Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKAM LUDZI] CASTLE MOD, X VS X, CUSTOM PVP - 1.9

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witam wszystkich czytających ten temat :D

Niedługo MCHC wystartuje na wersji 1.9, to moment, gdy większość graczy typu hardcore dopiero będzie się zaznajamiało z nowym systemem walki, którego ówcześnie omijali szerokim łukiem, ze względu na to, że wszystkie serwery gildie+coś_tam zatrzymały się do wersji 1.7.x, czasem 1.8. Z pewnością jeżeli MCHC wypali, to gracze będą poszukiwać dobrego serwera treningowego, a wtedy wkraczam ja - jako że HiPlay nie zrobi "multiwersyjności" pomiędzy 1.7-1.9, ze względu na dwa różne systemy walk, a co najwyżej otworzy drugi serwer, dzieląc przy okazji graczy, to nie jedyny problem tego serwera. HiPlay również korzysta z pluginu WorldRebuild, który aktualnie nie jest już wspierany do najnowszych wersji, przynajmniej na moim Spigocie 1.9.2-RO1 nie działa :D. Czyli tak naprawdę po całej konkurencji, wszyscy gracze do dyspozycji. Jasne, że ktoś wybierze serwer który ma więcej trybów do zaoferowania (przede wszystkim autorskich, gdzie indziej ich nie ma), niżeli na jakimś gufno-serwerze przygotowanym na podstawie skript'a. 

Ja na szczęście nie zamierzam prowadzić gufno-serwera, tylko zabieram się za to porządnie. Castle prawie ukończony, CustomPVP to pikuś to napisania, a co do X VS X - to się zobaczy. 

Aktualnie wysunąłem propozycje do dwóch youtube'rów, co mają sie zająć marketingiem i reklamą - od jednego dostałem odpowiedź, za tydzień miałby już opublikować jakiś materiał z alphy serwera, natomiast ja wydać pierwszą wersję Castle'a. Drugi YT'ber póki co nie udzielił mi odpowiedzi. 

Jak sam tytuł tego tematu mówi  - poszukuje ekipy, ludzi chcących rekreacyjnie, dla 4fun'u brać udział przy projekcie, który ma bardzo duże szanse na wypalenie.

- Szukam budowniczych, do map typu Castle i innego typu aren - lobby też

- Donejtorów, co do tego można się odpowiednio dogadać :)

- Z dwóch moderatorów? Tak, dwóch by starczyło :)

Od ekipy oczekuje restrykcji próśb admina-programisty-właściciela, czyli mnie, chociaż w pewnym stopniu xD, oraz stosowanie się (chociaż) do podstaw regulaminu. Wiek nie gra aż takiej dużej roli, bo jestem wstanie przyjąć każdego, kto ma 14,5+, ważne by ta osoba o g a r n a ł a i miała w miare dobry mikrofon, w cudzysłowie w niego nie pluła. 

Ucieszyłbym się gdyby ktoś napisał pod tematem podanie, potem gdy będzie ekipa, to zrobi się zbiórke na TS - dla beki wybrałem ts.hiplay.pl xD

(ew. kontakt [email protected])

Kiedy planujesz start? 

To zależy od budowniczych, mają bardzo dużo do zrobienia i z pewnością dwóch nie wystarczy. Pluginowo to jestem prawie że gotów, ss'ów wstawiać nie będę, bo nie widze tym sensu. Hajs też ważna rzecz, ja go przykładowo nie mam by nawet wykupić najtańszy serwer na jakimś (hee, śmieszne) minkraftowym serwerze, bo o OVH póki co mowy nie ma, taki najtańszy VPS który dałby rade to koszt ok. 80zł za miesiąc.  

Opublikowano

Niestety za darmo wątpię, że znajdziesz "budowniczego".

Piszesz bardzo nieprzejrzystym stylem, sam dopisek 1337 o czymś świadczy.

Opublikowano

Niestety za darmo wątpię, że znajdziesz "budowniczego".

Piszesz bardzo nieprzejrzystym stylem, sam dopisek 1337 o czymś świadczy.

Wiem co sugerujesz poprzez 1337 - normalnie nie posługuje się tak śmiesznym nick'iem, natomiast powiedźmy że ma to być poniekąd prowokacyjne 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...