Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w doborze broni, palladyn

mrtryba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, 

Kilka dni temu powróciłem do gry "Tibia" chcąc ją sobie odświeżyć. Posiadam konto z palladynem 63lvl 78 dist. Jak na razie expie ciągle na vdl/fibuli. Z tego co widziałem dodali pełno nowych łuków/kusz (bardzo dawno nie grałem i jest to dla mnie nowość) i tu moje pytanie, czy warto na te smoki chodzić i bawić się w speary (royal lub enchanted) lub kupić nowy łuk/kusze i biegać ze strzałami? Kolejnym pytaniem jest to czy na strzałach wyjde z expa na + albo przynajmniej na "zero"? Bo na spearkach ciągle profituje lub na 0 jak na prawde nie ma loota. Podajcie też jakie łuki/kusze warto najbardziej kupić i z jakimi strzałami najlepiej.

Opublikowano

Na tym lv. to power bolty + ornate xbow. Ornate crossbow musi starczyć do 75 (potem arbalest) + drill bolty. od 90lv to już sprawa indywidualna Kusza = mniejsza celność, większe hity. Łuk = większa celność, mniejsze hity.

Kusze:

55 ornate + power bolty

75 arbalest + drill bolty

90 crystal crossbow + prismatic bolty

Co do łuków to opłacalne są dopiero na 90. Brak porządnych strzałek, ew. na Elvish bow + onyx arrow, potem od 50 Composite hornbow + onyx arrow :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...