Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam taki malutki problem jestem technikiem na serwerze ts'a i mam pewien paradoks. Czy istnieje możliwość skipowanie zakazów mówienia etc. przez administracje w inny sposób niż skip channel permision. Szukam takiego sposobu po ów paradoks dotyczy tego że jak daje na rangach administracyjnych skip channel permision to skipuje mi tez moce join kanału itd. a właśnie tego chce uniknąć, dlatego pytam czy istnieje możliwość innego skipowania utworzonych rang zakazu mówienia etc.

Wiem trochę to zawiłe ale chce się zabezpieczyć jak chodzi o join do kanałów wyższej administracji, słowny zakaz wchodzenia na kanał czasami nie skutkuje a nie chce sięgać po drastyczne metody (degrad, ciągły kick i chwilowy ban).

Proszę o jak najszybszą odpowiedź.

Opublikowano

Zamiast skipowować, możesz nadać wybranym administratorom na wybranych kanałach rangę kanałową z permissią

i_channel_join_power -9999

i wtedy już nie wejdą

Opublikowano

a nie można jakoś skipować samych rang kanałowych bez permisji kanału ?

I jeszcze mam jeden problem mam 3 grupy kanałów, rangi kanałów prywatnych, ranki klanowe i rangi gildyjne.

Te trzy grupy mogą sobie nawzajem nadawać rangi innej grupy jak to ominąć bo gracze nie rozumieją że nie można nadawać tych rang i np gildie nadają sobie rangi klanu. Z tym jest większy chaos niż z administracją i skipowaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...