Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile to wszystko kosztuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko drodzy gracze. Od zawsze myślałem o postawieniu wlasnego serwera, jednak z powodu slabego sprzetu tzn. kompa (do pracy i do grania) braku funduszy i ogolnie czasu (sporo nauki) ten pomysl niestety musialem odsunac od swoich mysli. Jednak teraz moze to sie zmienic. Dlatego chcialbym zadac pytanie, mianowicie ile srodkow mniej wiecej musialbym przeznaczyc na postawienie i rozwoj serwera, chodzi mi tu o wszystkie niezbedne rzeczy, jak dedyk, vps, www, ts, reklamy itd. Maszyna tak na 600-800 graczy. Wiem, ze moze glupi temat ale zalezy mi na konkretnej odpowiedzi. W metinie kiedys siedzialem, dawno temu, ale caly czas mnie ciagnie do niego ;). Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Siemanko drodzy gracze. Od zawsze myślałem o postawieniu wlasnego serwera, jednak z powodu slabego sprzetu tzn. kompa (do pracy i do grania) braku funduszy i ogolnie czasu (sporo nauki) ten pomysl niestety musialem odsunac od swoich mysli. Jednak teraz moze to sie zmienic. Dlatego chcialbym zadac pytanie, mianowicie ile srodkow mniej wiecej musialbym przeznaczyc na postawienie i rozwoj serwera, chodzi mi tu o wszystkie niezbedne rzeczy, jak dedyk, vps, www, ts, reklamy itd. Maszyna tak na 600-800 graczy. Wiem, ze moze glupi temat ale zalezy mi na konkretnej odpowiedzi. W metinie kiedys siedzialem, dawno temu, ale caly czas mnie ciagnie do niego ;). Pozdrawiam ;)

5-10k zl miesiecznie

sama strona ok z 2-3koła 

dedyk 500zl+/-

ts to nie wiem

reklamy w c**j drogie 

minimum 5 kola miesiecznie

Opublikowano

5-10k zl miesiecznie

sama strona ok z 2-3koła 

dedyk 500zl+/-

ts to nie wiem

reklamy w c**j drogie 

minimum 5 kola miesiecznie

skad ty takie ceny bierzesz xdd

grafika - +/- 800

dedyk na tyle graczy 130 zł 32 ggb ramu itd.

ts najlepiej si podpiac pod czyjegos

reklamy przed startem +/- 1000 zł

a potem $ z is na reklamy dajesz.

Ogolnie na serwer zeby byl dobry poczatek trzeba przeznaczyc +/- 3,500 pln pozdro 

Opublikowano

Jak ja biorę full grafikę za 250zł, sam hosting pod stronę wystarczy około 100zł miesięcznie, reklama to zależy od youtubera, ale w granicach 100zł, a do maszyny pod serwer to z kilka stówek powinieneś wydać.

Opublikowano

Jak maszyna na 800 graczy to 50 zł wystarczy.

popieram zdanie kolegi

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

popieram zdanie kolegi

C**j nawet za 20zl vps ruszy bez lagow jo. 

Jak ja biorę full grafikę za 250zł, sam hosting pod stronę wystarczy około 100zł miesięcznie, reklama to zależy od youtubera, ale w granicach 100zł, a do maszyny pod serwer to z kilka stówek powinieneś wydać.

Jak stawiasz strone na hostingu typu home.pl to pozdrawiam cie.

@top

Proste pytanie, to ma byc serwer naodpierdol czy ma byc serwer dobry b wtedy sa calkiej inne koszta

ban.gif

Opublikowano

popieram zdanie kolegi

C**j nawet za 20zl vps ruszy bez lagow jo. 

Jak stawiasz strone na hostingu typu home.pl to pozdrawiam cie.

@top

Proste pytanie, to ma byc serwer naodpierdol czy ma byc serwer dobry b wtedy sa calkiej inne koszta

Takiego czegoś nie używam pod Metina. ;)

Opublikowano

Strona www: 1500zł ( nie utrzymanie, projekt ) miesięczni koszt utrzymania 150zł

Serwer dedyk: 1000zł miesięcznie

Reklama: 50zł odcinek u youtubera ( 50 razy tyle ile chcesz odcinków i masz koszt reklamy )

Pensja dla Pomocnikow: 200-1500zł

Dobry technik: 1500zł +

jak sie postarasz na sprzet dostaniesz 20-30% rabatu

Jeżeli sam będziesz technikiem oraz sam bedziesz na serwerze zapierniczał ( ewentualnie idiotow pomagierów ) to zaoszczędzisz od 2 do 4 tysięcy

Opublikowano

Strona www: 1500zł ( nie utrzymanie, projekt ) miesięczni koszt utrzymania 150zł

Serwer dedyk: 1000zł miesięcznie

Reklama: 50zł odcinek u youtubera ( 50 razy tyle ile chcesz odcinków i masz koszt reklamy )

Pensja dla Pomocnikow: 200-1500zł

Dobry technik: 1500zł +

jak sie postarasz na sprzet dostaniesz 20-30% rabatu

xD

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Najlepsze w tym temacie jest to ze wypowiadają się osoby które nigdy nie miały własnego serwera ^^ WŁASNEGO nie bycie gm na serwerze :)

Jak nie stawiasz na jakość w 3 klockach się zmieścisz jak stawiasz na jakość dolicz 3 dodatkowe 

Opublikowano

Dzieki panowie za rozjasnienie umyslu ;). Tak sobie mysle, ze jezeli mialbym stawiac serwer to porzadny, no ale na razie chcialem tylko wiedziec co i ile wiec dzieki, a co bedzie dalej to zobacze ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...