Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cel życia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki jest cel życia? mógłbym ci zajebać referat na 10 tysięcy słów a i tak nic by z tego nie wynikło bo każdy człowiek jest inny i wszystko cały czas się zmienia.

moim zdaniem krótko mówiąc celem życia powinno być po prostu bycie szczęśliwym, rób to co lubisz, co sprawia ci przyjemność i tyle, świata nie zbawisz a jakiego celu byś sobie nie wyznaczył to po jego zdobyciu znowu będziesz czuł pustkę. ciesz się z małych rzeczy i jeśli trzeba to ryzykuj, chowanie się w skorupce do niczego cie nie zaprowadzi, próbuj wszystkiego, poznawaj różnych ludzi, po prostu korzystaj ze wszystkiego co jest na około ciebie póki jeszcze oddychasz.

ryzyko jest zawsze, próba unikania go nic nie da, po prostu taki jest świat ;)

Opublikowano

Znajdz hobby które cie wypełnia od środka , jeśli połączysz dodatkowo przyjemne z pożytecznym to gwarantuje ci radość z tego każdego dnia.

Opublikowano

Na co dzień gram w gry

wypierdol gry, ja grałem w gry i po czasie zrozumiałem że to gówno dla idiotów i chleba mi nie da, tym bardziej że jestem w nie słaby i gram bezmyślnie bez analizy daleko by mi było do profesjonalisty .. ale że byłem uzależniony to mówiłem sobie czas coś z tym zrobić i bach pomyślałem o jednej pasji po paru latach do teraz znalazłem kolejną pasje i w c**j nie mam czasu na obie bo w obu chce być dobry i 2 kolejne pasje mam w zanadrzu .. jedyne co się teraz boje to to że mam mało czasu.. na wszystkie ;/ gdyby się cofnął do lat gimnazjalnych ehh;/ czasem trzeba popełnić błąd i stracić coś zanim coś się zrozumie..

zainspiruj się kimś lub czymś wyobraź sobie to że już to osiągnąłeś widzisz siebie w tym , a potem działaj nie myśl jak długa droga jest przed tobą bo tylko się wystraszysz i zesrasz w portki.. 

Idiotą to może Ty jesteś i faktycznie piszesz tak, że nim byłeś, bo skoro nawet w grach nie chcesz chociaż trochę ruszyć mózgownicą to nic dziwnego. To, że ktoś gra w gry nie oznacza, że jest idiotą - no, ale lepiej to powiedzieć na swoim przykładzie? Skoro byłeś naprawdę uzależniony to na pewno nie było to bach i zmiana stylu życia. A i nie rozumiem jednego - gry Ci chleba nie dadzą, są gównem dla idiotów itd. a pasja Ci kasy nie daje? Gdyby faktycznie tak było miałbyś czas z pewnością dla obu - jedna w pracy, druga w czasie wolnym. Czy ta jedna z pasji to przypadkiem nie początek pisania javascriptu? No to powodzenia, ale wiedz, że za dużo języków programowania jako pasja czy hobby nie jest mądrym podejściem.

ooo jak słodko ból dupy widze co grasz gry i uraziłem twoje ego zostania mistrzem lol tak? oh jej ale mi przykro beztalenciu xD

No pewnie analizujesz cały system jaki ruch użyć tutaj jak z fizyką będzie czy uderzenie silne nie? skill użyty o 0000000,1 wcześniej następny raz będzie lepszy chwila statystyki mówią żeby dać o 2 wiecej, ale beka z typa   xD

Właśnie było to bach inteligencie jak jesteś słaby to nawet 2 lata ci nie pomogą aby się oddzależnić.. 

Do szkoły nie chodzisz? rodziny nie masz? obowiązków nie masz? zostań szymonem który myśli że mamy 24h aby robić samą pasje  JEJ !!

wystarczy mi jeden na początek a reszta pójdzie jak masło.. wystarczy myśleć ale u ciebie to raczej trudne xD

@topic

rob działaj cokolwiek i nie badz szymonem który myśli że gry dadzą mu chleb

W Lola nie gram, bo to wylęgarnia gimbusów ;) Więc nie wiem kompletnie o jakim 0,0001 i jakim beztalenciu mówisz. Najwyraźniej jednak jesteś na tyle ograniczony, że w Twoim pojęciu gra to LoL.

Skoro to było bach to uzależniony nie byłeś ;] Nie tak działa uzależnienie.

