Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejne zamachy we francji

Argin™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie, a co was obchodzi Francja i ataki w niej? Kurde jak jakoś jest sukces narodowy czy Polska z czegoś słynie to mówią, by się tym nie przechwalać, bo niby nikt osobiście się do tego nie przyczynił tylko ktoś inny, ale jak nagle pojawia się Francja to ojej jak przykro, trzeba 300x potępić muzułmaninów i w ogóle szkoda ludzi, a co was Francja obchodzi, ja rozumiem, że tam się wyjeżdża, bo jest tam euro i w ogóle, ale jakoś Francja się Polską nie interesuje - na razie to my do nich wyjeżdżamy i pewnie więcej ludzi wie o zamachach we Francji niż o wypadkach w Polsce.

Chcesz coś zrobić z islamem? To idź na strzelnice, nie wiem na siłownie, zróbcie zmiany na temat broni palnej... a nie, bo to wymaga pracy. Pewnie ktoś się uczepi i co z tego, że niby jesteś umięśniony jak szynka w siatce, masz przy sobie gremlina czy klasycznego glocka18 jak i tak dojdzie do zamachu i tak będą ofiary, a nawet nie zauważysz jak do zamachu dojdzie, bo takie zamachy są niewidoczne - to wcale nie prawda, że robi się głośno i hucznie, by ludzie zaczęli się bać. Wyskoczy 50 arabów z miejskich lamp i każdego będą trzymać na muszce, a i pewnie dostęp do broni dla nich będzie łatwiejszy.

W sumie to przeciętnego obywatela nie wiele obchodzi jakiś zamach w innym kraju, bo w jego panują inne zasady jest inne społeczeństwo no i jest się za biednym na imigrantów. Ludzie się znieczulili i to jest złe - ale nie dlatego, że ludzie to k***y, a dlatego, że rząd z tym nie robi i ludzie są już do tego przygotowani. To tak jakby gdzieś w galaktyce odbył się gigantyczny wybuch - niby to ogromna i niszczycielska siła, ale zdarza się co chwilę, masę razy, a i tak niczego nie odczuwasz.

No faktycznie, powiedz mi jak ciapaty ma zarobić na broń która kosztuje kilka tysięcy €, np. taki kałasz 3 kafle+droga amunicja, do tego trzeba wiedzieć jak to obsłużyć itd.

taki zwykły ciapaty to prędzej siebie zabije niż zrobi zamach.

Poza tym, obchodzi, bo jeszcze znajdziemy się w takiej sytuacji, że będzie dotyczyć to naszego kraju, a i nie mam prawa być dumnym i cieszyć się z tego, że polacy coś osiągneli? Nie wiem co Ty w ogóle pierdolisz chłopie.

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ludzie, a co was obchodzi Francja i ataki w niej? Kurde jak jakoś jest sukces narodowy czy Polska z czegoś słynie to mówią, by się tym nie przechwalać, bo niby nikt osobiście się do tego nie przyczynił tylko ktoś inny, ale jak nagle pojawia się Francja to ojej jak przykro, trzeba 300x potępić muzułmaninów i w ogóle szkoda ludzi, a co was Francja obchodzi, ja rozumiem, że tam się wyjeżdża, bo jest tam euro i w ogóle, ale jakoś Francja się Polską nie interesuje - na razie to my do nich wyjeżdżamy i pewnie więcej ludzi wie o zamachach we Francji niż o wypadkach w Polsce.

Chcesz coś zrobić z islamem? To idź na strzelnice, nie wiem na siłownie, zróbcie zmiany na temat broni palnej... a nie, bo to wymaga pracy. Pewnie ktoś się uczepi i co z tego, że niby jesteś umięśniony jak szynka w siatce, masz przy sobie gremlina czy klasycznego glocka18 jak i tak dojdzie do zamachu i tak będą ofiary, a nawet nie zauważysz jak do zamachu dojdzie, bo takie zamachy są niewidoczne - to wcale nie prawda, że robi się głośno i hucznie, by ludzie zaczęli się bać. Wyskoczy 50 arabów z miejskich lamp i każdego będą trzymać na muszce, a i pewnie dostęp do broni dla nich będzie łatwiejszy.

