Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer rpg - powstający

Gość tomecki1

Chcesz taki serwer?  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz taki serwer?

• Oczywiście!
      2
    • Tylko zrób to dobrze ;)
      5
    • Nie za bardzo... ;(
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomecki1
Opublikowano

{Proszę o nie przenoszenie tematu do reklam serwera, ponieważ to nie reklama. Dziękuję}

Na wstępie przedstawię się. Jestem zwykłym chłopakiem, który lubi informatykę i gry komputerowe. Przez trzy lata namawiałem kolegów, abyśmy razem stworzyli serwer. Było ciężko, ale się udało ;)
Dobra koniec tego, w końcu nie po to Was tu zebrałem.

Chcę się Was zapytać czy chcielibyście zagrać na serwerze rpg. Nie będę Wam wszystkiego przedstawiał, ponieważ to się zrobi w reklamie, ale powiem z grubsza.
Celem gracza będzie przejście gry od poziomu "giermka" do poziomu "rycerz". (Oczywiście dużo będzie zmieniane) W trakcie gry nie zabraknie również różnych przeszkód, trudnych wyborów jak i przygód!!! W planach mamy zrobić:
- 6 dungeonów
- 4 główne miasta
- 50 pułapek
- parę bossów
- parę mini-bossów
- rozwinięta sieć głównych questów
- paręnaście mega trudnych questów pobocznych
I coś się jeszcze wymyśli ;)
Nasz serwer zakłada, że questy główne będą łatwe a questy poboczne będą rozwinięte, zagadkowe i na pewno nie do przejścia "w pięć minut".
Codziennie będą odbywały się różne eventy, dzięki temu serwer nie znudzi się od razu.
Prace planujemy zakończyć "za rok może dwa ~~ Urszula"
Nie no, taki żarcik. W ekipie jestem ja i mój kolega + raz na miesiąc drugi kolega, więc pracy jest sporo a ludzi nie za dużo.
Zostawcie komentarz czy chcecie taki serwer. Jeżeli macie pomysły co dodać to piszcie śmiało! Wszystko przeczytam. Krytykę też :( Prace na serwerze już ruszyły, więc mówcie czy chcecie ;)

Gość tomecki1
Opublikowano

Ja bym chętnie zagrał na czymś takim

Cieszymy się :D

ale pod warunkiem, że będzie to bardzo dobrze zrobione.

Zrobimy wszystko co w naszej mocy

I nie pożałujecie kasy na reklamę.

:D Oj o to się boję ;)

Masz może jakieś pomysły?

Opublikowano

Ja bym chętnie zagrał na czymś takim

Cieszymy się :D

ale pod warunkiem, że będzie to bardzo dobrze zrobione.

Zrobimy wszystko co w naszej mocy

I nie pożałujecie kasy na reklamę.

:D Oj o to się boję ;)

Masz może jakieś pomysły?

Może, działki? W miastach, by można było taką działeczkę zakupić.

Gość tomecki1
Opublikowano

Tak chciałem, myślałem nad tym już wiele razy, ale wyobrażasz sobie co to będzie? Jak tak każdy zakupi działkę to gdzie je pomieścić? Nie wiem, zastanowię się...

Opublikowano

Tak chciałem, myślałem nad tym już wiele razy, ale wyobrażasz sobie co to będzie? Jak tak każdy zakupi działkę to gdzie je pomieścić? Nie wiem, zastanowię się...

No jak będą 4 miasta, to da się radę jakoś pomieścić, ale żeby nie były za tanie to tylko gracze którzy często grają będą mogli sobie taką kupić.

Gość tomecki1
Opublikowano

No myślę, że to można dodać. Dopiszę do listy ;) Jak ktoś coś jeszcze chce to pisać. Gdy będziemy mieli jakieś większe postępy to zrobię reklamę i będzie można śledzić postępy.

Opublikowano

Jeżeli to będzie ładniej stworzone niż opisane, to serwer będzie bardzo dobry, godny grania. mimo tego masz duży plus ode mnie, że nie tworzysz serwera EasyHC+Gildie. :)

Gość tomecki1
Opublikowano

Jeżeli to będzie ładniej stworzone niż opisane, to serwer będzie bardzo dobry, godny grania. mimo tego masz duży plus ode mnie, że nie tworzysz serwera EasyHC+Gildie. :)

Ta wiem, opisałem do ... { kitu }, ale to dlatego, że nie chciałem wszystkiego Wam pisać, bo co za przyjemność potem grać...

Zanim zabrałem się do tworzenia to śledziłem trzy fora i patrzałem jakich serwerów jest najmniej.

Dziękuję za plusa :D i to dużego!!!

Pracy jest dużo, a na razie jestem sam...

Masz może jakieś pomysły co do serwera? Zależy mi na tym, żeby to graczom się podobał.

Pozdrawiam

Opublikowano

@Pomysł

Wracając do działek, to możecie zrobić jakieś "większe" domy i dać tylko mieszkania, czyli gracze nie mogą naruszać ścian, sufitu i podłogi.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Gość tomecki1
Opublikowano

@Pomysł

Wracając do działek, to możecie zrobić jakieś "większe" domy i dać tylko mieszkania, czyli gracze nie mogą naruszać ścian, sufitu i podłogi.

