Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja 1.10.2 czy 1.8 - 1.9 - 1.10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tworzę od jakiegoś czasu serwer mc o trybie ChestPvP. Mam do was pytanie jak wiadomo pvp z aktualizacją 1.9 bardzo się zmieniło, i dużo graczy tego pvp nie lubi. Więc moje pytanie brzmi czy połączyć wersje 1.8 1.9 i 1.10 wtedy zostanie pvp z wersji 1.8 i będzie można grac tez na 1.9- 1.10. Czy postawić tylko na wersji 1.10 (Najnowszej). 

Opublikowano

Moim zdaniem, pvp z 1.8 jest lepsze, niż z nowszych wersji. Dlatego proponuje, żeby jednak połączyć te wersje.

No i z pewnością więcej osób zagra.

Opublikowano

Moim zdaniem, pvp z 1.8 jest lepsze, niż z nowszych wersji. Dlatego proponuje, żeby jednak połączyć te wersje.

Jest też opcja, że wersja 1.10.2 i wyłaczyć cooldown miedzy hitami.

Opublikowano

Też może być, dla mnie to wielkiego znaczenia nie ma jaka wersja, lecz czy serwer jest dobrze zrobiony.

Opublikowano

Też może być, dla mnie to wielkiego znaczenia nie ma jaka wersja, lecz czy serwer jest dobrze zrobiony.

I tak też zrobię :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chcesz taki serwer, to zdecydowanie polecam ci utworzyć go na silniku Spigot/PaperSpigot 1.7-1.8 .

Nadal na tych wersjach gra najwięcej graczy, i nie ma problemów z serwerami na 1.9/1.10. Nie ukrywajmy,

wszystko na wersje 1.9-1.10 jest nadal w fazie rozwoju, i troche czasu może minąć jak będzie wszystko

dobrze ogarnięte (ze strony silników,hostingów,pluginów i graczy). I PVP na tych wersjach nie jest już

takie jak na starszych wersjach. A najlepiej jeszcze troche czasu się wstrzymać :)

Polecam 1.7-1.8

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

Z tego co udało mi się zaobserwować.

1.7 - pełno graczy, ale mało ogarów

1.8 - graczy dużo i ogarniętych da się znaleść

Jednak powoli gracze przenoszą się na 1.8.

...

Opublikowano

1.8 z tych wersji jest najlepsza, ale jeżeli masz inny wybór to polecam 1.7 dużo osób i stabilnych pluginów jest zrobionych na tą wersję ;)

671411485514457941894.png

Gość Marichcje
Opublikowano

Ja osobiście do PvP wolałabym 1.8. To późniejsze jest kijowe ;>

Opublikowano

1.8 

Bez żadnych zmian w stylu mniejszy czas między użyciem miecza itp...

Koxy oczywiście tylko możliwe do kupienia, może jakieś samorodki jako walute serwera.

@down

Nabijanie postów...

CWeKkdQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...