenie jest zepsute i powoduje to co napisałem wyżej, data ważności ubywa wolniej jeżeli jedzenie jest przechowywane w skrzyni.
  • Telefon, kliknięcie ppm otwiera gui, każdy itemek otwiera jakąś tam aplikacje, jako jedną z aplikacji proponuję jakiś system smsów, otwierasz aplikację i wyświetlają się osoby z telefonami które są oddalone o max 1000 kratek i gdy klika się na taką osobę, to otwiera się osobny chat czy coś i pozwala na pisanie z tą osobą na odległość.
  • Plecaki - otwierają puste gui o pojemności jednej skrzyni.

Tylko tyle udało mi się wymyślić, jak jeszcze na coś wpadnę to dopiszę.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Czemu kradniesz pomysły?

Kradnę powiadasz... ale Wy robiąc swoje c*****e Hardcore nie kradniecie od pierwszych HC, to samo z EasyHC? Nie, czemu, najlepiej dopierdolić do akurat innowacyjnego pomysłu (takiego pluginu nie widziałem nigdzie i nie pierdol że jest, szczególnie darmowego) swoje 5 groszy "kradniesz".

Nie pozdrawiam, kup sobie mózg jak będziesz w Biedaronce.

PS:

Hobby:

> Skript

> Java

już wiem kim jesteś, nie wracaj tutaj.

Opublikowano

Ostatnio tak z 2-3 osoby pisały do mnie o pomoc bo chciały założyć taki serwer. Jedna nawet widziałem zrobiła temat na chyba craftsite. A ty robisz dokładnie to samo co oni "altislife - arma 3". Gratuluje ci podpierdolenia pomysłu i każdej rzeczy.

Opublikowano

Ostatnio tak z 2-3 osoby pisały do mnie o pomoc bo chciały założyć taki serwer. Jedna nawet widziałem zrobiła temat na chyba craftsite. A ty robisz dokładnie to samo co oni "altislife - arma 3". Gratuluje ci podpierdolenia pomysłu i każdej rzeczy.

Wyjdź k***a mać nikt cie tu nie chce. Nie interesuje mnie żaden p********y craftsrajt ani Ty. 

Coś cię boli że robię to za darmo i Janek spod 5 będzie mógł zrobić taki serwer jak Ty? xD

Poza tym te pomysły wymyślił właściciel moda do Arma 3 (altislife). Więc w sumie, to ta osoba która do ciebie pisze jest złodziejem, nieprawdaż?

Wróć do pisania swoich toolsów czy innych bossów w skrypcie xD I te twoje DEV w nicku xD

wyjdź

normalnie jak na youtubie xD

Opublikowano

Masz serio spierdolony tok myślenia. Podpierdalasz pomysły ale oczywiście ja nic nie zrobiłem xD Ameba lvl hard

Okej, to może na spokojnie. 

Co cię boli w tym, że robię ten plugin dla społeczności? Czy ja muszę być jebanym cyborgiem i wymyślać unikalne pomysły? Nie k***a, to nie jest kradzież czy plagiat, bo nie podpierdalam tego pluginu komuś innemu. To jedynie inspiracja do przeniesienia takiego trybu w Armie do Minecrafta. Już rozumiesz, czy trzeba Ci powtórzyć?

Zawsze możesz mnie pozwać do sądu że podpierdalam jakiś pomysł, bo pisanie na rakowym forum dla ameb takich jak Ty nie jest najlepszym pomysłem do zniszczenia mnie. 

PS: Gdybym nie napisał że bazowany na AltisLife, to byś się nie pluł zapewne :v przykro mi, ale to nie jest projekt komercyjny, więc dużo mi zrobić nie możesz, poza tym kod jest mój.

PS2: Czemu te osoby pisały do Ciebie? Przecież ty nawet nie wiedziałbyś jak się za to zabrać xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...