Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się grać na Metin2.pl?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań odnośnie metina

1. Jest sens jeszcze grać na PL ?

2. Istnieje jakiś dobry prywatny serwer na którym gra dużo osób, stoi dlugo i administracja ciągle się nim zajmuje ? Nie chodzi mi o antarisa...

Kiedyś grałem w metina ale wyszło tak że trzeba było zakonczyć karierę a teraz po pracy nie mam co robić i chętnie bym sobie pograł :]

Opublikowano

Wiele ludzi narzeka, że nie warto wracać na PL bo sam IS a to wszystko gówno prawda bo kupony z SM'ami są w co drugim sklepie.
Wystarczy tylko cierpliwie grać żeby do czegoś dojść... To nie jest serwer easy, że wszystko jest na wejściu.
Na pewno największym atutem globala jest to, że nie upadnie po miesiącu czy 2 jak w przypadku polowy privów.
Ja sam odkopałem stare konta żeby sobie pograć :3

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

Wiele ludzi narzeka, że nie warto wracać na PL bo sam IS a to wszystko gówno prawda bo kupony z SM'ami są w co drugim sklepie.

Wystarczy tylko cierpliwie grać żeby do czegoś dojść... To nie jest serwer easy, że wszystko jest na wejściu.

Na pewno największym atutem globala jest to, że nie upadnie po miesiącu czy 2 jak w przypadku polowy privów.

Ja sam odkopałem stare konta żeby sobie pograć :3

Oczywiście jak najbardziej się zgodzę z tobą, na PL zawsze grali osoby dojrzałe a nie gimbusy i to szło pogadać z takimi i to na wojnę jakaś wbić i wgl...

1. Według mnie nie , już stary serwer a graczy nie tak dużo jak kiedyś

2. co do serwera to polecam Xenoxa , stoi długo a admini są często,

No jeżeli jeszcze stoi to bardzo długo, pamiętam jak gralem kiedyś kiedyś na nim xD ale to nie jest to czego szukam ;P

Opublikowano

na PLa nie warto wracać bo to syf, trzeba expić po kilka godzin 1lv, bez yang z allegro ciężko zarobić bo ryby, małże nic nie warte, a aura też już praktycznie gowno warta :)

jak chcesz takiego klasycznego metka to idz na Cagroso, Balmore s1 lub czekaj na balmora s3

Opublikowano

1. Jak masz mało czasu i złotówek to nie warto

2.Vesteris/Rubinum/WoM2

NIE POLECAM NOWEJ JAKOŚCI ,SAME BUGI, STRATA  CZASU

Opublikowano

1. Nie warto

2. Vesteris/Cagroso, a jakiś easy to niedługo startuje Pandorka

Opublikowano

2. Istnieje jakiś dobry prywatny serwer na którym gra dużo osób, stoi dlugo i administracja ciągle się nim zajmuje ? Nie chodzi mi o antarisa...

Kiedyś grałem w metina ale wyszło tak że trzeba było zakonczyć karierę a teraz po pracy nie mam co robić i chętnie bym sobie pograł :]

Na pl warto wrócić jeśli masz dobrze zgraną i stałą ekipę, bo samemu nawet nie ma co tam iść. Co do priv polecam Vesteris. Stoi już rok czasu, a eventy i update są więc nie ma się co bać o zaniedbany serwer.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Elite tez stalo dluuuugo i od dnia zniknelo :3

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

na PLa nie warto wracać bo to syf, trzeba expić po kilka godzin 1lv, bez yang z allegro ciężko zarobić bo ryby, małże nic nie warte, a aura też już praktycznie gowno warta :)

Dla mnie to gówno warte są odpowiedzi tego rodzaju. Globalny serwer to syf, bo ciężko się expi? Ryby, małże nic nie warte? Bez yang z allegro cięzko zarobić? Ten koleś nie wie co plecie. Pozostali to samo. Uważają, że trzeba inwestować pieniądze, aby do czegoś dojść, nic bardziej mylnego. 