Ja nie piszę, żebyś na swoją pasję poświęcał cały dzień tylko je jakoś pogodził z życiem, bo skoro te pasje są zupełnie czymś innym niż gównem dla idiotów to pewnie na nich zarobisz. Swoją drogą musisz poćwiczyć czytanie w myślach, bo coś Ci nie wychodzi. Szkoły też pomagają z pasjami, ale to różnie bywa. Rodzina... a z resztą na c**j Ci to piszę, bo pewnie jedna z tych pasji to pewnie te początki w js.

Te docinki sobie daruj, bo to nadal świadczy, że jesteś idiotą i zamiast przedstawić argumenty zachowujesz się nie lepiej jak moja 12-letnia siostrzenica - też ma podobne docinki ;)

@Szymon2727

Mało wiesz o uzależnieniu, i co ty pieprzysz ciągle o js jeleniu lolowy

Jak ci przykro że napisałem prawdę to daj sobie siana beztalenciu i przegrywie życiowy bo z takim gadaniem nawet poziomem nie dorównujesz swojej kurwie siostrzenicy która ciągnie pały pod latarnią.

Oczywiście bez urazy to nie flamewar, po prostu wyrażam swoją opinie, a że poziom on reprezentuje dna z dodatkiem 2 metrowego mułu to inna sprawa.

Opublikowano

@Szymon2727 

Jak ci przykro że napisałem prawdę to daj sobie siana beztalenciu i przegrywie życiowy bo z takim gadaniem nawet poziomem nie dorównujesz swojej kurwie siostrzenicy która ciągnie pały pod latarnią.

Oczywiście bez urazy to nie flamewar, po prostu wyrażam swoją opinie, a że poziom on reprezentuje dna z dodatkiem 2 metrowego mułu to inna sprawa.

No człowieku od ciebie to aż kipi elokwencją i otwartością umysłu, mieszasz go z błotem tak, że niejeden słabszy psychicznie człowiek by się załamał, a potem mówisz, że to nie flamewar, co, boisz się dostać bana na forum na którym są same zjeby grające w lola? :v  Z hipokryzją to też u Ciebie w sam raz jak na polaczka.

Chłopie, weź wyjdź na dwór do kolegów ( I KOLEŻANEK KONIECZNIE) i pośmiej się cały dzień, potem samo do głowy Ci przyjdzie, co byś teraz chciał zrobić.

Tak poza tym, to z twoich wypowiedzi na kilometr wali depresją (spokojnie, nie taką żebyś zabić się chciał), byłeś kiedyś u psychologa? Get a check.

Opublikowano

Na co dzień gram w gry

wypierdol gry, ja grałem w gry i po czasie zrozumiałem że to gówno dla idiotów i chleba mi nie da, tym bardziej że jestem w nie słaby i gram bezmyślnie bez analizy daleko by mi było do profesjonalisty .. ale że byłem uzależniony to mówiłem sobie czas coś z tym zrobić i bach pomyślałem o jednej pasji po paru latach do teraz znalazłem kolejną pasje i w c**j nie mam czasu na obie bo w obu chce być dobry i 2 kolejne pasje mam w zanadrzu .. jedyne co się teraz boje to to że mam mało czasu.. na wszystkie ;/ gdyby się cofnął do lat gimnazjalnych ehh;/ czasem trzeba popełnić błąd i stracić coś zanim coś się zrozumie..

zainspiruj się kimś lub czymś wyobraź sobie to że już to osiągnąłeś widzisz siebie w tym , a potem działaj nie myśl jak długa droga jest przed tobą bo tylko się wystraszysz i zesrasz w portki.. 

Idiotą to może Ty jesteś i faktycznie piszesz tak, że nim byłeś, bo skoro nawet w grach nie chcesz chociaż trochę ruszyć mózgownicą to nic dziwnego. To, że ktoś gra w gry nie oznacza, że jest idiotą - no, ale lepiej to powiedzieć na swoim przykładzie? Skoro byłeś naprawdę uzależniony to na pewno nie było to bach i zmiana stylu życia. A i nie rozumiem jednego - gry Ci chleba nie dadzą, są gównem dla idiotów itd. a pasja Ci kasy nie daje? Gdyby faktycznie tak było miałbyś czas z pewnością dla obu - jedna w pracy, druga w czasie wolnym. Czy ta jedna z pasji to przypadkiem nie początek pisania javascriptu? No to powodzenia, ale wiedz, że za dużo języków programowania jako pasja czy hobby nie jest mądrym podejściem.

ooo jak słodko ból dupy widze co grasz gry i uraziłem twoje ego zostania mistrzem lol tak? oh jej ale mi przykro beztalenciu xD

No pewnie analizujesz cały system jaki ruch użyć tutaj jak z fizyką będzie czy uderzenie silne nie? skill użyty o 0000000,1 wcześniej następny raz będzie lepszy chwila statystyki mówią żeby dać o 2 wiecej, ale beka z typa   xD

Właśnie było to bach inteligencie jak jesteś słaby to nawet 2 lata ci nie pomogą aby się oddzależnić.. 

