Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zaczynac?

lemo220

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie poniewaz szukam jakiegos MMO z przyszloscia, duza iloscia graczy i rozwinietym PvP. Czy znajde to w B&S? A moze polecacie jakies inne MMO?
Pozdrawiam

Opublikowano

PvP jest fajne w BnS, ale czy ta gra ma przyszłość? Troszkę późno wypuścili u nas grę. Ludzie narzekali w ostatnim czasie na crashe/lagi. Osobiście nie wróciłabym do tej gry. Poleciłabym Ci Tera Rising, ale z nią też są różne problemy, jednak mam sentyment do niej. Może Aion? Tam jest sporo graczy, aktualizacje, itd. PvP też niczego sobie (chociaż ja nie przepadam). 

Opublikowano

W blade & soul może być problem z liczbą graczy, sporo zrezygnowało przez lagi i niezbalansowane pvp. Aiona polecam, jednak nie osiągniesz nic bez dobrej gildii. Tera już trochę lepiej się prezentuję, instancje nie są jakoś wybitnie trudne, więc można je robić z randomami, problem może być ulepszanie eq.

Opublikowano

Na temat BD nie wypowiem się, ponieważ nie grałam, ale chyba borykają się z DDoSami.  

Opublikowano

Z tego co wiem, to za parę tygodni ma być łączenie serwerów w grze, nie jest to mimo tego oznaka upadku tylko niezbalansowana ilość graczy na serwerach ( Windrest w porównaniu do Spirit's Rest to jakaś komedia ). Ma wejść już nowy chapter, z tego co grałem przez ostatnie tygodnie to było dość dużo osób, na dungeony czekało się około 40 sekund, PVP ~10-20. Niestety gra odpycha lekko niezbalansowanym PVP ( i tak już to poprawili ) i problemami technicznymi. Mimo tego możesz próbować. Ja tam mam zamiar kupić BDO, bo to jest dopiero dobre MMORPG, BARDZO dużo osób, balans pomiędzy klasami, bardziej casualowa bitwa, fajny system walki ( przy niektórych postaciać, bo np dla mnie Wizard to jest śmieszne, można zasnąć. Ale Sorcerer czy Ninja natomiast mają bardzo fajną i dynamiczną walkę ). Spróbuj Blade and Soul, jeśli poczujesz, że to nie to, kup BDO. Na ten moment najlepsze MMORPG na rynku. Ofc możesz też próbować TERY, lecz ja już tak bardzo nie polecam jak polecałbym kiedyś. Na dungi czeka się zbyt długo ( około 10 minut ), tak samo jak BnS brak balansu ( Ninja zje cię na 3 skille na PVP ) oraz śmieszne genderlocki ( MAŁE DZIEWCZYNKI PRZEJMUJĄ TĄ GRĘ. )

Opublikowano

Pare miesiecy temu gralem w Tere ale jakos zrobila sie dla mnie monotonna po parudziesieciu godzinach. Jakis czas temu czytalem o nowym hicie w MMO, ktory ma niby pozamiatac scene ale niestety za nic nie moge sobie przypomniec nazwy :/ Czytalem rowniez jakies opinie, ze Black Desert bylo mega reklamowane i wszyscy czekali na premiere ale jak wyszlo to troszke zawiodlo oczekiwania ale niestety nie mam jak tego potwierdzic. Sprobuje B&S i zobaczymy :) Dziekuje za odpowiedzi

Opublikowano

Pare miesiecy temu gralem w Tere ale jakos zrobila sie dla mnie monotonna po parudziesieciu godzinach. Jakis czas temu czytalem o nowym hicie w MMO, ktory ma niby pozamiatac scene ale niestety za nic nie moge sobie przypomniec nazwy :/ Czytalem rowniez jakies opinie, ze Black Desert bylo mega reklamowane i wszyscy czekali na premiere ale jak wyszlo to troszke zawiodlo oczekiwania ale niestety nie mam jak tego potwierdzic. Sprobuje B&S i zobaczymy :) Dziekuje za odpowiedzi

Może miałeś na myśli Riders of Icarus?