Też o tym myślałem ;)

Opublikowano

Gram na każdym polskim RPG z ilością graczy większą niż 10, więc zapewne tak. :)

Tylko zrób to dobrze, dopracuj, sam poexp i postaw się w roli gracza, który nic nie wie o serwerze. :)

Pamiętaj, ze najważniejsza jest reklama.

Gość tomecki1
Opublikowano

Gram na każdym polskim RPG z ilością graczy większą niż 10, więc zapewne tak. :)

Tylko zrób to dobrze, dopracuj, sam poexp i postaw się w roli gracza, który nic nie wie o serwerze. :)

Pamiętaj, ze najważniejsza jest reklama.

O reklamę się boję najmniej, bardziej o hosting, jednak to troszkę kosztuje.

Robię przy okazji własną stronę serwera i hosting na nią mam zapewniony. Myślisz, że to dobry pomysł, ze stroną serwera? Moim zdaniem bardzo dobry...

Opublikowano

tak

zagral bym ale jeszcze jakis autorski txt 

Tekstury, były by dobre lecz wtedy gdy były by opcjonalne. Pomyśl o graczach ze słabszymi komputerami.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Gość tomecki1
Opublikowano

Właśnie skończyłem tłumaczyć parę pluginów i budowa pierwszego miasta jest już prawie skończona.

Od tego właśnie miasta wszystko się zaczyna :D

Prace idą po woli, ale to dlatego, że na razie sam muszę budować ;/

Trzymajcie kciuki ;)

Opublikowano

Trzymam kciuki za powstanie servera. Jednak było dużo powstających serverów "rpg" etc. które nawet nie powstały, do takiego servera potrzeba dużo czasu i pracy.
Jak wam się uda, na pewno zagram :)

1RkW7od.png

Gość tomecki1
Opublikowano

Trzymam kciuki za powstanie servera. Jednak było dużo powstających serverów "rpg" etc. które nawet nie powstały, do takiego servera potrzeba dużo czasu i pracy.

Jak wam się uda, na pewno zagram :)

Dziękuję za wsparcie.

Robię co w mojej mocy, ale pomysły nie "wiszą na drzewach" ;)

Jest ciężko, ale chociaż nie mam jakiegoś mega talentu do budowania to, to lubie :)

Opublikowano

Pomysł jak pomysł fajnie grzmi ale jak to będzie w praktyce to nie wiadomo. Jeżeli uda CI się uzyskać taki efekt który tutaj opisujesz to będzie bardzo dobrze. Ja osobiście nie przepadam za serwerami RPG ale jak dobrze by się na nim grało to czemu by nie zagrać. Tylko musiał byś jeszcze zrobić dobrą reklamę (żeby na serwerze nie było 2 graczy tylko około 100) i zbudować ładną mapę.

PS. Jeśli chodzi o serwer RPG to najlepiej wygląda na autorskich pluginach.

Jakubson

Gość tomecki1
Opublikowano

Pomysł jak pomysł fajnie grzmi ale jak to będzie w praktyce to nie wiadomo. Jeżeli uda CI się uzyskać taki efekt który tutaj opisujesz to będzie bardzo dobrze. Ja osobiście nie przepadam za serwerami RPG ale jak dobrze by się na nim grało to czemu by nie zagrać. Tylko musiał byś jeszcze zrobić dobrą reklamę (żeby na serwerze nie było 2 graczy tylko około 100) i zbudować ładną mapę.

Jakubson

1. Autorskie pluginy kosztują :9

2. To, że będzie ileś graczy nie zależy tylko ode mnie, ale czy ktoś ma na to ochotę, ja zrobię wszystko co w mojej mocy, ale ...

Opublikowano

Jakubson

1. Autorskie pluginy kosztują :9

2. To, że będzie ileś graczy nie zależy tylko ode mnie, ale czy ktoś ma na to ochotę, ja zrobię wszystko co w mojej mocy, ale ...

No ja wiem, że jak chcesz zamówić autorski plugin to trzeba zapłacić. No ale jak chcesz mieć fajny serwer to trzeba się trochę namęczyć.

Jakubson

Budowniczy
Opublikowano

No, no całkiem ciekawie się to zapowiada, jak zrobisz to o czym myślisz, to naprawdę ogromny szacuneczek i masz stałego gracza :yay:

Gość tomecki1
Opublikowano

Oto parę zdjęć jak idą prace na serwerze: { samemu }

1479914691005591505442.png

8390314691005591505442.png

4846614691005591505442.png

Więcej zdjęć na FanPage'u { wkrótce link }

Gość tomecki1
Opublikowano

No zapowiada się nawet fajnie, muszę przyznać :)

Dziękuję :)

Oto statystyki serwera: { nie wszystkie } { Będzie aktualizowane co jakiś czas ( tu lub na FanPage'u ) }

- Budowa miast: 1 / 3

- Questy główne: 10 / { nie wiadomo }

- Questy poboczne 2 / { nie wiadomo }

- Dungeony: 1 / 7

- Konfiguracja pluginów: 2% / 100%

- Pułapki: 0 / 50

- Map: 1 { w budowie } / 3

-Skończenie mapy: około. 11% / 100%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...