Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka do CS:GO 100zł

Mlody 1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kwota przeznaczona na kupno myszy: 100zł
Preferowany chwyt (palm, claw, fingertip): fingertip
Zastosowanie (gry fps, praca biurowa, gry mmorpg, etc.): CS:GO
Używane DPI: 800
Rozmiar dłoni (w centymetrach):13,5cm według tego obrazka

rekawymiar-150x150.jpg
Wymagania specjalne: raczej brak

To że potrzebuje myszki do cs:go to chodzi mi głównie o wysoką prędkość maksymalną, gdyż używam teraz bloody v8m, jej prędkość przy rozdzielczości 800dpi wynosi niecały 1m/s, co powoduje że w grze jak cs:GO nie mam możliwości zrobić szybkiego obrotu o np 180 stopni. 

Czy jest w takiej cenie jakaś myszka która mi to zapewni? 

Mam kilka propozycji z tego co znalazłem:

- Roccat Lua

- Asus Rog Sica

- SS Kana v2

Podkładke jaką posiadam to SS Qck mini kupiona tydzień temu.

Liczę na pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano

Mam Roccat Lua i osobiście polecam. Fajna myszka, dobrze działa, możliwość konfiguracji. 

Tu masz screena z steroli http://screenshot.sh/m2aEMHrL7IEbH

No tak tylko tak jak mówie, dobrze sprawuje się w cs:GO? W tym momencie mój bloody przy próbie szybkiego obrotu zacina się np w połowie. Co chce wyeliminować.

Opublikowano

Mam Roccat Lua i osobiście polecam. Fajna myszka, dobrze działa, możliwość konfiguracji. 

No tak tylko tak jak mówie, dobrze sprawuje się w cs:GO? W tym momencie mój bloody przy próbie szybkiego obrotu zacina się np w połowie. Co chce wyeliminować.

Przy szybkich obrotach czy czymkolwiek nie ma żadnych ścinek. Jak grasz w cs'a amatorsko to myszkę jak najbardziej polecam. Na spokojnie wbijesz na niej "globala" :) 

Opublikowano

Przy szybkich obrotach czy czymkolwiek nie ma żadnych ścinek. Jak grasz w cs'a amatorsko to myszkę jak najbardziej polecam. Na spokojnie wbijesz na niej "globala" :)

To zaufam ci i ją kupie :D Jak coś to zwróce i tyle. Dzięki

Opublikowano

Kup logitech g100s, jest to JEDYNA sensowna opcja jeśli chodzi o cs go. Idealna do finger tipa, idealna do low sensa. Produkty roccat są przereklamowane

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Kup logitech g100s, jest to JEDYNA sensowna opcja jeśli chodzi o cs go. Idealna do finger tipa, idealna do low sensa. Produkty roccat są przereklamowane

Dokladnie. Do tej ceny ma jeszcze tylko np a4techa blazing a90 (bodajze, ten z optykiem a3050) 

lua mialem w lapie, generalnie nie wiem jak to ktos moze trzymac, chyba ze ma lapke jak przedszkolak i uzywa i tak claw + finger

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Byłem w sklepie po roccat lua, i akurat zobaczyłem g100s za 60zł. Wziąłem od buta. Nie rozważałem jej wcześniej bo widziałem wysokie ceny w niektórych sklepach, a tu taka niespodzianka. Liczę że dobrze mi będzie służyć.

Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

Dobra mysz. Skadoodle na niej gra.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

I pare innych graczy, ale co z tego, jak moga byc sponsorowani? Ostatnio Steelseries zostalo sponsorem VP i wszyscy grali na ich klawach (ostatnio na 6gv2, teraz na tych nowszych, ale nie apex 800 itp), wiec to duzo nie znaczy akurat. Chociaz akurat logitech g100s to dobra mysz, a za 60zl to juz w ogole mega oplacalna. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

hmmm polecilbym jakiegos a4techa Bloody ale zaraz ktos powie ze to s**t ;-;

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

Bo w zdecydowanej większości tak jest

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

I pare innych graczy, ale co z tego, jak moga byc sponsorowani? Ostatnio Steelseries zostalo sponsorem VP i wszyscy grali na ich klawach (ostatnio na 6gv2, teraz na tych nowszych, ale nie apex 800 itp), wiec to duzo nie znaczy akurat. Chociaz akurat logitech g100s to dobra mysz, a za 60zl to juz w ogole mega oplacalna. 

W sumie to tak jest... skoro SS zostało sponsorem VP to musieli zmienić myszki na SS z Zowie... Filip też musiał, skoro on jest współtwórcą serii FK Zowie? Niekomfortowe tak zmieniać myszkę, bo sponsor nakazał. Czy sponsor nakazuje grać na ich myszkach? Jeżeli ss sponsoruje VP, to VP nie moze grać na Zowie np.?

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Myślę, że virtusi też mieli coś do powiedzenia w tej sprawie ;) To zapewne nie tylko porozumienie na linii - ss-organizacja, ale i ss-gracze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...