Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie najczęściej można znaleźć pokemony?

mikikox123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co ludzie piszą jest póki co lekki problem z pokami w tzn 'zadupiach' więc najlepiej w mieście, ja osobiście dużo pokemonów mam przy pokestopach.  
Masz też lure którego można użyć by zwabić je do siebie.  

Opublikowano

Mi wczoraj udało się złapać 4 w pracy (Ochroniarz monitoring) więc w nocy chodząc po obiekcie złapałem kilka

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Najlepiej miasta i to takie bardziej "centra", tam przeważnie jest najwięcej pokemonów (nie koniecznie oznacza to, że będą jakieś rzadkie okazy w tych miejscach)

Mike_Shinoda_Signature_by_lucas9412.png

Opublikowano

W sumie wydaje mi się, że to bardziej loteria. Wczoraj w nocy sobie szukałam Pokemonów i raz na radarze pojawił się fajny okaz, a zaraz później (w tym samym miejscu) pojawił się inny, a poprzedni zniknął. Aczkolwiek zauważyłam, że wychodzenie na totalne zadupia, typu osiedla podmiejskie mija się z celem. Dzisiaj sobie stestuję te lury. Zobaczymy na ile to spełni swoją funkcję, bo zdania na ten temat są podzielone. :v 

Opublikowano

W sumie wydaje mi się, że to bardziej loteria. Wczoraj w nocy sobie szukałam Pokemonów i raz na radarze pojawił się fajny okaz, a zaraz później (w tym samym miejscu) pojawił się inny, a poprzedni zniknął. Aczkolwiek zauważyłam, że wychodzenie na totalne zadupia, typu osiedla podmiejskie mija się z celem. Dzisiaj sobie stestuję te lury. Zobaczymy na ile to spełni swoją funkcję, bo zdania na ten temat są podzielone. :v

Ten smrodek gówno daje przetestowałem cztery i w sumie nie spotykasz częściej pokemonów.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Co do szukania pokemonów na wsi nie mam problemów. Nawet mam 4 pokestopy i 2 gymy. Ogólnie pokemony to lotto, ale co mogę powiedzieć... w parku znalazłem parę trawiastych, a nad stawem złapałem magikarpa. Jeszcze podczas jazdy rowerem widziałem snorlaxa gdzieś na polu, ale głupio byłoby jadąc przez główną drogę rzucić rower i lecieć w pole za pokemonem.

Polecam szukać w miastach w centrum, przy rzekach i zabytkach.

Opublikowano

Czy cykl dobowy ma jakiś wpływ na wyszukiwanie pokemonów? Np jak chce tego nietoperka to muszę wieczorem chodzić czy to nie ma znaczenia?

I DRUGIE PYTANIE - OFFTOP

Jazda samochodem nie nabija km jajek, ale w jaki sposób jest to liczone? Np do jakiejś prędkości (jazda na rowerze zalicza km do jajka) czy może poruszanie się po drogach w mieście? Sprawdzał ktoś może, czy licznik działa jadąc np w korku?

Opublikowano

Ten smrodek gówno daje przetestowałem cztery i w sumie nie spotykasz częściej pokemonów.

Ten smrodek najlepiej używać w kilka osób, tj. idziecie powiedzmy w czwórkę do czterech pokestopów, które znajdują się obok siebie. Łapiecie "śmieciowe" pokemony, ewoluujecie je i zbieracie masę expa, co daje Wam szansę na zgarnięcie tych lepszych. 

Czy cykl dobowy ma jakiś wpływ na wyszukiwanie pokemonów? Np jak chce tego nietoperka to muszę wieczorem chodzić czy to nie ma znaczenia?

I DRUGIE PYTANIE - OFFTOP

Jazda samochodem nie nabija km jajek, ale w jaki sposób jest to liczone? Np do jakiejś prędkości (jazda na rowerze zalicza km do jajka) czy może poruszanie się po drogach w mieście? Sprawdzał ktoś może, czy licznik działa jadąc np w korku?

Cykl dobowy raczej nie ma większego znaczenia (chyba, że mówimy o nocy/dniu w samym Pokemon Go, ale na to akurat nie zwróciłam uwagi). 

