Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] Battlefield Hardline

Adder.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Dziś przedstawię Wam moją drugą recenzję. Tym razem ocenię grę Battlefield Hardline.

Słyszę/widzę wiele złych opinii dotyczących tej odsłony Battlefielda. Ja uważam zupełnie inaczej - ta część jest jedną z najlepszych, a to, że nie nawiązuje do wojny normalnej, to nie oznacza, że nie przedstawia wojny w tych czasach. Według mnie kanadyjska firma chciała pokazać światu, jak wyglądają starcia w XXI wieku. Policja walczy z przestępczością o sprawiedliwość - tak właśnie wyglądają teraz wojny.

Kampania

Kampania w Twardej Linii jest zrobiona w formie serialu. Każda część jest podzielona na odcinki. Dlatego właśnie to jest jedyna fabuła, której nie ukończyłem ze wszystkich Battlefield'ów w które miałem okazję zagrać. Nigdy nie lubiłem takiego stylu gry, dlatego według mnie, nie warto kupować tej gry tylko dla fabuły.

Ocena kampanii: 6/10

Zdjęcia:

4640614685021281400217.jpeg

6881114685048051400217.jpeg

2162014685021281400217.jpeg

Tryb wieloosobowy

Tryb wieloosobowy jest już zdecydowanie bardziej rozwinięty od kampanii, a co najważniejsze - różni się od swoich poprzedników.

Najbardziej podoba mi się pomysł z linami, którymi możemy się poruszać z różnych budynków. Czy to w górę, czy też w dół.

Ciekawym pomysłem ze strony EA było również dodanie do gry paralizatorów. Kiedy potraktujemy takowym innego gracza, będziemy mogli z niego wyciągnąć gdzie są członkowie jego drużyny.

Kolejną bardzo fajną zmianą w Hardlinie jest to, że nie dostajemy nowych broni awansując na nowe poziomy tak jak to było w trójce i czwórce. W starciach z policją i z przestępcami, za każde działanie (czy to zabicie, czy asysta, czy cokolwiek innego) otrzymywaliśmy pieniądze, za które potem mogliśmy kupić przeróżne bronie, w tym narzędzia do walki wręcz, w których skład nie wchodziły przeróżne noże czy maczety, tylko pałki policyjne dla służ specjalnych, kije baseballowe dla przestępców i wiele wiele innych rzeczy.

Jednak jak wszystko ma wady, tak tryb wieloosobowy również. W porównaniu do Battlefield'a 3, jest ogromna różnica w rzutach granatem, bowiem we wcześniejszej części rzucane przez nas materiały wybuchowe leciały znacznie dalej i łatwiej było je celnie rzucić, niż w tej odsłonie.

Ocena trybu wieloosobowego: 9/10

Zdjęcia:

7971014685026761400217.jpeg

6516614685026761400217.jpeg

5564314685026761400217.jpeg

6016114685026761400217.jpeg

Ocena gry

Chcąc czy nie chcąc, śmiało mogę stwierdzić, że to druga najlepsza odsłona Battlefield'a zaraz po trójce.

Gra ma rozbudowaną i dynamiczną rozgrywkę multiplayer, nieco gorzej z kampanią. Mimo wszystko warta jest swej ceny.

Myślę, że śmiało można dać jej ocenę ogólną 8/10.

Uwaga! Użyte grafiki (zdjęcia) w recenzji nie są mojego autorstwa!

Opublikowano

Co? Druga? Można to nazwać najgorszym BF, wojny zamienione na walki z terroryzmem.

Najlepsze były najstarsze BF wliczając w to trójkę, czwórka to kopia trójki.

Jak dla mnie to jakiś dodatek do gry, a gdyby mnie interesowała właśnie taki typ gry to kupiłbym Rainbow:Six Siege, która

faktycznie się czymś wyróżnia.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Co? Druga? Można to nazwać najgorszym BF, wojny zamienione na walki z terroryzmem.

Jak dla mnie to jakiś dodatek do gry, a gdyby mnie interesowała właśnie taki typ gry to kupiłbym Rainbow:Six Siege, która

To jest moja opinia. Czytałeś, o czym pisałem na początku? Że według mnie EA chciało pokazać, jak wyglądają wojny w tych czasach i zrobili to według mnie w sposób perfekcyjny. Możesz się z tym nie zgadzać, ale Battlefielda 4 umieściłem na trzeciej pozycji, zaraz po Hardlinie, bo w niego nie grało mi się tak dobrze jak w Twardą Linię. :)

Opublikowano

To jest moja opinia. Czytałeś, o czym pisałem na początku? Że według mnie EA chciało pokazać, jak wyglądają wojny w tych czasach i zrobili to według mnie w sposób perfekcyjny. Możesz się z tym nie zgadzać, ale Battlefielda 4 umieściłem na trzeciej pozycji, zaraz po Hardlinie, bo w niego nie grało mi się tak dobrze jak w Twardą Linię. :)

Tak, bo jedzie 50 samochodów i jest atak 300 terrorystów gdzie ulice są puste. Jak już to taki Rainbow:Six Siege ma większy sens.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...