Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy poważniejszy wypadek związany z grą Pokemon Go

Argin™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W ostatnich dniach świat szaleje na punkcie popularnej gry jaką jest Pokemon Go i coraz więcej osób decyduje się na zainstalowanie tej aplikacji, która została stworzona przez Niantic Labs we współpracy z Nitendo na swoich smartfonach i tabletach, co prowadzi kolejno do dziwnych i czasami nawet groźnych sytuacji poprzez nierozwagę graczy.

Wiadome było, że prędzej czy później dojdzie do jakiegoś bardziej nieszczęśliwego wypadku. Ofiarą zdarzenia padł 28 letni mężczyzna mieszkaniec Auburn, który całkowicie rozbił swój pojazd, ponieważ jak wynika z jego tłumaczeń podczas jazdy samochodem grał właśnie w grę Pokemon Go.

Poprzez całkowitemu skupieniu na grze doszło do wypadku i mężczyzna nie zapanował nad pojazdem po czym zjechał z drogi uderzając w drzewo. Nierozważnemu graczowi oprócz lekkich obrażeń nóg nic groźnego się nie stało. Funkcjonariusz policji tłumaczy, że całe zdarzenie mogło zakończyć się znacznie gorzej, ponieważ silnik zaczął już wgniatać siedzenie pasażera.

Po tym incydencie tamtejszy posterunek policji wydał ostrzeżenie dla wszystkich mieszkańców, w którym upomina, aby podczas gry w Pokemon Go zachowywali zdrowy rozsądek, a także nie poświęcali całej swojej uwagi dla telefonu, zwłaszcza podczas jazdy samochodem.

Z tego też względu tamtejszy posterunek policji wystosował ostrzeżenie do wszystkich mieszkańców, upominając ich, by podczas gry w Pokemon Go zachowali zdrowy rozsądek i nie poświęcali całej uwagi ekranowi smartfona, szczególnie podczas prowadzenia pojazdu.

578791f9bc556.image.jpg?resize=1200%2C12

Źródło: Auburnpub.com

Opublikowano

Tak, jak już mówiłem, niektórzy ludzie nie mają za grosz rozumu i po prostu ślepo grają w te pokemony "żeby być jak najlepszym", gdzie potem w taki idiotyczny sposób giną.. rodzina załamana, najbliżsi też, a kto temu winny? Oczywiście, że gra, bo przecież to ona jest zła, a nie ten co w nią gra.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

@Blaaszka zawsze gra jest wszystkie winna, nigdy użytkownik tejże gry. Po prostu debil gra w tę grę i tak to się skończyło. Bo się patrzy, co się robi.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

I dlatego jako kierowca sam się boję teraz kierować autem po przez samą świadomość tego, że jakieś tępe dziecko wyskoczy mi na ulice i nie zdążę zareagować i po prostu rozjadę czy potrącę dzieciaka, a potem tłumaczenie, że on nie był świadomy tego, że wszedł na ulicę i to ja dostanę po pysku za to ;_;

k4L2ZMS.png

Opublikowano

I dlatego jako kierowca sam się boję teraz kierować autem po przez samą świadomość tego, że jakieś tępe dziecko wyskoczy mi na ulice i nie zdążę zareagować i po prostu rozjadę czy potrącę dzieciaka, a potem tłumaczenie, że on nie był świadomy tego, że wszedł na ulicę i to ja dostanę po pysku za to ;_;

Ale przed tym nie ma żadnej ochrony, jedynie co to Koreańce umieją grać i nie spowodować wypadku. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jedyną ochroną, jaka by mogła być w moim przypadku do przednia kamera monitorująca, wtedy mogę udowodnić, że dzieciak sam wbiegł mi na ulicę, ale pewnie i tak mi to gówno by pomogło :p

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Jedyną ochroną, jaka by mogła być w moim przypadku do przednia kamera monitorująca, wtedy mogę udowodnić, że dzieciak sam wbiegł mi na ulicę, ale pewnie i tak mi to gówno by pomogło :p

Kamerka nie jest droga, ~ 50 zł i masz dowód, chociaż i tak będzie na kierowcę, bo przecież to Ty zawiniłeś, a nie dzieciak, który gra w grę na smartfonie i nie patrzy co robi. Ewentualnie w aplikacji forma "ochrony" poprzez alarm kiedy wychodzimy na ulice, przecież satelita łapie całą mapę.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Powiem tak , 2 lata temu ludzie hejtowali pokemony i mieszali je z gównami a teraz to co ludzie grają jakoś w to bo w chinach popularne to myślą że w polsce też aa i wydawca gry będzie chciał odszkododawnia od ludzi którzy pobrali tą gre nielegalnie tacy polacy więc radze ją usunąć

Opublikowano

Powiem tak , 2 lata temu ludzie hejtowali pokemony i mieszali je z gównami a teraz to co ludzie grają jakoś w to bo w chinach popularne to myślą że w polsce też aa i wydawca gry będzie chciał odszkododawnia od ludzi którzy pobrali tą gre nielegalnie tacy polacy więc radze ją usunąć

Ty jesteś głupi albo głupi. Za co niby ma chcieć odszkodowanie? Krzywdy mu jakieś to wyrządziło na produkcji? No raczej nie, tylko zyskało na popularności ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

No cóż taki wypadek był do przewidzenia , w ostatnim czasie liczba wypadków się diametralnie zwiększyła za sprawą pokemon GO. Ludzie chodzą wpatrzenie w telefon i nie myślą , ja dzisiaj w parku wlazłem w drzewo xD . Ale teraz na poważnie , wszystko jest dla ludzi ale bez przesady żeby jeździć autem za pokemonami ? Ta gra jest po to żeby chodzić a nie jeździć ( chyba że rowerem , to rozumiem ) ale autem ? I tak wiadomo, że będzie więcej wypadków ale to już nie od nas zależy :p

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...