:(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam pytanie poniewaz szukam jakiegos MMO z przyszloscia, duza iloscia graczy i rozwinietym PvP. Czy znajde to w B&S? A moze polecacie jakies inne MMO?

Pozdrawiam

Nie gram w te grę długo (jakiś miesiąc), ale postaram Ci się odpowiedzieć na te pytania(trochę z opóźnieniem), bo już trochę ją poznałam.

Czy BnS jest grą z przyszłością? Uważam, że tak. Przede wszystkim nie jest aż tak p2w. Dlaczego? Dosłownie wszystko można ogarnąć bez wydawania złotówek. W grze jest możliwość sprzedawania golda za Hongmoon coiny i o ile się orientuje za NC coiny też.

Graczy jest sporo, jeśli chodzi o PvP to jest tu trochę inne niż w większości gier. Generalnie PvP jest tylko na arenkach, bo spotkać kogoś ubranego we wdzianko przeciwnej frakcji to rzadkość ^^ Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o PvP pytaj. A co do samego systemu, musisz sam zobaczyć czy jest wystarczający dla ciebie. Według mnie jest dobry, trzeba się ruszać, unikać, na arenach liczy się skill (statystyki są wyrównane).

Tyle ode mnie, pozdrawiam

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Odradzam bns chyba że bardzo ci się nudzi i na parę miesięcy (tak z 3) chcesz sobie jakos czas zająć. PvP w bns jest świetne ale to chyba jeden z niewielu plusów tej gry...po osiągnięciu max lvla nie ma co robić a właściwie to jest..tyle że codziennie to samo...Ostatnio łączyli serwery i przynajmniej w mojej grupie serwerów jest sporo osób ale nie zmienia to faktu że gra jest po prostu nudna...dzień w dzień to samo...na arene pvp 1vs1 może i znadziesz szybko przeciwnika ale taka arena 3vs3 już trochę gorzej + w większości przypadków jedna osoba lub co gorsze dwie osoby są botami..juz nie wspomne o bg (pvp 6vs6) można tam czekać dosłownie pół godziny na jakieś pt :/ 

Opublikowano

Wszedłem 2 tygodnie temu i... nic się nie zmieniło, lagi masaaakryczne. Polecam, jeśli chodzi o grę, nie jeżeli chodzi o ich Eurowiejskie serwery.... + co do statystyk to balansu nie ma, jedynie blade mastera trochę zbufowali, ale nadal nie można mówić o balansie w pvp :)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

największym plusem bns`a nie jest pvp, a dziwkarskie kostiumy, serio, bns ma najlepsze kostiumy ze wszystkich gier :v to chyba jedyna rzecz która sprawi żebym grał :D co i tak narazie sie nie stanie 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Gra jest dość spoko, lecz wiem że dużo ludzi boryka się z lagami. Co więcej sam przestałem grac przez nie. Ale klimacik jest dobry :)

Opublikowano

Każdy narzeka na lagi... A ja jakoś ich nie mam o.O

Jestem w sporym clanie i jeszcze nie słyszałam na TS żeby ktoś coś mówił o lagach. Dziwne, nie? :P

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Jestem w sporym clanie i jeszcze nie słyszałam na TS żeby ktoś coś mówił o lagach. Dziwne, nie? :P

A co w tym dziwnego? Ludzie, którzy mieli lagi zrezygnowali z grania w tą grę, dlatego ich nie spotykasz...

Opublikowano

Jeżeli uwielbiasz PVP to spróbuj. System walki jest niesamowity i osoby, które piszą że nie ma balansu w PVP powinny dostać bana na ten dział. PVP to głównie areny 1v1 gdzie liczy się refleks i twoje własne zdolności, a nie klasa. Niestety serwery są beznadziejne i bardzo szybko można się zniechęcić przez to.