W sumie to przeciętnego obywatela nie wiele obchodzi jakiś zamach w innym kraju, bo w jego panują inne zasady jest inne społeczeństwo no i jest się za biednym na imigrantów. Ludzie się znieczulili i to jest złe - ale nie dlatego, że ludzie to k***y, a dlatego, że rząd z tym nie robi i ludzie są już do tego przygotowani. To tak jakby gdzieś w galaktyce odbył się gigantyczny wybuch - niby to ogromna i niszczycielska siła, ale zdarza się co chwilę, masę razy, a i tak niczego nie odczuwasz.

No faktycznie, powiedz mi jak ciapaty ma zarobić na broń która kosztuje kilka tysięcy €, np. taki kałasz 3 kafle+droga amunicja, do tego trzeba wiedzieć jak to obsłużyć itd.

Poza tym, obchodzi, bo jeszcze znajdziemy się w takiej sytuacji, że będzie dotyczyć to naszego kraju, a i nie mam prawa być dumnym i cieszyć się z tego, że polacy coś osiągneli? Nie wiem co Ty w ogóle pierdolisz chłopie.

Hmm... socjal? Praca? Nie wmawiaj mi, że na takie coś się nie da uzbierać, bo nawet tutaj można uzbierać na broń przy w miarę dobrych zarobkach. Pomijając już fakt, że część tych arabów jest wykształconych i tych należy się najbardziej bać.

Takie rzeczy to nie ja i proszę mi ich nie przypisywać, ja tylko piszę to co zauważam, że w sprawach historycznych jak czyiś pradziad coś tam zrobił to nie powinien się z tego cieszyć, bo nie przyłożył się do tego. Dla mnie to głupie, ale co tam.

No i powiedź mi czy zrobiłeś jedną z tych rzeczy, którą napisałem? Zacząłeś chodzić na siłownie, uczyć się obsługi broni czy chociażby przyczynić się do uzbrajania Polski? To, że jesteś głęboko zaniepokojony raczej guzik zrobi, bo ta cała dyskusja to tak trochę słabo jeżeli chodzi o uniknięcie takiej sytuacji gdy będzie to dotyczyć naszego kraju.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Zauwaz, ze jednak rzadko uzywaja kalachow. Ceny broni na czarnym rynku zaczynaja sie od ~350 euro, a nie klocka, jak ktos wczesniej napisal.

Taka cena nie jest zatem nieosiagalna i jak widac, poczatkujacy zamachowcy nie maja problemu z zakupem.

@Szymon2727 co ma silownia do uchodzcow? Ni c***a nie pojmuje. Wbijesz 40 na lapie i juz kazdego bedziesz napierdalac, obronisz swoj narod? Zejdz na ziemie. Zamachowcy nie chodz na silownie i jakos sobie radza z zabijaniem ludzi, a watpie, ze 2 lata silki pomoze Ci przeciwko maczecie czy broni palnej.

Problem z terrorystami jest taki, ze wladze europejskie ich popieraja, poprzez zatajanie prawdy w mediach.

Sa oni w miare dobrze zorganizowani. Swiadczy o tym fakt, ze IS dysponuje sporym budzetem, ktory chociazby przeznacza na owych terrorystow w Europie. Problem niby da sie rozwiazac, ale jest to problem dla spoleczenstwa, poniewaz nikt nie bedzie ubijal kury znoszacej zlote jaja.

Latwo sie domyslic, ze to bardziej gra interesow niz wojna. USA wchodzi zazwyczaj tam, gdzie widzi rope, zlote czy inny potencjalny(duzy) zarobek. Irak mial rope, Afganistam opium. Pieniadze tam, gdzie przebiega linia frontu.IS to dobry rynek zbytu broni, sprzedawca taniej ropy. Byc moze dlatego dzialaja do dzisiaj.

Opublikowano

Zauwaz, ze jednak rzadko uzywaja kalachow. Ceny broni na czarnym rynku zaczynaja sie od ~350 euro, a nie klocka, jak ktos wczesniej napisal.

Taka cena nie jest zatem nieosiagalna i jak widac, poczatkujacy zamachowcy nie maja problemu z zakupem.

@Szymon2727 co ma silownia do uchodzcow? Ni c***a nie pojmuje. Wbijesz 40 na lapie i juz kazdego bedziesz napierdalac, obronisz swoj narod? Zejdz na ziemie. Zamachowcy nie chodz na silownie i jakos sobie radza z zabijaniem ludzi, a watpie, ze 2 lata silki pomoze Ci przeciwko maczecie czy broni palnej.

