Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp do 1.5k?

PFFP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy da sie sklepać dobrego kompa do 1.5k?

Zeby miec 150+fpsow?

Jak ktos ma jakies zestawy prosze smialo pisac:)

Opublikowano

Ja ci podam:

Procesor: Pentium G3258 to jest 2x3.2GHz ale jego spokojnie na boxowym do 4.4

Grafika: MSI Geforce GTX 750TI

Zasilacz: CX Series 430W Corsair

Ram: 4GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz

Płyta główna: MSI B85-G43

Dysk: Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB HDD 

Wyjdzie 1678,62zł BEZ OBUDOWY na morele.net

Ale jak patrzyłem to Wiedźmin 3, GTA V na nim chodzi i CS:GO Najwyższe FullHD Z nagrywaniem od Nvidii masz ~150 fps

Opublikowano

Ja ci podam:

Ale jak patrzyłem to Wiedźmin 3, GTA V na nim chodzi i CS:GO Najwyższe FullHD Z nagrywaniem od Nvidii masz ~150 fps

Ten Wiedźmin 3 i GTA V to chyba na 10 fps'ach na low xD
Opublikowano

Ja ci podam:

Slaby zestaw, nie wiem po co ta plyta w tym budzecie, h81 bys dal, no to bys mogl dac obudowe, pewnie by sie pomiescilo wszystko. Ruszy wiedzmin 3, nawet w full hd, ale bez szalu z fpsami i detalami, gta 5 pewnie bedzie trzeba zablokowac fpsy na 45, bo 2 rdzenie pentiuma nie ogarniaja, ale nie bedzie trzeba grac na low, przynajmniej graficzne detale (bo ilosc samochodow, dystan wystiwetlania itp, to z takim zestawem to na niskich, poza tym majac lepszy sprzet, nie zasyfiony w sumie, a 4gb ramu przyczynialo sie do takich jakby malutkich przyciec, ale jednak dajacych sie we znaki). 

Autorze, wypelni wzror z faqu, najlepiej jakbys dal rade dolozyc chociaz stowke/dwie, albo mial jakies stare czesci (temu wzor potrzebny) np dysk na sata, no i juz problemy rozwiazane, mozna cos skladac, bo na dobra sprawe, nawet na pentiuma skylake + r7 370/gtx 750ti nie styknie, lepiej wtedy wziac i3 6100 + 8gb ram (w skrocie), a potem do tego jak najlepsza grafe (tzn na jaka budzet pozwoli, zostanie Ci stowka na takim zestawie, dozbierasz 3, masz izi gtx 660, ktory radzi sobie juz ze wszystkim). 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Dodałbym tylko jeszcze te 4GB ramu żeby było 8 i myślę że wystarczy ;)

To juz bedzie +/- 1.7k + obudowa 120, nie wiem jak wy to widzicie...

Pomocnik
Opublikowano

Pentium G4400

Płyta na H110

GTX 750 TI 2GB lub burżuazja i najtańszy 950

8gb ram, najlepiej w dual chanelu

Corsair 350W lub Antec 500W

dysk HDD 1tb ( aby zmniejszyć koszty można kupić na allegro jakiś używany 320gb dysk za 50-60 złotych )

Obudowa Brutus S20 lub burżuazja Fractal Core 1000

Sądzę, że nie warto pakować się w 4. generacje, chociażby ze względu na gorszą możliwość upgrade'u.

Albo tak jak kolega wyżej - kup używany, za 1.5k wyłapiesz coś z i3 2-3 generacji i gtx 750, 660, 570, czasem da radę wyłapać nawet i5 pierwszej generacji, wydajnościowo poziom i3 4 generacji, mimo że ma 4 jajka to nie są one zbyt wydajne.

Kupując używkę zwróć uwagę na zasilacz, NIE KUPUJ NIC Z CZARNEJ LISTY, chociażby ze względy na przyszły możliwy upgrade.

Opublikowano

Pentium G4400

Płyta na H110

dysk HDD 1tb ( aby zmniejszyć koszty można kupić na allegro jakiś używany 320gb dysk za 50-60 złotych )

Sądzę, że nie warto pakować się w 4. generacje, chociażby ze względu na gorszą możliwość upgrade'u.

Albo tak jak kolega wyżej - kup używany, za 1.5k wyłapiesz coś z i3 2-3 generacji i gtx 750, 660, 570, czasem da radę wyłapać nawet i5 pierwszej generacji, wydajnościowo poziom i3 4 generacji, mimo że ma 4 jajka to nie są one zbyt wydajne.