Jadąc samochodem nabijały mi się kilometry, więc nie wiem... Podejrzewam, że tutaj chodzi bardziej o położenie, które mierzy Ci GPS. 

Opublikowano

Mieszkam na totalnym zadupiu, 4h szukania pokemonów bez tego "smrodka" i ani jednego nie znalazłem. :)))

Także po użyciu dwóch smrodków znalazłem 15 pokemonów, wbiłem 4 lvl i na tym ustało.

surprise motherfucker

Opublikowano

Mieszkam na totalnym zadupiu, 4h szukania pokemonów bez tego "smrodka" i ani jednego nie znalazłem. :)))

Także po użyciu dwóch smrodków znalazłem 15 pokemonów, wbiłem 4 lvl i na tym ustało.

Bo te smrodki się głównie wykorzystuje do expienia... Na nie raczej nie złapiesz nic ciekawego. :P

Opublikowano

Ja akurat mam tak, że pod blokiem(dosłownie jak leże na łóżku) jest jeden resp. Dom dalej jest trochę większy blok i tam są dwa respy. Na innych blokach są 3. Koło kolegi jest 1. Mieszkam na takim zadupiu (chyba max 2k ludzi (i to mocno podciągnięte)), 2 Gymy, 7 poke. I z tego co zauważyłem są repsy ustalone z góry, tylko jakie pokemony to losowe. A te lure to takie sobie - wszystko zależy od poziomu jakie dobre ale zazwyczaj jakiś s**t(30 min - 4-5 pokemonów :v). Samochody nie działają lecz rowery nalicza spokojnie.

yiWCsl1.png
Opublikowano

W mieście, w lasach możemy zdobyć dzikie pokemony , w terenach wodnych np . Wodne pokemony :).

Jest tego w ogrom :) 

Milunia ! życiem Kubi Producentem

Opublikowano

Na wsi to jest tragedia.

Z 15 km przebyte i tylko jeden złapany, a najbliższy pokestop/gym 10km, chociaż jest taka "większa" wioska niedaleko i nic.

Opublikowano

ja mieszkam na wsi, nie ruszam dupy z domu i jak na razie z 5 pokemonów złapałem, powtórzyły się ale siedzę i nic nie robię to nie mam co narzekać. Co jakiś czas odpalę grę na telefonie i zobacze czy jest coś i co dziwne wszystkie w jednym miejscu są xD jak wyjde w las to może coś będzie.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

U mnie na kompletnym zadupiu (2km do centrum wsi) złapałem 2 pokemony, na większych zabudowaniach znalazłem kilka, ale tak to bez szału, a z tymi pokemonami to raczej loteria, spotkać możesz je wszędzie.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Im większe zagęszczenie ludności tym więcej pokemonów. Najwięcej jest w miastach przy Pokestop'ach. Im wyższy poziom postaci tym rzadsze i mocniejsze pokemony. Kilometry nalicza do 20km/h co by można sobie rowerkiem szukać poków. Pokemony respią się do prędkości 50km/h - sprawdzone. Można je łapać do tejże prędkości ale TYLKO może to robić PASAŻER! Kierowca ma być skupiony na drodze. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Im większe zagęszczenie ludności tym więcej pokemonów. Najwięcej jest w miastach przy Pokestop'ach. Im wyższy poziom postaci tym rzadsze i mocniejsze pokemony. Kilometry nalicza do 20km/h co by można sobie rowerkiem szukać poków. Pokemony respią się do prędkości 50km/h - sprawdzone. Można je łapać do tejże prędkości ale TYLKO może to robić PASAŻER! Kierowca ma być skupiony na drodze. 

Poki respią się nawet przy 100 km/h aczkolwiek wtedy na prawdę trudno je złapać, w czasie jazdy również odradzam łapać poki, trzeba pamiętać, że to nie warte ryzyka :D No chyba, że trafi się rzadki okaz haha :D

Opublikowano

Tak przy okazji, podobno w moim mieście, co kilka godzin jest jeden pokemon (zawsze ten sam) w zawsze tym samym miejscu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...