Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę porad do nagrywania YT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę zacząć nagrywać na YT, let's play'e z metina (tak hejtujcie) - maybe coś więcej.

Ale nie wiem dokładnie w jaki sposób nagrywać, głównie chodzi mi o to:

• czy nagrywać na żywo z głosem? czy nagrywać klipy, a głos potem dokładać?

Wydaje mi się, że wiele osób robi to dokładając.

Sam kiedyś nagrywałem trochę tego, ale to na żywo dawałem, ale chyba lepsza jest ta druga opcja, nie?

Do tego parę pytań

• w vegasie najlepiej przerabiać?
  • czy da się promować filmy na yt? bo tego nie wiem

lGxCbNd.png

Opublikowano

Według mnie lepiej nagrywać na żywca głos kiedy nagrywasz też filmik z gry, a dlaczego? Ponieważ wyrabia ci się umiejętność gadania do mikrofonu i opowiadania co w danym momencie się dzieje. Masz szansę wtedy by się powoli oduczać jąkania się i przyzwyczaisz się do prowadzenia monologu.

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Witam

Chcę zacząć nagrywać na YT, let's play'e z metina (tak hejtujcie) - maybe coś więcej.

Wydaje mi się, że wiele osób robi to dokładając.

Sam kiedyś nagrywałem trochę tego, ale to na żywo dawałem, ale chyba lepsza jest ta druga opcja, nie?

Do tego parę pytań

• w vegasie najlepiej przerabiać?
  • czy da się promować filmy na yt? bo tego nie wiem

1. Z głosem na żywo lepiej.

2. Nie znam się na programach, ale vegas czytałem dobre opinie.

3. Da się promować filmy wtedy gdy ktoś Cię wypromuje.

942891460572229691595.png

Opublikowano

Nie rób jak niektórzy, że cały odcinek 10 minutowy jest jak jeździsz po red lesie szukając metków i coś tam mówiąc, to będzie git. Jakość > ilość. Staraj się przekazać jak najwięcej informacji, a nie zanudzać. Lepiej jest zrobić 10 minutowy odcinek i się postarać, krótkie klipy z ulepszania itd, niż w 25 minut zbić 5 metinów jeżdżąc po mapie.

tenor.gif

Opublikowano

Fraps / Action

w Action masz opcje nagrywania głosu oddzielnie

Vegas raczej najlepszy do obróbki..

ze tak zapytam? o co Ci chodzi z frapsem/actionem?

lGxCbNd.png

Opublikowano

Najważniejsze, to żeby Ci woda sodowa do głowy nie uderzyła. W takim przypadku stajesz się rakiem polskiego yt.

Opublikowano

Dużo mów i nie przedłużaj niepotrzebnie odcinków. Filmików z Metina jest w necie pełno, musisz wyróżnić się fajnymi tematami/ciekawym sposobem opowiadania.

Programowanie, muzyka, piwo i przemyślenia rodem z ławki spod monopolowego. Nie wchodź! fireveined.pl

Opublikowano
  • Czy nagrywać na żywo z głosem? czy nagrywać klipy, a głos potem dokładać?
  • W vegasie najlepiej przerabiać?
  • Czy da się promować filmy na yt? bo tego nie wiem

1. Najlepiej nagrywać na żywo z głosem, wyrobisz sobie umiejętność gadania do mikrofonu no i będziesz mówić, co w danym momencie się dzieje. Na początku może być trudno, lecz z czasem się przyzwyczaisz, no bo trochę hard mówić cały czas coś i zagadywać widzów, żeby się nie nudzili, a jednocześnie musisz skupić się na grze.
  2. To, w jakim programie będziesz chcieć przerabiać, to już zależy od twoich umiejętności i możliwości. Wybierz sobie najlepszy program, który będzie Ci się najlepiej obsługiwać.
  3. Da się wypromować filmy na youtube, np. poprzez jakiegoś sławnego youtubera lub udostępnianie kanału na specjalnie przeznaczonych do tego stronach itp.

Pomogłem? Możesz kliknąć "Lubię to" ;) 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

1. - Nie używaj intr.

2. - Zainwestuj w lepszy mikrofon, nie musi być blue yeti, ale, żeby nie było cię słychać jakbyś siedział w czołgu.

3. - Jak chcesz nagrywać metka to wzoruj się na Wallanderze, bo to on robił najlepsze materiały z tejże gry, dlatego odniósł taki sukces.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...