Kupując używkę zwróć uwagę na zasilacz, NIE KUPUJ NIC Z CZARNEJ LISTY, chociażby ze względy na przyszły możliwy upgrade.

Za 1,5k to bez problemu bedzie mial i5 przeciez, ja kompa bardzo bogatego, ale w skrocie i3 2120 + gtx 660 za 1,1k, bo to duzo wincyj warte nie jest. i5 2xxx (normalne wersje, nie typu "2400S") sa wyraznie wydajniejsze od i3 4xxx przeciez... pokaz mi gdzie i3 jest lepsza, przeciez dopiero prawie (i to nie zawsze, a i tak ciezko) i3 6100 goni i5 2500, tak wiec 2500k po OC ucieka lajtowo, poza tym nawet i5 2400 jest dalej mocna i co wazne oplacalna. 

Cena komputera jest dobra, mamy tak jakby dobra cene + akcesoria(no klawa i myszka to nie jest zaden syf).  To nie jest fake, ale pewnie lada moment ktos to kupi, wiec trzeba sie spieszyc. 

@1361622928-U485574.pngflondi piszesz wszystko tak na sile, nic nie wnosisz do tematow, wyzej napisalem o tym pc, mam nadzieje ze Tobie ukradna komputer, zebys nie mogl pisac juz tych durnowatych postow. 

Pomocnik
Opublikowano

Pentium G4400

Płyta na H110

Za 1,5k to bez problemu bedzie mial i5 przeciez, ja kompa bardzo bogatego, ale w skrocie i3 2120 + gtx 660 za 1,1k, bo to duzo wincyj warte nie jest. i5 2xxx (normalne wersje, nie typu "2400S") sa wyraznie wydajniejsze od i3 4xxx przeciez... pokaz mi gdzie i3 jest lepsza, przeciez dopiero prawie (i to nie zawsze, a i tak ciezko) i3 6100 goni i5 2500, tak wiec 2500k po OC ucieka lajtowo, poza tym nawet i5 2400 jest dalej mocna i co wazne oplacalna. 

Cena komputera jest dobra, mamy tak jakby dobra cene + akcesoria(no klawa i myszka to nie jest zaden syf).  To nie jest fake, ale pewnie lada moment ktos to kupi, wiec trzeba sie spieszyc. 

Wiesz co... jak widzę te zestawy na olx lub allegro to wolę dmuchać na zimne, jak widzę zestaw za 1.5k z i5 "k", razem z chińską budą oraz co gorsze zasilaczem akyga to mnie bierze na wymioty, na tego typu portalach roi się od używanych gotowców, choć osobiście nie gram w gry to do cs'a brałbym dwa mocne jajka wysoko taktowane, dysk ssd i średniej półki kartę graficznej pokroju właśnie 660, 570 lub nawet 480, mowa rzecz jasna o używkach. I3 jest lepsza w aplikacjach nie czerpiących korzyści z 4 i więcej jajek, no chyba że mówimy o i7 taktowanej 4GHz - w takim przypadku 4 jajka taktowane takim zegarem są lepsze od dwóch jajek taktowanych zegarem 3.8GHz, ale jeżeli mamy 4 jajka po 2.8GHz, a nasze apki nie korzystają z 4 jajek to lepszym wyborem będą dwa mocne jajka, mimo że cs go korzysta z 4 jajek to do uzyskania najlepszej płynności wystarczą dwa mocne jajka. Zdecydowanie za dużo "jajek" w tym poście.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngtka Wazne miec dwa swoje jajka, reszte dodatkowych mozna przebolec :D czemu niby maja byc zle? Przeciez ten zestaw z olx ma markowy zasilacz, a obudowe tez odjechana na bogatosci. Nie ma na tyle nigdzie mocnych 2 rdzeni, zeby mogly rozjechac 4 rdzeniowe "aj piontki", nawet g3258@4,5ghz w csku ma gorsze wyniki niz i5 2400 na stocku, nie mowiac o takiej i5 2500k nawet tylko @4ghz, a tak poza tym to gtx 660 - mozna kupowac, 570 od biedy, ale 480 to juz serio, jak ktos Ci da za czteropak piwka, to tyle pradu ciagnie, u tej karty jest bardzo slabo z wydajnoscia energetyczna. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...