Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupić FMSa czy RIBa?

ModuleGlobal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!  ;) Mam problem a mianowicie gram mentalem i wiadomo dla mt lepszy jest RIB z um'kami na +. I nie wiem co zrobić, iż nie stać mnie na RIB'a +9 do mixu bo taki na tortudze lata po 50kk+, a +8 ok. 30kk. Ale fms +9 do mixu jest własnie po 25-30kk. I teraz co zrobić kupić RIB'a +8 do mixu za 30kk czy fms'a +9 do mixu za tez ok. 30kk ?? Z gory dzieki za odp. Pozdrawiam!  :D

Wolę żyć, żałując porażki

niż żałować, że nie spróbowałem.

Opublikowano

Jeżeli myślisz przyszłościowo to lepszym wyborem będzie RIB nie ważne czy do pvp czy do expa. 

Opublikowano

Ok to chyba wybiorę jednak RIB'a. A możecie mi jeszcze powiedzieć jakie mają dmg obie bronie tzn. RIB+8 i fms+9?

Opublikowano

Dobra tłumacze bo chyba nowy jesteś. Do expa średnie się kupuje, to samo na konia itd. Kup sobie riba, możesz mieć nawet+5/6, ale jak średnie będą 25%+ to będzie więcej bił niż fms+9 ze średnimi 10%. Wejdź na stronkę "metin2wiki" tam masz wszystko opisane co ile ma dmg co trzeba, żeby ulepszyć itd. strona podstawowa metinczyka od strony technicznej.

edit: jak nie jesteś "nowy" to dziwne pytania zadajesz.

Opublikowano

W metinie nie jestem nowy :v

Dobra, wezmę jednak RIB'a sądząc po waszych odpowiedziach. Dzięki wszystkim za odpowiedzi  ;).

Opublikowano

Mentalem to tylko rib do expa z konia, fms nie wchodzi w grę.

Na bodego też często się kupowało RIB i wio na konia, bo w sumie dobrze się bije 2ręką na koniu/wierzchowcu.

Pozdrawiam  :yay: 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...