Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spory spadek cen na Metin2.pl

Bartuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po roku przerwy mam zamiar wrocic, ale zalamalem sie....

Co sie stalo z cenami ? spadek o kilkaset %, kamienie po 3kk, bialko +9 5b 10 luda 300 kk ? skad takie niskie ceny i 2 sprawa na czym zarabiac jak nawet kamien jest bezwartosciowy

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ale ceny są zrównoważone. Niektórzy tego nie rozumieją. Nie zawsze, ale w większości przypadków są takie porównania:

- Jestem Stefan i na moim serwerze aura chodzi po 9kk

- A ja jestem Jarek i na moim serwerze aura kosztuje tylko 3kk, więc u mnie jest taniej.

No spoko, ale Stefan na swoim serwerze ma wszystko 3x drożej od Jarka i tak naprawdę oboje muszą zbierać tyle samo czasu pieniądze na dany przedmiot, mimo, że u pierwszego kosztuje on 550kk, a u drugiego 180kk. 

Aura 3kk = Bransa +9 5b 300kk

Aura 9kk = Bransa +9 5b 900kk

Ceny się równoważą, wiadomo, są lekkie odchylanie, ale spadek cen to normalna rzecz. Niektóre przedmioty jednak są nic nie warte, ponieważ boty uruchamiają maszynki i zalewają tym rynek, więc cena maleje, ale lepsze przedmioty tak nagle nie spadają z cen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...