Problem z terrorystami jest taki, ze wladze europejskie ich popieraja, poprzez zatajanie prawdy w mediach.

Sa oni w miare dobrze zorganizowani. Swiadczy o tym fakt, ze IS dysponuje sporym budzetem, ktory chociazby przeznacza na owych terrorystow w Europie. Problem niby da sie rozwiazac, ale jest to problem dla spoleczenstwa, poniewaz nikt nie bedzie ubijal kury znoszacej zlote jaja.

Latwo sie domyslic, ze to bardziej gra interesow niz wojna. USA wchodzi zazwyczaj tam, gdzie widzi rope, zlote czy inny potencjalny(duzy) zarobek. Irak mial rope, Afganistam opium. Pieniadze tam, gdzie przebiega linia frontu.IS to dobry rynek zbytu broni, sprzedawca taniej ropy. Byc moze dlatego dzialaja do dzisiaj.

No jak nabijesz 40 w łapie to guzik zrobisz - oczywiście wszystkie zdobyte umiejętności motoryczne, moc, siła nie zwiększają szans na przeżycie kappa, ale jak będziesz biegać 38 km/h to już masz trochę większe szanse spierdolić. Po za tym jakby terrorysta zaatakował 5 ludzi z czego jeden jest rozbudowany to ma większe szanse od takiego co zaatakował 5 przeciętnych ludzi?

Hehe z strony USA to też nie jest tak różowo, bo tej ropy potrzebują chociażby, by być oponentem np. dla Rosji, by to USA było tak wspaniałe jak sobie wyjeżdżająca cebula (nie mylić z normalnymi ludzi). Po 2 wojnie światowej USA pilnowało ropy jak oka w głowie, jednak dochodziło czasami do takich rzezi, że ludzie powiedzieli stop. Co do broni to raczej Rosja już bardziej zbytuje tam broń niż USA.

Mogliby już dawno rozwalić te kraje islamskie, ale to nawet nie z winy surowców, bo ropa czy złoto nagle jakoś, by nie zniknęły, a ludzi - po czasach II wojny światowej to USA pilnowało ropy jak oka w głowie, a efektem ich pilnowania były protesty ludzi na zbyt krwawe żniwa - w efekcie tych ataków zaprzestano. No, ale teraz efekt jest odwrotnie nie chcesz dymać to będziesz dymany.

pyhvh7E.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ta Ojropa to sobie sama pod górkę robi. Przyjmuję tych syfiarzy, ch** wie kto

Allah a kto normalny człek. Rosja zrównała 3 wioski? Co to dało? - Nic

3 Wioski? Ile to może być tych syfiarzy? Oni są na całym świecie. Egipt ostatnio

również atakował ich miasta, oczywiście mochery piszczą, że niby chrześcijańskie

państwo, a takie rzeczy wyprawiają. Francja za to straciła w zamachach +200

obywateli swojego kraju, i zamiast włączyć się w walkę, wolą organizować zbędne

przemarsze ulicami miast, lub czuwania przy miejscach tragedii. Ciekawe

gdzie teraz te szczury dotrą. Niemcy? Czechy? Węgry? A może PL? Gó**** mnie

to już. Sami sobie piwa naważyli to niech to piwo wypiją. To mnie islam nie dotarł

i nie dotrze, mieszkam w małym mieście 6.000 mieszkańców. Tylko się śmiać z

dzisiejszych władz, i patrzeć na to co się dzieje na świecie. Ta Unja i NATO są

bezrobotne i bezradne - nie oszukujmy sie.

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

To mnie islam nie dotarł

i nie dotrze, mieszkam w małym mieście 6.000 mieszkańców. 

E tam, gdybanie. Pojedziesz kiedyś na wakacje do dużego miasta, w hotelu, na plaży wszystko może jakiemuś psycholowi odwalić. Gościa nie chcieli wpuścić do muzeum, to wysadził się przed i zabił 12 ludzi - a co jakbyś Ty tam był? No właśnie. 

Są nieprzewidywalni. 

Opublikowano

E tam, gdybanie. Pojedziesz kiedyś na wakacje do dużego miasta, w hotelu, na plaży wszystko może jakiemuś psycholowi odwalić. Gościa nie chcieli wpuścić do muzeum, to wysadził się przed i zabił 12 ludzi - a co jakbyś Ty tam był? No właśnie. 

