Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Główna nagroda w tegorocznej Odysei - głos społeczności!

Gość Alfik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2323714691100671106232.png

Wybierz nagrodę główną w tegorocznej Odysei!

Odyseja, czyli droga ku Mistrzostwom Świata, to zdecydowanie najbardziej prestiżowe wydarzenie w grze. Podczas trwania tego eventu możemy zdobyć kilka wyjątkowych stylizacji i innych przedmiotów oraz, co ma największą wartość, nagrodę główną, czyli limitowany skin dla wybranego boga (T5). Warto tutaj dodać, że jest to jedyna okazja do zdobycia tej skórki, która zauważalnie wyróżnia się na tle innych. 

W ubiegłorocznej Odysei takim artefaktem była stylizacja Ragnarok Force X dla Thora, a jeszcze wcześniej, w 2015, Archon dla Thanatosa. I tutaj pojawia się pytanie, co tym razem? No właśnie. Wyjątkowo w tym roku, na drodze głosowania, to społeczność wybierze klasę i finalnie koncepcję limitowanego skinu. 

A jak to wszystko będzie wyglądać?

Etap nr 1

Głosowanie, jaka klasa

Czas: do 25.07

Za pomocą specjalnej strony (klik) możesz oddać swój głos na klasę, dla jakiej będzie stworzona ta niezwykła stylizacja. Do wyboru jest: mage, warrior, guardian oraz hunter. Z oczywistych względów assassin ostał wykluczony.

Etap nr 2

Werdykt, czyli ogłoszenie zwycięskiej klasy oraz ustalenie miejsca do wysyłania pomysłów na skórkę

Czas: 26.07-09.08

Twórcy oficjalnie poinformują, która klasa zdobyła najwięcej głosów i tym samym udostępnią miejsce, gdzie będzie można składać swoje propozycje, pomysły na nowy skin.

Etap nr 3

Głosowanie, który pomysł

Czas: 12.08-19.08

Kolejne głosowanie, tym razem na najlepszy koncept, spośród wybranych przez Hi-Rez pomysłów.

Etap nr 4

Ostateczny werdykt, czyli opublikowanie nazwy boga oraz projektu stylizacji

Czas: 22.08

W tym właśnie dniu poznamy główną nagrodę, limitowaną skórkę (T5), tegorocznej Odysei!

Opublikowano

no chyba nie chcesz powiedzieć że Archon im wyszedł źle próbują słuchać się ludu i dobrze i tak raczej niewiele osób w Polsce będzie mogło się nim poszczycić.

Chronos  to pomyłka prawda ale może Hirez weźmie sobie do serca tą fale hejtu co dostała po nim i zrobią coś co może być warte te 8125 gemów(tyle kosztował Archon)

Opublikowano

no chyba nie chcesz powiedzieć że Archon im wyszedł źle próbują słuchać się ludu i dobrze i tak raczej niewiele osób w Polsce będzie mogło się nim poszczycić.

Chronos  to pomyłka prawda ale może Hirez weźmie sobie do serca tą fale hejtu co dostała po nim i zrobią coś co może być warte te 8125 gemów(tyle kosztował Archon)

Przecież Archon był konceptem Hi-Rezu, społeczność nie miała w tej kwestii głosu.

Chronos jest, mimo wszystko, jednym z lepszych skinów, zważywszy na to, że można go było kupić za 100 Gemów. Poza tym warto podkreślić, że to nie był skin na nagrodę główną Odysei (T5), także niezbyt dobre porównanie. Wątpię, aby Hi-Rez wybrał jakieś nieciekawe pomysły. Raczej twórcy się do tego przyłożą i zaangażują w ten projekt cały swój zespół graficzny. Zobaczymy, jak wyjdzie.

PS Jestem ciekawy, która klasa wygra, a finalnie postać. 

Opublikowano

I znowu wygra coś, co po prostu jest aktualnie OP i na co ludzie mają parcie. Powinni dać do wyboru bogów, którzy zostali mocno pokrzywdzeni i nie dostali żadnych skinów, bądź mają tyle, co nic, np. Isis.

Opublikowano

I znowu wygra coś, co po prostu jest aktualnie OP i na co ludzie mają parcie. Powinni dać do wyboru bogów, którzy zostali mocno pokrzywdzeni i nie dostali żadnych skinów, bądź mają tyle, co nic, np. Isis.

