Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wlasny serwer prywatny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce stworzyc sobie prywatny serwer i mam pare pytan.

Czym sie rozni source od plikow serwerowych?

Dlaczego ludzie robia na source a nie plikach?

Trudno jest samemu zrobic serwer?

Ile mozna wyciagnac z is przy ~500 graczy?

Sa jakies pliki serwerowe bez bugow? Nie znam sie na programowaniu itd, wiec chialbym zeby byly bez bugow,

powstawac jakies sety/pety i odpalic go. Jaki host najlepszy? Jak skutecznie ukryc, ze serwer to skok na hajs.

Ile kosztuje reklama u youtubera? Za pomoc plusy

Opublikowano

1. Soruce to kod źródłowy Metin2

Jak kompilujesz src to powstaje ci game i Db które zamieniasz z game i Db w plikach serwerowych ;D

2. Ludzie robią na src ponieważ mają większą "władzę" możesz wyszystko zmienić ;D

3. Zależy od ludzi jakich będziesz miał na serwerze

4. Hmm pliki bez bugów @Terenzo. Albo poprawiona wersja od @Lajk™

5.ovh?

6. Interesuj się serwerem :D

7.I niektórych nawet 300 zł na odc. ;*

Pozdrawiam

POSTY: [50] [75] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

1817914831025941486533.png

Ważne !   Pisząc/Odpisując wpisz w poście @Pesi

Opublikowano

Widać, że nie masz pojęcia totalnie o tworzeniu, skoro nie ogarniasz co to sołrsy;c Chcesz zarobić? Lepiej wyjdzie Ci robienie z siebie idioty na jutubach (tak hajs z jutuba).

Skoro chcesz pliki bez bugów, nawet by się takie znalazły, ale powiedz mi jak chcesz podmienić sety (chyba najprostszą rzecz) skoro nie masz o tym pojęcia. Zaufaj, że z samych poradników to Ty milionów nie zrobisz :)

Co do pytań to bym Ci odpowiedział ale nie ma sensu powielać.

Opublikowano

Nie masz nawet zarysu projektu ani pomysłu jak ma wyglądać a już myślisz o tym ile zarobisz siana,a później się dziwić że cisną tutaj każdego :O

Może nie pyta w kontekście samego zarobku, a tego, czy zwróci mu się to co zainwestuje bądź po prostu serwer będzie w stanie zarobić na swoje utrzymanie?

Widać, że nie masz pojęcia totalnie o tworzeniu, skoro nie ogarniasz co to sołrsy;c Chcesz zarobić? Lepiej wyjdzie Ci robienie z siebie idioty na jutubach (tak hajs z jutuba).

Skoro chcesz pliki bez bugów, nawet by się takie znalazły, ale powiedz mi jak chcesz podmienić sety (chyba najprostszą rzecz) skoro nie masz o tym pojęcia. Zaufaj, że z samych poradników to Ty milionów nie zrobisz :)

Co z tego, że nic nie potrafi? Każdy zaczynał od zera i wszystkiego się uczył. Jeśli cierpliwie będzie pracował, uczył się od podstaw, a nie aby szybciej wystartować byle jak, na byle czym to wszystkiego może się nauczyć. Co z tego wyjdzie zależy tylko od chęci, jak bardzo się do tego przyłoży i jak bardzo kreatywną jest osobą. To że nic nie potrafi nic nie znaczy. Jak się przyłoży naprawdę, za powiedzmy (przykładowo) rok czy dwa może być jednym z lepszych techników.

Opublikowano

Mam nadzieje że to troll... aby zrobić serwer only for $ musisz nauczyc sie co najmniej obsługi podstawowej freebsd mysql php html css java python lua

W dzisiejszych czasach jak zrobisz sklejke mpcf + epvp + mt2dev to ludzie raz dwa to wyczają i tylko będziesz na minusie jeżeli chodzi o maszyne.

musisz sam potrafić stworzyć questy, jakieś pliki itp... mowa tutaj a sf a nie o source

Opublikowano

Nie masz nawet zarysu projektu ani pomysłu jak ma wyglądać a już myślisz o tym ile zarobisz siana,a później się dziwić że cisną tutaj każdego :O

Może nie pyta w kontekście samego zarobku, a tego, czy zwróci mu się to co zainwestuje bądź po prostu serwer będzie w stanie zarobić na swoje utrzymanie?

Co z tego, że nic nie potrafi? Każdy zaczynał od zera i wszystkiego się uczył. Jeśli cierpliwie będzie pracował, uczył się od podstaw, a nie aby szybciej wystartować byle jak, na byle czym to wszystkiego może się nauczyć. Co z tego wyjdzie zależy tylko od chęci, jak bardzo się do tego przyłoży i jak bardzo kreatywną jest osobą. To że nic nie potrafi nic nie znaczy. Jak się przyłoży naprawdę, za powiedzmy (przykładowo) rok czy dwa może być jednym z lepszych techników.

Masz rację, każdy zaczynał od zera :) Tylko robili to z ciekawości, zawziętości, chęci bycia lepszym. 

Do takiego wyrażenia zdania zmusiło mnie tylko i wyłącznie to:

"Jak skutecznie ukryć, że serwer to skok na hajs"

Ja w tym sformułowaniu nie widzę nic innego jak szybkie napchanie się :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...