Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie widzę Pokemona przez aparat, dlaczego? Wyjaśnienie!

Sneakysu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako, że jest to nowy dział jak i gra, na którą jest obecnie duży hype to zapewne zaczną się pytania dlaczego wyskakuje nam błąd "gyroscope" i nie możemy oglądać Pokemonów przez Nasz aparat w telefonie. Otóż przyczyną jest to, że do tego wymagana jest w telefonie funkcja żyroskop, która jest niezbędną do tego. Większość nowych telefonów powinna ją mieć, jednakże te ciut starsze nie posiadają tego, choćby mój Samsung Galaxy Core Prime. Dodam, że tego nie można zainstalować bądź jakkolwiek ominąć, gdyż jest to funkcja wbudowana w telefon. Dla tych którzy mimo wszystko chcą grać w Pokemony nie powinno to stanowić to problemu, gdyż możemy grać bez funkcji AR, czyli nie będziemy widzieć Pokemonów przez Nasz aparat, ale mimo wszystko możemy chodzić i ich szukać! 

Jak sprawdzić czy Nasz telefon posiada żyroskop? Nic prostszego! 

• Wystarczy wejść na 
    http://www.mgsm.pl/ 
  • Znaleźć swój model telefonu
  • Następnie sprawdzić czy telefon obsługuje żyroskop
    96TzzDw.png

Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam sneakysu.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Każdy to wie :D

Mam pytanie, czy można kupić żyroskop, i podpiąć do telefonu?

Osiągnięta liczba postów :

50-100-150-200-250-300-350-400-450-500-550-600-650-700-750-800-850-900-950-10000

Opublikowano

Każdy to wie :D

Mam pytanie, czy można kupić żyroskop, i podpiąć do telefonu?

Jak już pisałem w temacie: 

Dodam, że tego nie można zainstalować bądź jakkolwiek ominąć, gdyż jest to funkcja wbudowana w telefon.

Jedyny sposób to zakup nowego, lepszego telefonu z tą funkcją.

Opublikowano

Mam ten sam problem tylko najlepsze jest to że mój telefon ma żyroskop więc nie wiem o co chodzi 

Telefon : LG G4 Stylus

Opublikowano

Mam ten sam problem tylko najlepsze jest to że mój telefon ma żyroskop więc nie wiem o co chodzi 

Telefon : LG G4 Stylus

Szukałem na 3 stronkach czy twój telefon ma żyroskop, z czego na dwóch nie ma o tym żadnej informacji a na jednej pisze obok Żyroskopu - Brak danych, a więc nie wiem czy twój telefon posiada tą funkcję. Jesteś pewny że posiada?

Opublikowano

Czy mój Moto G (bodajże 1st gen) posiada tą opcje bo niektórzy mówią, że tak a niektórzy, że nie.

Opublikowano

Czy mój Moto G (bodajże 1st gen) posiada tą opcje bo niektórzy mówią, że tak a niektórzy, że nie.

Możesz podać dokładniejszy model telefonu ?

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Możesz podać dokładniejszy model telefonu ?

Jak mam to sprawdzić? Mam motorole moto G pierwszej generacji. Tylko tyle wiem.

Opublikowano

Dobra, ziomki ja mam Xiaomi Redmi Note 2. Na kilku stronach piszę, że posiadam żyroskop, jednak pokemony przez aparat pokazują się na białym tle ;__;

To znaczy, że jednak go nie posiadam czy kij wie? xD

Dobra, ogarnęłam sobie. Okazało się, że gdy aplikacja zażądała dostępu do aparatu i pomimo kliknięcia zezwól musiałam włączyć to ręcznie w ustawianiach. :v

Opublikowano

Huawei Ascend G620S niby ma żyroskop a pokemonów nie widzę przez aparat, o co chodzi ? :v

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również mam Smartona z Żyroskopem, a AR nie działa kompletnie. Za każdym mam błąd AR mimo tego, iż go posiadam. Twórcy muszą nad tym popracować, bo widać gołym okiem, że apka nie działa z AR jak powinna.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...