Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto jeszcze kupić GTA IV?

ganek4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w tytule zastanawiam się nad kupne GTA IV z dodatkami na g2a. Zamierzam za jakiś czas kupić gta V ale na razie jest dość drogie, a w gta 4 kiedyś grałem i mi się podobało choć gra ścinała i była spiracona(nie ukończyłem przez problemy). Teraz minęło parę lat i chciałbym wrócić, bo gta sa trochę mi się znudziło. Pytanie ,,czy warto?''. Mam teraz w miarę mocny komputer.

gtx 970

intel i5 4690k 3,5ghz

8 gb ramu

win 8.1 64 bit

Ale optymalizacja ponoć kiepska, słyszałem, że ludzie mieli problemy z jakimiś kontami, no i te negatywne recenzje na steam. Co wy o tym sądzicie?

Opublikowano

Nie, nie warto, chyba, że interesuje Cię sama fabuła, ponieważ w Multiplayer praktycznie nikt nie gra. Pozbieraj sobie na GTA V, które jest zdecydowanie lepszym wyborem. :)

Opublikowano

Nie, nie warto, chyba, że interesuje Cię sama fabuła, ponieważ w Multiplayer praktycznie nikt nie gra. Pozbieraj sobie na GTA V, które jest zdecydowanie lepszym wyborem. :)

Właśnie multi w gta IV średnio mnie interesuje. Głownie fabuła, ale nw co z tymi problemami czy jest aż tak źle?, że włączyć gre będzie jakimś olbrzymim wyczynem

Opublikowano

Właśnie multi w gta IV średnio mnie interesuje. Głownie fabuła, ale nw co z tymi problemami czy jest aż tak źle?, że włączyć gre będzie jakimś olbrzymim wyczynem

Nie mam i nie miałem żadnych problemów z uruchamianiem GTA IV, kiedy miałem jeszcze słabszy komputer od Twojego. Co do fabuły, to też nie należy do najlepszych. Po 20 minutach grania w nią całkowicie mi się znudziła, sporadycznie grałem sobie normalnie rozwalając wszystko, po czym wyszło GTA V i przeniosłem się na nie, puszczając czwórkę w zapomnienie i usuwając ją z komputera. Na Twoim miejscu nie kupiłbym IV.

Opublikowano

Nie mam i nie miałem żadnych problemów z uruchamianiem GTA IV, kiedy miałem jeszcze słabszy komputer od Twojego. Co do fabuły, to też nie należy do najlepszych. Po 20 minutach grania w nią całkowicie mi się znudziła, sporadycznie grałem sobie normalnie rozwalając wszystko, po czym wyszło GTA V i przeniosłem się na nie, puszczając czwórkę w zapomnienie i usuwając ją z komputera. Na Twoim miejscu nie kupiłbym IV.

IV aktualnie kosztuje około 20 złotych, a za niewiele więcej masz Grand Theft Auto Collection (GTA III, VC, SA, IV, EFLC). GTA IV to całkowicie inny klimat. GTA IV jest ciemne, mokre oraz ponure. Daje to swój klimat. Mnie osobiście się gra bardzo podobała (chodzi o fabułę). W MP też trochę grałem i byłem zadowolony, ale to jeszcze kiedy nie było V. Niestety, optymalizacja to dno. Możesz mieć raz 60 klatek, by zaraz zobaczyć tylko 20.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Warto ją kupić jeżeli chcesz grać sobie na modach ;) Modów jest od groma, multiplayer nie ma ludzi wgl. 

Nawet bez modów warto kupić tą grę, z modami można sie pobawić po ukończeniu fabuły. Sama fabuła jest cholernie ciekawa i klimat jest zupełnie inny niż w pozostałych częściach GTA. A problemy z uruchamianiem występują tylko u użytkowników zintegrowanych kart graficznych w laptopach (czyli moim :v ) ale temu też da sie zaradzić.

Opublikowano

Warto ją kupić jeżeli chcesz grać sobie na modach ;) Modów jest od groma, multiplayer nie ma ludzi wgl. 

Z tego co pamiętam to w GTA IV multiplayer to prawie nigdy tam nikt nie grał - było to spowodowane prawdopodobnie słabą optymalizacją samej gry i zlagowanymi serwerami.

Co tematu - jeżeli chcesz pograć w ciekawą fabułę, jesteś fanem serii a jeszcze nie grałeś w czwórkę lub jeśli chcesz się pobawić na modach, to tak - warto. :)

Opublikowano

Gta San Andreas.

Najlepsza fabuła z całej serii.

Multiplayer, które nie umarło mówię oczywiście o MTA. Zero czitow, no chyba, że grasz na ruskich.

Opublikowano

Jak zainstalujesz wszystkie aktualizacjie, które wcisnęli do tej gry to nie będziesz mieć problemów... Zwłaszcza na takim sprzęcie, 60 FPS na najwyższych gwarantowane. Ta gra się już trochę zestarzała, na początku w wersjach początkowych były problemy. Mam to na Steamie i jedyną wkurzającą rzeczą jest ten Game Live, czy coś takiego od Windowsa.

Opublikowano

Według mnie warto, głównie dla samej fabuły. :) Każda część GTA jest inna i myślę, że w większość warto pograć. ;p

Opublikowano

Jak zainstalujesz wszystkie aktualizacjie, które wcisnęli do tej gry to nie będziesz mieć problemów... Zwłaszcza na takim sprzęcie, 60 FPS na najwyższych gwarantowane. Ta gra się już trochę zestarzała, na początku w wersjach początkowych były problemy. Mam to na Steamie i jedyną wkurzającą rzeczą jest ten Game Live, czy coś takiego od Windowsa.

Chyba w snach. Optymalizacja nawet po pobraniu wszystkich update'ów stoi na bardzo niskim poziomie. Ja na i5 i GTX 960 nie mogę osiągnąć 60 klatek, nawet na najniższych, gdzie GTA V działa na prawie wymaksowanych cały czas w 60FPS'ach.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Warto kupić chociażby do kolekcji :) Modów masz od groma, więc się nudził nie będziesz, jednak najbardziej polecałbym kupienie 5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...