Opublikowano

A co w tym dziwnego? Ludzie, którzy mieli lagi zrezygnowali z grania w tą grę, dlatego ich nie spotykasz...

Więc wychodzi na to, że wina tych lagów była po ich stronie nie serwerów.

Sama mam słaby net ale na lagi nie narzekam, jedynie na fps ale to także z mojej winy, bo gram na słabym pc.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Jeżeli uwielbiasz PVP to spróbuj. System walki jest niesamowity i osoby, które piszą że nie ma balansu w PVP powinny dostać bana na ten dział. PVP to głównie areny 1v1 gdzie liczy się refleks i twoje własne zdolności, a nie klasa. Niestety serwery są beznadziejne i bardzo szybko można się zniechęcić przez to.

Tak, balans był idealny, jak w każdym mmo, gdzie były łatwiejsze i trudniejsze postacie. Koniec końców i tak każdy wolał grać łatwiejszymi, bo mieli łatwiej na pvp. Z tym refleksem to prawda, ale powiedz to połowie graczy, która miała co chwila ścinki po 2-3 sek.

Opublikowano

Sama mam słaby net ale na lagi nie narzekam, jedynie na fps ale to także z mojej winy, bo gram na słabym pc.

Ja zacząłem grę jak otworzyli serwery w europie i grałem miesiąc albo nawet ponad .. i nie miałem żadnych lagów a wtedy było ludzi od groma , jedynym problemem było zalogowanie się jak były kolejki 30 minutowe :D a internetu też jakiegoś super dobrego nie mam .. mi się wydaję ze ludzie pokończyli grę bo za łatwo wszystko przychodziło wbicie 45 lv i zrobienie całego seta nie było jakimś tam dużym wyzwaniem , według mnie gra jest w porządku ale na chwilę żeby się pobawić jak się nie ma co robić :D

Opublikowano

Sam nie wiesz jakie głupoty wygadujesz. Przedstawie Ci sytuacje- gram w LoLa i nagle mam straszne lagi, potem dowiaduje się, że 4 na 5 osób z teamu mojego i przeciwnego (randomow) ma straszne lagi i nic nie może zrobić, a pozostała dwójka gra bez lagów.

Z twojego rozumowania wynika, że to wina tych 8 randomowych osób, a raczej ich neta. Jesteś w wielkim błędzie. Sam riot potem napisał, że mają problemy ze SWOIMI SERWERAMI i proszą o cierpliwość. Także twoje rozumowanie "ja nie mam lagow, wiec wina lezy po stronie graczy, a nie gry" jest wielką głupotą. Nie postawili gry na odpowiednich serwerach, to stracili graczy...

Opublikowano

@plokijR Czytaj ze zrozumieniem kolego, nie napisałam, że tylko ja nie mam lagów, a nie ma ich cały mój clan a nawet na frakcji widuję czasem zapytanie czy ktoś ma też lagi i jakoś nikt tam na nie nie narzeka.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

@plokijR Czytaj ze zrozumieniem kolego, nie napisałam, że tylko ja nie mam lagów, a nie ma ich cały mój clan a nawet na frakcji widuję czasem zapytanie czy ktoś ma też lagi i jakoś nikt tam na nie nie narzeka.

Ty też czytaj ze zrozumieniem. Nie ma tych ludzi, bo raczej z lagami nikt grać nie chce. To fala lagów, która nie dotyka wszystkich tylko niektóre osoby i to wina spalonych serwerów. Jak ja nie lubię, jak ktoś się odzywa nie mając pojęcia o tym, o czym mówi...

Opublikowano

Specjalnie dla ciebie zmienię ten kawałek, bo chyba nie zrozumiałeś o co mi chodziło... "Także twoje rozumowanie "JA I MOJ CLAN nie mam lagow, wiec wina lezy po stronie graczy, którzy mają lagi, a nie gry" jest wielką głupotą". Teraz lepiej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...