Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten zestaw jest opłacalny?

Gość koxxxik12

Rekomendowane odpowiedzi

Gość koxxxik12
Opublikowano

Będe kupowował za jakiś tydzien komputer i póki co zmajstrowałem takie coś 

https://www.morele.net/inventory/info/7hIZSB/

Jestem otwarty na zmiany podzespołów z wytłumaczeniem dlaczego miałbym je zamienić ,a nie bo tak. Dodam jeszcze ,że zamierzam podkręcać procka.

Opublikowano

Coz, jak na komputer do 2k to jest w sam raz. 

Ewentualnie doplac te 50zl i wez gtx 950. 

#zmienram

__

P.S Do FX-6300 dokup sobie chlodzenie "Fera 2" albo "Fera 3""

bo moze na pulpicie bedzie te 40 stopni(na BOXowym!!!) to w grach podniesie sie do 60-75.

A z fera na spokojnie na pulpicie z OC do @4gHz bedzie 25-30stopnii, w grach niewiele wiecej ;-)

(sam mam tego fx'a, polecam)

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

Dodal ze zamierza podkrecac procesor, nauka czytania ze zrozumieniem ;-)

Wiec FX sie nada w sam raz #podkrecanie #podkrecanie #podkrecanie

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

Nom podkreci, a dopiero po OC dogoni te i3 6100, jaki to ma sens? Prosze Cie, poza tym OC (chlodzenie itp) to wieksze koszta, a tak to kultura pracy itp to ciezko wszystko. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jak dla mnie nie ma co iść w AMD. Do i3 nawet po OC dużo brakuje. Ale jak chcesz - zmień płytę na ASUS M5A97 R2.0 (pełny ATX, duże radiatory na sekcjach, więcej złączy z tyłu) oraz dodaj chłodzenie do zestawu (moim zdaniem Fortis 3 będzie najlepszy). Dzięki temu będziesz mógł podkręcić proca, bo chłodzenie BOX'owe w AMD to jest żart (głośne i gorące). No i oczywiście RAM'y trzeba zmienić na DDR3. Mogą być te co podał @wugsii . Jak by jeszcze budżet zwiększyć to zmieniłbym R7 370 na GTX 950 (wydajniej).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Czyli ogółem jak chcesz kręcić to nie w tym budżecie albo używki.

Jakbyś przez chwilę pomyślał, to byś zrozumiał, że w 2k totalnie nie oplaca sie brac procka pod krecenie, bo płyta+ chłodzenie, wiec zamilknij, a nie sie na niego rzucasz.

Opublikowano

Słaby zestaw. Wypełnij wzór

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...