Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mod na pancerz

Nekrosmanteia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam moda który dałby mi możliwość "kalkulowania" przebicia pancerza w danym miejscu na czołgu.

Czyli najadę na dolną płytę i widzę mniej więcej ile dmg mogę zadać i czy wgl, fajnie by było jakby obliczał przebicie oraz dmg w zależności od wybranego pocisku

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Nie widziałem moda, który liczyłby wartość przebicia pancerza w konkretnym miejscu, z uwzględnieniem kąta. Są tylko które podają wartość pancerza bez kąta, jednak taka informacja rzadko kiedy się przydaje i często jest myląca.

Lepiej pobrać sobie program o nazwie Tank Inspector i przeanalizować czołgi z którymi masz problem.

Opublikowano

Bo same rysowania mi nic nie dają ;/ ostatnio losowanie wrzuca mnie z przeciwnikami w których mogę walić z ACPC (przeciwpancerna chyba tak się ją pisało) i nawet 1dmg mu nie zadam

Nie jest ważne czy jest to KV1 czy O-I czy nawet Stug III zawsze wywala mnie tak że znajduję się na liście jako ostatnia 5 i to już kolejny dzień.

Dlatego chciałem jakoś pomóc sobie i sprawdzać gdzie mogę walnąćżeby choć trochę go uszkodzić

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Zapewne robisz linię LT, obstawiam Pz. Ic, który nie ma szans przebić kv-1 czy OI. Zmień linię którą robisz. Druga sprawa, pociski AP albo przebiją, albo nie. Nie ma opcji, żeby zadały 1 punkt obrażeń. Taka mechanika jest wyłącznie w przypadku pocisków HE, których używanie na działach z niskim kalibrem nie ma sensu . 

Opublikowano

Robię linię od hetzera więc DT powinien dawać radę rozwalić albo zdać minimum obrażeń

Mój zestaw

Opublikowano

Linia do Jadzi E-100 jest słaba i nie polecam jej robić na początek, a Hetzer jest specyficznym pojazdem. Ma bardzo niską penetrację, biorąc pod uwagę obrażenia i KV-1 po prostu nie da się przebić pociskiem przeciwpancernym. W takiej sytuacji opcje są dwie, załadować HEAT i liczyć, że przebije, co nawet od tyłu potrafi się odbić lub załadować amunicję HE i bić po to 50-200 obrażeń.

Polecam wybranie innej linii czołgów. 

Opublikowano

Tdki na pierwsze czołgi to najgorszy możliwy pomysł, uczą kamperstwa i tego,  że od początku mamy dobre działka.

Jak będziesz się chciał przenieść na inne czołgi to będzie klops, nie bedziesz znał map, mechaniki, będziesz po prostu słaby, na tdkach się kampi, niestety taka ich rola, nie jest wiele map i miejsc gdzie można podjechać agresywnie, bo zaraz medy albo nawet heaviki cię objadą.

Opublikowano

usun to 

Nie widziałem moda, który liczyłby wartość przebicia pancerza w konkretnym miejscu, z uwzględnieniem kąta. Są tylko które podają wartość pancerza bez kąta, jednak taka informacja rzadko kiedy się przydaje i często jest myląca.

Lepiej pobrać sobie program o nazwie Tank Inspector i przeanalizować czołgi z którymi masz problem.

Mało widziałeś, w mojej paczce z modami właśnie coś takiego jest, obok celownika pokazuje pancerz w danym miejscu TAK WLASNIE UWZGLĘDNIAJĄC KĄT pancerza :) 

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

usun to 

Mało widziałeś, w mojej paczce z modami właśnie coś takiego jest, obok celownika pokazuje pancerz w danym miejscu TAK WLASNIE UWZGLĘDNIAJĄC KĄT pancerza :)

Daj link.

Opublikowano

Masz w dziale z poradnikami i modami.

Zaraz dam ci screena tylko WoTa wlacze :)

327101469274288567821.jpeg

I co nie ma? Ty też się mylisz, pamiętaj o tym.

Jest procent szans na przebicie, kąt w danym miejscu, sam pancerz nie uwzgledniajac kątu i pancerz skątowany.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...