Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier +- 5000zł

duzycheater

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? - 5000zł około
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) do 15 lipca.
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 1920x1080. Mam tylko lapka.
Do czego ma służyć komputer? Gry
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, Gsłuchawki, etc.)? Karta WiFi, SSD 120/128GB
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Jakos mi na tym nie zalezy ale jezeli byla by taka opcja to moze kiedys.
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Nie lubię "czerwonych" więc chciałbym tego uniknąć. Jakiś SSD 120/128 GB i WIFi no chyba że MOBO będzie miało wbudowane :v Obudowę chciałbym albo z oknem, albo wyciszoną. To chyba na tyle. Dzięki z góry 

0092644162c54cbb9289b6e67ef37e4b.png

Respect is earned, not given. You people have done nothing to earn my respect. 

Opublikowano

https://www.morele.net/inventory/info/UCa2hM/ (jak chcesz sztywno budzet, chociaz "okolo" to bierz i5 6500), obudowa sztos, nie wiem czy kiedys bedziesz chcial ja zmienic, karta pozwalajaca grac we wszystko na ultra, nie dawalem procesora do OC juz, bo to wiaze sie z innymi podzespolami, a sam nie jestes pewny, wiec szkoda bylo ciac na innych rzeczach, ssd dalem wiekszy, jedyne co to zapomnialem karty wifi, juz zapisalem koszyk, sorrka :D, serio fajny zestaw no i duze mozliwosci rozbudowy. (Ja bym tam wsadzil fere 3 i druga kosc ramu i nie otwieral kompa przez pare lat w innym celu niz podziwianie czy polerka :D ) Karte niech ktos moze nawet poleci, byle nie na USB, a jak nie to malpkuj i poszukamy. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

https://www.morele.net/inventory/info/UCa2hM/ (jak chcesz sztywno budzet, chociaz "okolo" to bierz i5 6500), obudowa sztos, nie wiem czy kiedys bedziesz chcial ja zmienic, karta pozwalajaca grac we wszystko na ultra, nie dawalem procesora do OC juz, bo to wiaze sie z innymi podzespolami, a sam nie jestes pewny, wiec szkoda bylo ciac na innych rzeczach, ssd dalem wiekszy, jedyne co to zapomnialem karty wifi, juz zapisalem koszyk, sorrka :D, serio fajny zestaw no i duze mozliwosci rozbudowy. (Ja bym tam wsadzil fere 3 i druga kosc ramu i nie otwieral kompa przez pare lat w innym celu niz podziwianie czy polerka :D ) Karte niech ktos moze nawet poleci, byle nie na USB, a jak nie to malpkuj i poszukamy. 

Jak bym miał brać obudowę w tej cenie to chyba bym brał BeQuiet 600

Opublikowano

Z tego co widzę Oski złożył Ci dobry zestaw, tylko na Twoim miejscu wziął bym obudowę dwukomorową która się mniej grzeje, jeśli będziesz zamawiał PC z morele możesz wybrać składanie komputera, również możesz wziąć montowanie chłodzenia procesora. Do komputera wziął bym również chłodzenie bo jeśli będziesz miał zamiar podkręcać procek to będzie ono potrzebne. 

Opublikowano

@up

To jest procek z zablokowanym mnożnikiem, więc go nie podkręci. 

Ale chłodzenie np. Fortisa 3 może wziąć aby polepszyć kulturę pracy.

Opublikowano

zestaw

w takiej cenie - gtx 980 TI. karta zdobywa po podkręceniu (jest ono naprawdę proste. wystarczy ściągnąć program msi afterburner i przesunąć suwaki) wydajność gtx'a 1080. zasilacz z półmodularnym okablowaniem, dc/dc i 5 latami gwarancji. do tego dobre kondensatory, ogólnie zasilacz będzie dobrze trzymał napięcia. tak jak chciałeś - karta wi-fi pod slot pci-e oraz ssd na system o pojemności 120GB. jest na kościach MLC i kontrolerze Marvella, więc zapewni też dobre osiągi. wyciszana obudowa z maskownicą na zasilacz, matami, które mają wygłuszyć działanie, filtrami przeciwkurzowymi, oczywiście miejscem na schowanie kabli. 16GB RAM w dwóch kościach i płyta, do której będziesz mógł jeszcze dołożyć kolejne kości.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Dzięki za zestawy wyglądają fajnie ^^ Jeszcze od siebie zrobiłem zestaw i prosiłbym o wasza ocene tego o to zestawu : https://www.morele.net/inventory/info/ITDxwh/ (cashback 205zł) + MSI / GIGABYTE 1070

Tez spoko opcja. 

Twoim okiem który lepszy?

Opublikowano

Dzięki za zestawy wyglądają fajnie ^^ Jeszcze od siebie zrobiłem zestaw i prosiłbym o wasza ocene tego o to zestawu : https://www.morele.net/inventory/info/ITDxwh/ (cashback 205zł) + MSI / GIGABYTE 1070

Tez spoko opcja. 

Twoim okiem który lepszy?

Wydajnosciowo? Twoj i Harriota, bo mozna krecic procka, ale skoro nie wiesz czy to bedziesz robil, to bym zostawil temat, a tak to moj jest bogaty, duzy ssd, dobra obudowa. (jakos wykoniania itp to mistrzostwo jesli chodzi o budy). 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...