Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tera Patchowanie i inne sprawy

™PanPrawdy™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, mam pewien problem z Terą i nie wiem czy to do końca jest problem a mianowicie tera pobiera patche i zapisuje ję już od ponad 2 godzin. Ile to trwało u was i czy jest to normalne.

Mam też tak że okienko launchera mi się nie  pojawia a w logach mam error_screen. Proszę o pomoc, dam full like (30).

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Opublikowano

Przerywaj i zaczynaj od nowa aż skończy. Zrób najwyżej weryfikację lików gry. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@UP Tera EU, bo Tera NA dzięki bogom nigdy nie ma takich problemów.

Co do pytania w temacie launcher ma od zawsze ze sobą problemy. Przeważnie pomaga włączania i wyłączanie launchera, ale w niektórych przypadkach potrafi to całkiem zbugować launcher.

Co do problemu z unable download metafile usuń cache w %appdata% i uruchom launcher.

Opublikowano

Co do pytania w temacie launcher ma od zawsze ze sobą problemy. Przeważnie pomaga włączania i wyłączanie launchera, ale w niektórych przypadkach potrafi to całkiem zbugować launcher.

Co do problemu z unable download metafile usuń cache w %appdata% i uruchom launcher.

Oj, miewa, miewa. Po co byłby taki post: https://support.enmasse.com/tera/unable-to-download-retrieve-manifest-or-metafile? Mi zresztą też się raz zdarzyło mieć problem z amerykańskim launcherem. Na pewno jednak mniej problemów jest z NA jak z EU. Mimo że wrzucony link jest pomocą przy launcherze En Masse, to być może na ten Gameforge'owy też pomoże.

Opublikowano

Oj, miewa, miewa. Po co byłby taki post: https://support.enmasse.com/tera/unable-to-download-retrieve-manifest-or-metafile? Mi zresztą też się raz zdarzyło mieć problem z amerykańskim launcherem. Na pewno jednak mniej problemów jest z NA jak z EU. Mimo że wrzucony link jest pomocą przy launcherze En Masse, to być może na ten Gameforge'owy też pomoże.

Z tego posta w całości korzystałem i bez skutku, obecnie nawet launcher mi się nie chcę odpalić, nawet nie wiem czy ten błąd mi się naprawił.

@edit:   Po odpaleniu launchera (za  20 razem ledwo) błąd nie znika

moja TERA ma obecnie wagę 38,8 GB

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Opublikowano

Okej, używasz Steam?

Jeśli tak, to polecam pobrać TERA na Steam, co prawda u nas w Europie Steam blokuje pobieranie Hamburgerykańskiej wersji, ale jak się chwilkę poszuka, to można znaleźć bezpośredni link: https://steamdb.info/app/323370/
Wcześniej też miałam problemy z launcherem, ale po pobraniu TERA na Steam wszystkie ustąpiły :)

Opublikowano

Okej, używasz Steam?

Jeśli tak, to polecam pobrać TERA na Steam, co prawda u nas w Europie Steam blokuje pobieranie Hamburgerykańskiej wersji, ale jak się chwilkę poszuka, to można znaleźć bezpośredni link: https://steamdb.info/app/323370/

Wcześniej też miałam problemy z launcherem, ale po pobraniu TERA na Steam wszystkie ustąpiły :)

Już pobierąm NA z serwisu HappyCloud mam nadzieję że tam nie będzie problemu.

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...