Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybkie wbijanie doświadczenia!

Poradnik  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz więcej poradników w tym stylu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Za pewne chciałbyś mieć już wysoki poziom swojej postaci by zbierać pokemony z wysokim CP, dzisiaj przedstawię Ci jedną z wielu metod szybkiego wbijania poziomu postaci.

Zacznijmy od tego ze potrzebujesz poświęcić na to trochę czasu tak np 3/4h zależy jeszcze czy mieszkasz w mieście czy na wiosce, jest to ważne ponieważ na początku będziesz musiał złapać sporą ilość Pidgey'i( Weedle i Rattaty również możesz zbierać ale Pidgey'e są najlepsze).

Idea jest dość prosta i wykorzystuje najczęstsze poki, które niektórych denerwują i od razu odsyłają je do psorka za cuksy.

Więc:

1. Łapiemy ogrom Pidgey. (jak ktoś ma blisko duży spawn robaków i szczurków, czyli Caterpie/Weedle i Rattata to je też)

2. Zostawiamy je. Bez różnicy na cp, po prostu nie odsyłamy ich. Miejsca na poki jest sporo (250), więc trochę minie aż zapełnimy.

3. Gdy mamy zapełnione miejsce na poki używamy Lucky egga (dostajesz podczas awansowanie na 8 czy 9 lvl, później pewnie też)

4. Evoluujesz wszystkie ptaki, robaki i szczury. Koszt evo Pidgeya i robaków to 12 cuksów (teoretycznie 11, bo 1 dostajesz przy evo), Rattaty to 25.

5. Mając ~200 ww poków, a evoluując ~150 (cuksów z samego łapania raczej nie starczy) dostaniemy OGROM expa podwojonego przez wspomniane szczęśliwe jajeczko.

Łatwe awansowanie nawet ~4-6lvli

Tą metodą udało mi się dzisiaj wbić na nowym koncie 8lv bez używania Lucky Egg

Jeżeli "poradnik" Ci się podobał zachęcam do zostawienia "+" :D

Opublikowano

Poradnik strasznie okrojony i jest to jeden z niewielu pomysłów, ale oczywiście starania jakieś są.. mam nadzieję, że jeszcze to jakoś oprawisz czy dopracujesz ;p

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Słaby poradnik nic prawie nie można się konkretnego dowiedzieć.
Tutaj jeden tekst z portalu: (źródło pokemon-go.pl/)  

Zastanawiacie się jak najszybciej zdobyć wyższy level trenera? Przedstawiam listę akcji, które wpływają na Wasze punkty XP:

Łapanie Pokemonów – za złapanie Pokemona, którego nie macie jeszcze w swojej kolekcji dostaniecie dodatkową liczbę punktów.
Wykluwanie się jajek.
Za celny rzut Pokeballem (Nice, Curved, Great) – tak więc warto się wkupić i np. rzucić podkręconą piłkę, bo za każdy bonus macie dodatkowe 10 pkt.
Ewolucja naszych Pokemonów dodaje nam kolejne punkty na konto.
No i walki w Gymach jak i ich przejmowanie – to bardzo ważny punkt 

No i tabelka punktacji:

500 XP – złapanie Pokemona, którego nie mieliście jeszcze w kolekcji
100 XP – złapanie Pokemona
500 XP – ewolucja Pokemona
200 XP – wyklucie jajka
150 XP – pokonanie trenera w Gymie
50 XP – pokonanie Pokemona podczas treningu
50 XP – „zaliczenie” PokeStopa
100 XP – „Excellent” rzut PokeBallem
50 XP – „Great” rzut PokeBallem
10 XP – „Nice” rzut PokeBallem
10 XP – podkręcony PokeBall
gym przejmowanie

Co zyskujemy dzięki wyższemu levelowi trenera?

Szacunek w okolicy 
Spotkamy Pokemony o wyższym CP.
Dostaniemy lepsze przedmioty z PokeStops.
Będziemy mogli podnieść CP naszych Pokemonów o pewien próg wyżej. Niestety, na każdym levelu gracza są ograniczenia w możliwym max CP Pokemona.
Nasze silniejsze Pokemony będą bronić przejęte Gymy z większą siłą a nam będzie łatwiej przejąć Gymy od konkurencyjnego teamu!
Opublikowano

@Up

Nie rozumiem jakie jest nawiązanie tego co napisałaś do szybkiego levelowania swojej postaci.

/Topic

Prz-edytowałem poradnik, by był bardziej przejrzysty. 

Opublikowano

@Up

Nie mam zamiaru Cię obrażać lecz ocenianie osoby po 2 postach, to no już jest dla mnie dzieciniana tak samo jak obrażanie innej osoby po IQ, nie znasz mnie więc nie jesteś wstanie ocenić mojego IQ, gdybym miał ocenić twoją osobę po tym co napisałaś to bym uznał że jesteś dzieckiem które ma za dużo w du.ie.

Napisałem Ci że nie zrozumiałem tego co napisałaś gdyż napisałem poradnik no niby poradnik i oczekiwałem normalnej odpowiedzi. Mój problem był w tym że to co napisałaś nie wiąże się z tym co ja napisalem. Gdyż ja napisalem poradnik na temat szybkiego wbicia poziomu postaci, a to że Ty stwierdziłaś że jest w tym jao8S błąd i postanowiłam opisać sposoby wbijania poziomu które nie wnikaja w ten poradnik to już Twoj błąd.

Nie lubię mieć wrogów na różnych forach i mam nadzieje że zakończymy tą wymiana zdań w pokojowy sposób.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

można to obliczyć... teoretycznie jak się ma spawn można złapać 1 pidgeya na 2-5 minut czyli liczmy 3 chcemy ich powiedzmy 150 czyli 150x3= 450 450/60=7h 30min( czysto teoretycznie wiadomo że nikt tyle nie usiedzi szczególnie że poki zżerają dużo baterii no ale powiedzmy że tak czyli 7.5h na 150 pidgeyów cukierki - 150x3=450 450/12=37.5(~37) ewo pidgeya daje 500 expa czyli z lucky eggiem 1k

czyli po 7.5h+ czas ewolucji zdobywamy 37k expa w 24h zdobędziemy mniej więcej 118k expa (24h/7.5=3.2 , 37k x 3.2 = 118400) czyli wychodzi (czysto teoretycznie) 828k expa w tygodniu, oczywiście przy siedzeniu 24 godziny na dobę siedem dni w tygodniu łapiąc pidgeye bez żadnych przesunięć/przerw etc. co jest niemożliwe ale tak jak pisałam, jest to czysto teoretycznie :)

EDIT: +100exp za każdego pokemona co też trochę dodaje

"Faith moves mountais"

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

z tymi ewolucjami najbardziej sprawdzony sposob... ale majac 25 lvl + to troche malo to expa daje? czy moze jest jakis szybszy sposob?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...