Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zarobić na Metin2.pl?

NotFrozeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Założyłem sobie postać na Tortudze (PL) mam 8 lvl i teraz rozkminiam jak zarobić hajs. Ma ktoś jakieś pomysły?

Wiesz ;d na takim lvl to jedyne co Ci polecam to dropienie KU z metków ;d Możesz również pożebrać ;3 

Opublikowano

Witam.

Założyłem sobie postać na Tortudze (PL) mam 8 lvl i teraz rozkminiam jak zarobić hajs. Ma ktoś jakieś pomysły?

Wiesz ;d na takim lvl to jedyne co Ci polecam to dropienie KU z metków ;d Możesz również pożebrać ;3 

A na dalszych lvl?

Opublikowano

Tak jak napisał xM3T1N dropienie KU z metinów, a na późniejszych lvl'ach leć na besty (np. Best. Specjalista w dolinie, Best. Łucznik w dolinie i w m2 lub Best. Kapitan) i drop z nich fms'y lub leć do m3 (Imha). Tu masz stronę gdzie pisze z jakich Przeklętych Zwierząt w m3 lecą bronie na 30lvl i inne itemy: http://board.pl.metin2.gameforge.com/board2431-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board70-poradniki/board1175-gra/917812-miasto-przekl%C4%99tych-w-ma%C5%82ej-pigu%C5%82ce/

Wolę żyć, żałując porażki

niż żałować, że nie spróbowałem.

Opublikowano

Na tym lv słabo z zarobkiem. Lepiej wbić 30 lv i iść do m2 na metki / Besty

Nie wiem w sumie jak z przetopami, ale może na 6/7 kont pójść kopać do świątyni też jakiś zarobek

Opublikowano

Ja to pamiętam, że na takich lvl to się dropiło KU albo te nisko levelowe ulepszacze - żółć itp. 

Potem standardowo

Jak będziesz miał ok. 15-20 lvl w tym przedziale to możesz spróbować dropić FMS i medale konne - z tymi ostatnimi to już nie wiem jak jest z ceną na PL'u.

Generalnie wydaje mi się, że najlepiej dropić ulepszacze. Zawsze w cenie, bo schodzą do ulepszania jak sama nazwa wskazuje  B) .

Pozdrawiam

edit; Poradnik jak zarobić na spinkach

spróbuj mejbi tego :)

Opublikowano

Na tym poziomie co najwyżej przypadkowe zbijanie metinów i zbieraniu ksiąg umiejętności, tak na początek. ;)

Mała pomoc na przyszłość: :)

Między 20-30 poziomem najlepiej podropić sobie medale konne, bronie na 30 poziom i dalsze zbijanie metinów.

Na 35 poziomie spróbować zdobyć bojowego konia.

A od 50 poziomu zająć się umiejętnościami.

Wyżej już expienie, dropienie i tak dalej. ^^

knm7jLQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...