Są nieprzewidywalni. 

Nie porównuj osób niezrównoważonych psychicznie do tego buszu bo psycholi obrażasz ;)

Szczerze? Wincyj imigrantów.

Ja na to reaguję śmiechem bo bądź co bądź oni sami tego chcieli ale popatrzcie na nasze ŚDM.

Tyle ludzi.

I ani jednego zamachu iksde

Polska kaczystowska zacofana i niech tak zostanie.

A jak będzie trzeba to prawdziwi i normalni Polacy sami wyjdą na ulicę i zrobią z tym buszem porządek.

I nie, nie mówię tu o sebixach.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Francja za to straciła w zamachach +200

przemarsze ulicami miast, lub czuwania przy miejscach tragedii.

• Francja od 2 lat jest członkiem międzynarodowej koalicji przeciwko ISIS
  • od półtorej roku prowadzi bombardowania celów w Iraku, od roku w Syrii
  • francuski lotniskowiec atomowy Charles de Gaulle był wysyłany już trzykrotnie na misje przeciwko Państwu Islamskiemu
  • wielu żołnierzy francuskich szkoli bojowników kurdyjskich i syryjskich
  • w ubiegłym miesiącu Francois Hollande zadecydował o wysłaniu do Iraku broni ciężkiej, w tym artylerii

Czy to już "włączenie się w walkę", czy jeszcze nie?

Programowanie, muzyka, piwo i przemyślenia rodem z ławki spod monopolowego. Nie wchodź! fireveined.pl

Opublikowano

Francja za to straciła w zamachach +200

przemarsze ulicami miast, lub czuwania przy miejscach tragedii.

• Francja od 2 lat jest członkiem międzynarodowej koalicji przeciwko ISIS
  • od półtorej roku prowadzi bombardowania celów w Iraku, od roku w Syrii
  • francuski lotniskowiec atomowy Charles de Gaulle był wysyłany już trzykrotnie na misje przeciwko Państwu Islamskiemu
  • wielu żołnierzy francuskich szkoli bojowników kurdyjskich i syryjskich
  • w ubiegłym miesiącu Francois Hollande zadecydował o wysłaniu do Iraku broni ciężkiej, w tym artylerii

Czy to już "włączenie się w walkę", czy jeszcze nie?

A taki żarcik - po co we francuskich czołgach lusterka? Żeby jego załoga mogła obserwować pole bitwy :)

@Wojciech.. jak zawsze obrońca wiary haha

Ale muszę się z tobą zgodzić, ostatnio jak słucham radia i to mizdrzenie się WSZYSTKICH dosłownie WSZYSTKICH do imigrantów bo to inna wiara że rzygać mi się chce i po porstu nie słucham :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Spotkałem się z fajnym komentarzem jakiejś publicznej osoby: "Jeżeli imigranci byliby na prawdę użyteczni to Niemcy z nikim by się nie dzielili". Skłania do przemyśleń. Co do samego tematu to moje zdanie jest takie - nie każdy muzułmanin to terrorysta, ale każdy terrorysta to muzułmanin. Wstrzymać napływ tego ludzkiego śmiecia, pozamykać granice i wprowadzić gruntowną selekcję. Ale do tego może doprowadzić jedynie upadek Unii. Ostatnio nad Syria został zestrzelony Rosyjski helikopter, Putin już odpowiedział. Jedyny jak na razie przywódca na świecie, który ma jaja i nie boi się odpowiedzieć. ISIS podobno wypowiedzieli wojnę Rosji i namówili swoich braci do dżihadu na terenie Rosji. Popaprańcy.

Nie mam pojęcia jak w XXI wieku mogą mieć miejsce takie akcje, że światowe mocarstwa pozwalają tym pomyleńcom na takie rzeczy.

Opublikowano

@Wojciech.. jak zawsze obrońca wiary haha

Ale muszę się z tobą zgodzić, ostatnio jak słucham radia i to mizdrzenie się WSZYSTKICH dosłownie WSZYSTKICH do imigrantów bo to inna wiara że rzygać mi się chce i po porstu nie słucham :)

Nie wiary. Ale zadaj sobie pytanie kogo chcesz przyjąć chrześcijan czy islamistów? 

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...