Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor + płyta główna / zestaw

KaMiL3Kk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, trafiłem na promocje na stronie morele.net 

Polega ona na tym, że przy zakupie specjalnie oznaczonych produktów (procek i płyta główna) możemy dostać zwrot NAWET 655zł no i mam dwa pytania. 

Pierwsze to czy jeśli wybiorę 2 produkty objęte tą promocją i wyślę wniosek oraz dowód zakupu to dostanę 655zł czy mogę dostać mniej? (Kup wybrane procesory INTEL oraz płyty główne i otrzymaj zwrot nawet do 655 zł) Po tym wnioskuję, że mogę dostać nawet i 50zł ale nic w regulaminie nie mogłem znaleźć.

Drugie to czy promocja zadziałałaby w tym wypadku: 

Zestaw:

Jaki posiadasz budżet na kupno? 4500zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Jak najszybciej

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Samsung SyncMaster 2032MW

Do czego ma służyć komputer? Granie i grafika ale głównie granie

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Karta wifi + napęd optyczny (mam na to 100zł dodatkowe). Wydaje mi się, że mój monitor się nie nada także chciałbym dokupić nowy, myszka i zmieścić się ze wszystkim w 4600zł

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Jeśli nie jest to bardzo skomplikowane to tak

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Monitor 21-23 cali, wydajność i estetyka, kultura pracy jest mniej ważna

xD

Opublikowano

Nie wiem jaki masz chwyt, w co grasz itp, wiec masz tu taki zestaw: https://www.morele.net/inventory/info/IdITBd/ (dobry pod rozbudowe, duzy ssd, calkiem spoko obudowa imo, jest generalnie git), budzet zostawilem na reszte, wiec izi, monitor Ci juz dalem, co prawda 21,5, ale monitor calkiem uznany przez spolecznosc. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

W sumie zestaw jest okej, trochę tańsza płyta główna niż chciałem ale w zasadzie skoro też da radę to nie ma problemu, 390 będzie lepszy od gtx 970? Jakoś bardziej jestem przekonany do gtx :/ No i te ramy cl14. Ktoś jeszcze jakieś propozycje?

xD

Opublikowano

W sumie zestaw jest okej, trochę tańsza płyta główna niż chciałem ale w zasadzie skoro też da radę to nie ma problemu, 390 będzie lepszy od gtx 970? Jakoś bardziej jestem przekonany do gtx :/ No i te ramy cl14. Ktoś jeszcze jakieś propozycje?

Możesz zapomnieć o tak wysokim zwrocie. Za w/w płytę i procek otrzymasz 190zł zwrotu. 

https://toptechcashback.com/pl/pl/pages/cpumb/qualifying

Opublikowano

To jakie chesz opoznienia cl pamieci ram? Te dla ddr4 przy tym taktowaniu sa normalne, tansza plyta, bo nie do oc, procek to samo, moge Ci to upchac, ale wtedy trzeba wziac jakas tania karte graficzna, co Ci to da? W grach "nic", tak jest lepiej. R9 390 jest na dobra sprawe lepszy od GTX 970, bardziej przyszlosciowy ze wzgledu na ilosc pamieci vram. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Od stycznia kupujesz ten komputer. Kupujesz go naprawdę teraz?

Tak to niestety było, jak była kasa to była potrzebna gdzie idziej, coś wypadało cały czas i musiałem sobie odpuszczać ale teraz mam już kasę na koncie więc tylko zastanawiam się co będzie najlepszą opcją

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...