Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fifa 14 - recezja Miroslav Klose Record Breaker

Adder.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miroslav Marian Klose - niemiecka legenda urodzona w Opolu. 1x pierwsze miejsce na mistrzostwach świata, 2 razy drugie, oraz trzykrotnie trzecie. Najskuteczniejszy piłkarz w historii reprezentacji Niemiec. Oraz wiele, wiele innych sukcesów, które osiągnął grający dzisiaj w Lazio Rzym 38-latek.

6171814683422981400217.png

Jego najwyżej oceniona karta w FIFIE 14 wywarła na mnie ogromne wrażenie. Kiedy pierwszy raz rozegrałem z nim mecz, czułem, jakby jego tempo, które na karcie wynosi 90 punktów, miało w rzeczywistości przynajmniej 96. Jeśli chodzi o główki, ten piłkarz jest prawdziwym rzeźnikiem, który jeszcze nigdy mnie nie zawiódł w polu karnym rywala. Praktycznie każde dośrodkowanie, które było skierowane prosto na niego, zamieniało się w bramkę. Potrafił z każdego konta umieścić piłkę w siatce, główkując był nie do zatrzymania. Nie bez powodu ma tą statystykę ocenioną aż na 99. Podania, które na karcie wynoszą 78, są znacznie lepsze. Podaje tak, jakby miał zapisane o 6 punktów więcej. Temu graczowi wystarczy 6 zgrania, żeby być na swojej pozycji prawdziwym cudotwórcą. 

Jednak, ku mojemu niezadowoleniu, jak każdy zawodnik ma on swoje wady. Jedną z nich jest posiadanie tylko 2* sztuczek, przez które jego drybling, który na karcie wynosi 94, wygląda, jakby było go tylko 88. Kolejnym dużym minusem jak na napastnika są jego strzały z dystansu, które mają zaledwie 69 punktów i gdyby nie to, jego punkty w strzałach były by znacznie większe, bo wszystkie statystyki, poza strzałami z daleka i pozycjonowaniem są ocenione na aż 99.

Za Miroslava zapłaciłem prawie półtora miliona coinsów, a obecna cena na rynku (na PC) waha się pomiędzy dwoma a dwoma i pół milionami. Ja osobiście stwierdzam, że powinien kosztować ok. 900 tysięcy. Reasumując:

Zalety:

- 99 punktów fizyczności, skoczności oraz wytrzymałości;

- wysoka pracowitość w ataku, średnia w obronie;

- własna, przyjemna dla oczu cieszynka - "salto";

-4* słabszej nogi;

- dobre podania;

- 90 tempa;

- 87 siły.

Wady:

- strzały z dystansu;

- nie najlepsza liga;

- zawyżona cena;

- 2* sztuczek.

Ocena ogólna: 8.9 / 10

Osobiście stwierdzam, że warto kupić tego piłkarza, mimo zawyżonej ceny.

Ciekawostki:

Statystyki z mojego klubu, cenę itp.:

1399214683456291400217.png

Przykładowe składy, które można zrobić z jego udziałem:

Serie A + Bundesliga

Francja + Niemcy

Serie A + BPL + BBVA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...