Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Mam problem iż w pluginie skrypt tworzę skrypt, który ma argumenty np.

command /test <text>: (probowalem tez [<text>])
    trigger:
        broadcast "[Prefix]%arg 1%"

i chodzi o to że jeśli jest to /test <text> to już plugin skript wywala błąd.
Na chacie przy wpisaniu "/sk reload test"
wywala "An internal error occured while attemping to perform this command"
Wywala też błąd w konsoli, o to on:

[23:25:08] [Server thread/INFO]: TheEndiPL issued server command: /sk reload admin
[23:25:08] [Server thread/ERROR]: null
org.bukkit.command.CommandException: Unhandled exception executing command 'sk' in plugin Skript v2.1.1
at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:46) ~[spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:141) ~[spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R3.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:641) ~[spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at net.minecraft.server.v1_8_R3.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:1162) [spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at net.minecraft.server.v1_8_R3.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:997) [spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at net.minecraft.server.v1_8_R3.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:45) [spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at net.minecraft.server.v1_8_R3.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:1) [spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at net.minecraft.server.v1_8_R3.PlayerConnectionUtils$1.run(SourceFile:13) [spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:471) [?:1.7.0_80]
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:262) [?:1.7.0_80]
at net.minecraft.server.v1_8_R3.SystemUtils.a(SourceFile:44) [spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.B(MinecraftServer.java:715) [spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at net.minecraft.server.v1_8_R3.DedicatedServer.B(DedicatedServer.java:374) [spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.A(MinecraftServer.java:654) [spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at net.minecraft.server.v1_8_R3.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:557) [spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745) [?:1.7.0_80]
Caused by: java.lang.NoSuchMethodError: ch.njol.util.NonNullPair.getSecond()Ljava/lang/Object;
at ch.njol.skript.command.Commands.loadCommand(Commands.java:379) ~[?:?]
at ch.njol.skript.ScriptLoader.loadScript(ScriptLoader.java:462) ~[?:?]
at ch.njol.skript.ScriptLoader.loadScripts(ScriptLoader.java:262) ~[?:?]
at ch.njol.skript.SkriptCommand.onCommand(SkriptCommand.java:155) ~[?:?]
at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44) ~[spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]
... 15 more

silnik: spigot 1.8.8
pluginy:

Plugins (31): ItemCases, sTablist, ChatManager, WorldEdit, SkinsRestorer, ColoredSigns, Vault, Multiverse-Core, eastStone, PermissionsEx, WorldGuard, MineResetLite, AutoMessage, InfoBook, MultiMOTD, Timber, ItemNamer, DeathMessages, SkQuery, HolographicDisplays, CleanroomGenerator, Essentials, Trade, OtherDrops, EssentialsSpawn, Skript, AZRank, IslandWorld, AuthMe, InfoBoardReborn, EssentialsChat
Tak wiem że dużo niepotrzebnych, ale niestety błędy z skript, i nie mogłem tego zastąpić skryptami.

Za pomoc będę bardzo wdzięczny.

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

trigger:

Zmien na:

command /test [<text>]:

trigger:

broadcast"[sERWER] %arg 1%

Opublikowano

trigger:

Zmien na:

command /test [<text>]:

trigger:

broadcast"[sERWER] %arg 1%

command /test <number> <player> <text>:	trigger:		message "%arg 1%"		message "%arg 2%"		message "%arg 3%"

Nie ma błędu, TAB masz dobrze zrobione?

Mi to wygląda na ew brak dodatków, bo jest błąd z komendą na reset

Sprawdź dodając WildSkript i Skript+

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Mam SkQuery chyba 4 może w tym problem? Taby mam dobrze, po prostu wystarczy dodać argumenty do skryptu...

command /test <text>:
    trigger:
        if arg 1 is "test1":
            send "dziala"
        if arg 1 is not set:
            send "poprawne uzycie to test1"

I wywala błąd, może to być też błąd w tym że skript jest na 1.7 a serwer na 1.8, ale nie ma wersji skriptu na 1.8, spróbuję odinstalować skquery i zainstaluję WildScript i zobaczę.

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

SkQuery i WildSkript nie kolidują między sobą więc oby dwa mogą być jednocześnie Mam nadzieje ze pomoglem , daj like

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Opublikowano
command /brodcast [<text>]:
    trigger:
        broadcast "[prefix] %argument 1 parsed as text%"

# nie zmieniaj nazwy komendy na broadcast 

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Dobrze rozwiązałem problem, chodziło o to że dodatek skquery na 1.8 nie jest dobrze napisany i nie działa poprawnie, gdzieś na githubie udało mi się znaleźć przerobiony skquery na 1.8 który działa poprawnie, nie ma już tego błędu wszystko działa poprawnie.
Temat rozwiązany.
Temat do zamknięcia.
Dziękuję wszystkim za pomoc.

Opublikowano

Po pierwsze!

*Wycinek kodu*

at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:46) ~[spigot-1.8.8.jar:git-Spigot-e4d4710-e1ebe52]

(To zielone to główny powód)

*Wycinek informacji ze strony Bukkit.org*

Recent files

• R2.1.1 for CB 1.7.2-R0.3 Mar 11, 2014

Wersja którą posiadasz to znaczy w tym wypadku skrypt nie jest kompatybilna ;) Zauważ że owy plugin jest na wersję -

• CB 1.7.2-R0.3
  • 1.2.5

z czego wynika że jest ona nie kompatybilna ;) Polecam poczekać na update skryptu albo darować sobie ten skrypt i zabrać się za pisanie pluginu.... ewentualnie możesz też zamiast wersji spigot - 1.8.8 użyć np. 1.7.10 lub niżej aby zapobiec takim błędom ;p

•  
  •  
  •  
  •  

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@blo1238
Po co odpisujesz, skoro temat został rozwiązany, i źle napisałeś, skrypt nie jest aktualizowany do 1.8, ponieważ współpracuje z nowszymi wersjami, i przy zainstalowaniu dobrej wersji SkQuery, nie wywala żadnego błędu, ani z skripta ani z skquery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...