A co wy możecie za te pieniądze kupić? Pierścień doświadczenia, peleryny, zwoje SM? Do kupienia od graczy. Bonowanie przedmiotu? Lepiej kupić gotowca, za yangi. 

Małże i ryby nic nie warte? Grałem na najnowszym serwerze globalnym, jakoś małże i ryby nie kosztują mało, a schodzą jak świeże bułeczki. Szczególnie małże, które są potrzebne do ulepszania. Aura również kosztowało 4-5kk, co nie było małą kwotą, wciąż była najdroższa, a nawet uważana za zbyt drogą. Więc wybaczcie, ale takie argumenty są bez sensu. Jeśli polegać na czyichś słowach, to takich osób jak ja, które przynajmniej uzasadnią swoje zdanie.

Globalny serwer ma odpowiednio wyważoną ilość doświadczenia na każdy poziom, nie można na to narzekać. Gdyby było tak ciężko, to do dziś nikt nie wbiłby 120 poziomu, a przypominam, że przedtem był 99... 50 poziom można na spokojnie w dwa tygodnie wbić, wystarczy zajrzeć na stronę w sygnaturze.

Różnica między prywatnym serwerem a globalnym jest taka, że przy tym pierwszym nasze starania są nic nie warte, przedmioty nie mają żadnej wartości. W przypadku serwera globalnego, wszystko co robimy jest stałe, serwer nie padnie, jest mniej bugów, oszuści są kontrolowani, zgłaszani i banowani, gra jest cięższa i dzięki temu mamy z niej większej satysfakcji. Jakoś potrafiłem wbić 77 poziom i nie było mi wcale ciężko ( Dla ciekawskich: Full 5b eq i pełno yangów), a nie wydałem nic na IS. I nie, nie grałem długo. Jeśli kogoś irytuje wbijanie 1 poziomu przez kilka godzin, to niech odpuści sobie gry MMO i zacznie grać w kalambury.

Opublikowano

Na globalu raczej nie. Polecam Vesteris/Antaris serwery medium gdzie zarobisz więcej i jest dużo graczy. Serwery nie mają zamiaru upaść szybko.

Opublikowano

Nie, jest to wgl nie opłacalne, cause chcesz być dobry to wydaj x$ itp.

Nie bądź żyd, daj plusa :)

Opublikowano

Nie opłaca się, chcesz stabilny serwer hard to graj na cagroso.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Na pl warto wrócić jeśli masz dobrze zgraną i stałą ekipę, bo samemu nawet nie ma co tam iść. Co do priv polecam Vesteris. Stoi już rok czasu, a eventy i update są więc nie ma się co bać o zaniedbany serwer.

Pozdrawiam serdecznie.

Ja podepnę się pod pierwsze pytanie z postu Avatar78 :P

No i jednocześnie skieruję pytanie do Argina. od jakiegoś czasu właśnie z 3 kumplami (może znajdzie się nawet więcej) myślimy o grze na PL fajną ekipą zgraną (stałą w realu, to będzie w sumie pierwsza moja gra z pozostałą 3 xD) tylko nie mamy za bardzo pomysłu jakby to miało wyglądać, żeby się dobrze utrzymać na powierzchni w grze. Miałbyś może jakiś pomysł na wspólną grę? :D

Opublikowano

Wiesz moim zdaniem metin2 trzyma dalej się dość wysoko pod względem ilości graczy którzy grają na serwerach lecz jeżeli miałbyś wybierać to tylko i wyłącznie serwery prywatne teraz powstał serwer metin2 od mpc forum polecam.

Opublikowano

Według mnie warto pograć na PL-u, jest sporo graczy a nabicie 60 lvla przy aktualnie śmiesznych cenach eq +9 to kwestia 3 tyg. Sam gram od 2 tyg bez żadnych isów wbiłem 52 :P Ktoś wcześniej pisał że zarobek jest ciężki... pierdoli głupoty, można spokojnie się dorobić tylko trzeba trochę pokombinować :P

Lubie kotlety z jajkiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...