Isis? Masz na myśli Ne zha?  :v

VNp6c2U.png

Opublikowano

Myślę, że Hi-Rez rozważał różne możliwości i ostatecznie oddał głos społeczności, aby znowu nie było fali hejtu pt. "dlaczego wybraliście tego boga a nie tego?". Z jednej strony przyznam Ci rację, skórki powinny być robione dla bogów, którzy mają ich najmniej, ale z drugiej, jaki jest sens stworzenia stylizacji T5 dla rzadko granej postaci? Rozwiązanie twórców jest dla mnie jak najbardziej okej, na drodze głosowania zostaje wybrana klasa, a potem ludzie nadsyłają swoje pomysły dla danego boga i w ten sposób wyłaniany jest zwycięzca. Na całe szczęście w głosowaniu nie wybierania się od razu postaci. 

No ale zobaczymy, jak to wyjdzie.

@1373230489-U611928.pngHola

Źle mnie zrozumiałeś. W tym zdaniu wyodrębniłem dwie, całkowicie różne kwestie. 

Opublikowano

Myślę, że Hi-Rez rozważał różne możliwości i ostatecznie oddał głos społeczności, aby znowu nie było fali hejtu pt. "dlaczego wybraliście tego boga a nie tego?". Z jednej strony przyznam Ci rację, skórki powinny być robione dla bogów, którzy mają ich najmniej, ale z drugiej, jaki jest sens stworzenia stylizacji T5 dla rzadko granej postaci? Rozwiązanie twórców jest dla mnie jak najbardziej okej, na drodze głosowania zostaje wybrana klasa, a potem ludzie nadsyłają swoje pomysły dla danego boga i w ten sposób wyłaniany jest zwycięzca. Na całe szczęście w głosowaniu nie wybierania się od razu postaci. 

No ale zobaczymy, jak to wyjdzie.

To, że postać ma mało skinów nie znaczy, że jest rzadko grana.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Na co komu ta Odyseja, skin za pare tys. gemów - to chyba ktoś musi być najarany, żeby wydać realny hajs na jakiegoś 1 skina. Ta społeczność wymyśli takiego skina, jak ta limitka na Thora albo skin na Chronosa.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Link do głosowania coś nie ten teges.

Przenosi mnie na stronę z ankietami okej, ale co dalej? Nic nie mam do wypełnienia i pisze: You have already taken this survey., czyli, że już ją rozwiązałem, ale kiedy skoro temat jest od wczoraj, a mnie nie było na komputerze przez cały dzień.. lol

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Link do głosowania coś nie ten teges.

Przenosi mnie na stronę z ankietami okej, ale co dalej? Nic nie mam do wypełnienia i pisze: You have already taken this survey., czyli, że już ją rozwiązałem, ale kiedy skoro temat jest od wczoraj, a mnie nie było na komputerze przez cały dzień.. lol

Zmieniłem, powinno być już okej. 

Po prostu oddałem już dawno głos w tej ankiecie i jak teraz otwieram tę ankietę, to automatycznie przenosi mnie na stronę, która pojawia się po oddaniu głosu, tj. właśnie ta, o której wspomniałeś. :) 

Opublikowano

Archon został wybrany przez społeczność spośród innych conceptów do Thanatosa.

Thor T5 został wybrany przez hirez .

T5 w 2017 zapewne będzie to jakiś mag.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Etap drugi zakończony!

Z nadesłanych pomysłów twórcy wyłonili trzy koncepty na skórkę T5 - dla Anubisa, Sol oraz Kukulkana.

Pomysły możecie zobaczyć w ankiecie, w której również głosujemy - https://www.surveymonkey.com/r/T5Vote.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stylizacja T5 wybrana!

Ostateczne głosowanie zostało zakończone! Głosem społeczności najlepszym pomysłem okazał się koncept "ANUBIS - DARK WIZARD TO DEMON".

Cqp_Au0WEAEoJ6J.jpg

Opublikowano

Jezu, ten skin jest taki cudowny! 

Cieszę się, że to właśnie ten wygrał głosowanie :P

Opublikowano

populacja anubisów zwiększy się i zacznie się w late palnie beadsa i aegisa na jego ult gg..... 

ale skin powiem fajny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...