Do szkoły nie chodzisz? rodziny nie masz? obowiązków nie masz? zostań szymonem który myśli że mamy 24h aby robić samą pasje  JEJ !!

wystarczy mi jeden na początek a reszta pójdzie jak masło.. wystarczy myśleć ale u ciebie to raczej trudne xD

@topic

rob działaj cokolwiek i nie badz szymonem który myśli że gry dadzą mu chleb

W Lola nie gram, bo to wylęgarnia gimbusów ;) Więc nie wiem kompletnie o jakim 0,0001 i jakim beztalenciu mówisz. Najwyraźniej jednak jesteś na tyle ograniczony, że w Twoim pojęciu gra to LoL.

Skoro to było bach to uzależniony nie byłeś ;] Nie tak działa uzależnienie.

Ja nie piszę, żebyś na swoją pasję poświęcał cały dzień tylko je jakoś pogodził z życiem, bo skoro te pasje są zupełnie czymś innym niż gównem dla idiotów to pewnie na nich zarobisz. Swoją drogą musisz poćwiczyć czytanie w myślach, bo coś Ci nie wychodzi. Szkoły też pomagają z pasjami, ale to różnie bywa. Rodzina... a z resztą na c**j Ci to piszę, bo pewnie jedna z tych pasji to pewnie te początki w js.

Te docinki sobie daruj, bo to nadal świadczy, że jesteś idiotą i zamiast przedstawić argumenty zachowujesz się nie lepiej jak moja 12-letnia siostrzenica - też ma podobne docinki ;)

@Szymon2727

Myślałem, że to ktoś inny napisał, ale to jednak Mahomed, który nie chce flamewaru, ale za to odświeży posta, który dawno gdzieś zaginął - gdybyś flamewaru nie chciał to byś na to nie odpisał, a tak to odgrzewasz kotleta 10-dniowego. Mokre sny o mały dziecku pod latarnią zostaw łaskawie dla siebie.

A co do ,, bez urazy '' ciśniesz ludzi, którzy grają gry i nazywasz ich przegrywami i w ogóle gównem, odśwież post, by powiedzieć, że ,, moja siostrzenica to tak bardzo puszcza się pod latarnią i jakie laski robisz ''  - no chyba Ci się coś pomyliło.

Tak na serio to zrezygnowanie z gier i znalezienie rzekomego hooby nie wiele Ci dało - od tego ludzie zachowują się normalnie, coś sobą reprezentują, angażują się jakoś, a i trochę powątpiewam, by to hobby było faktycznie jakimś zajęciem. Jednak hobby jest różne, jeden woli podróżować, inny puszczać bączka co chwilę.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Cierpię na brak celu w życiu. Mam wrażenie, że wszystko co robię nie ma na dłuższą metę żadnego sensu. Próbowałem już naprawdę wielu rzeczy, które nadają się na potencjalne hobby/pasję, ale wszystko mi się nudziło po maks 6 miesiącach. Do niczego mnie w życiu nie ciągnie. Na co dzień gram w gry, chodzę na spacery, czytam książki, ale nic z tego nie sprawia mi jakiejś większej przyjemności. Z każdym dniem mam coraz głębsze poczucie, że marnuję swoje życie.

Miał ktoś podobnie? Jak sobie poradzić z tym brakiem bodźca napędzającego do korzystania z życia?

Życie nie ma sensu wszystko co robimy ma na celu spędzenie czasu, czasami założenie rodziny czyli przedłużenie żywotności swojego nazwiska (zależy od płci) no i w sumie tyle. Nie myśl o tym bo się tylko bardziej schizujesz. Zawsze możesz zabawić się w Dawida Fazowskiego albo Michała Patera. Zawsze to jakaś lepsza alternatywa od siedzenia na dupie w domu i bycie szarym człowieczkiem. Albo spróbuj stać się sławny. 

Jak masz wystarczająco dużo samozaparcia to zostań esportowcem a potem przyjdź na forum i napluj w pysk tym wszystkim co mówią nawet nie zaczynaj bla bla beztalencie itp. A potem ciesz się z tego że dojechałeś debila i zarabiasz ładne pieniądze za granie w grę (nie licząc treningów) zamiast napierdalać jak typowy janusz łopatą rowy za 1,5k

Opublikowano

Ja nawet nie zastanawiam się nad swoim celem życia.

Po prostu żyje chwilą i co chwilę próbuje nowych rzeczy.

2334214718550821527758.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...