Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS/PC

kan1a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam problem z PC-tem, właściwie to z CS GO, mianowicie strasznie spadły mi FPS-y i ostatnie co mogę zrobić to napisać o tym na forum i liczyć na to, że ktoś jest w stanie mi pomóc.Czytałem wiele poradników próbowałem chyba już wszystkiego, problem nie zniknął, liczę na to, że jest jeszcze coś co mogę zrobić zanim wybiorę się do serwisu i wyłożę gotówkę na naprawę problemu, ponieważ tę odkładam na auto, a i tak pozwoliłem sobie na "małe" wydatki (mysz, podkładka, słuchawki, fotel). Czego próbowałem? Format, czyszczenie PC, komendy startowe, zmiana wyglądu interfejsu windows-a, ustawianie priorytetu,o ustawieniach wideo gry nie wspomnę, bo zawsze używałem tych najsłabszych, w tej chwili nawet próbuję uaktualnić mojego win7 na win10, chociaż wątpię, że to może pomóc.

Nigdy nie miałem problemu z CS-em, zawsze śmigał, na 80-100 fpsach, bez tych wszystkich komend startowych, ustawień interfejsu windowsa etc. nigdy nie odczuwałem żadnych ścin, spadków fps, czy to na serwerach gdzie grało po 24 osoby czy na matchmakingach gdzie było ich tylko 10, jedyny niedobór fps mogłem odczuć gdy znajdowałem się w dymie "smołka", lecz było to chwilowe i nieuciążliwe.

Czy jest tu jakiś "mózg komputerowy", który jest w stanie mi doradzić co mógłbym jeszcze zrobić?

Specyfikacja mojego PC: 

-procesor: Intel Core i3-2100t 2.5 ghz

-pamięć RAM: 8 gb

-karta graficzna: Amd Radeon HD 6670 1gb ddr3

-płyta główna: Gigabyte Technology Z68P-DS3 x64.

Co konkretnie dzieje się teraz nie tak jak powinno:

gra w ogóle nie chodzi płynnie, fpsy skaczą od 40 do 80, odczucie jest takie jakby PC w ogóle nie był w stanie uciągnąć tej gierki, gdy ktoś mnie zabija następuje sekundowa ścinka i leżę na glebie, obraz przycina gdy poruszam myszką, dobrze jest jedynie w miejscach gdzie nic się nie dzieje i gdzie nikogo nie ma, jednym zdaniem nie da się grać.

Nie wiem co mógłbym istotnego napisać jeszcze w tym temacie. Być może są jeszcze jakieś istotne informacje, proszę pytać, odpowiem. Nie zakładam z góry, że ktoś mi pomoże, bo być może jest to jakieś uszkodzenie, któregoś z podzespołów i nikt nie jest mi w stanie pomóc online ale nadzieja jest i stąd mój post. Z góry dziękuje za chęci pomocy, o ile takowe będą. Pozdrawiam.

Opublikowano

1. Wyczyść chłodzenie procesora.

2. Zrób format.

3. Parametry startowe.

4. Pastę wymień na CPU.

5. Jak możesz to otwórz obudowę.

6. Monitoruj temperatury komponentów.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Chłodzenie procesora wyczyściłem około tygodnia temu, oczywiście od razu wymieniłem pastę. Temperatura karty graficznej podczas gry dochodzi do 43 stopni, temperatury procesora nie wiem jak sprawdzić, użycie jego podczas grania nie jest wysokie. Format, parametry startowe tak jak już napisałem wcześniej zostały wykonane.

@Edit Jestem pewien, że wina leży po stronie karty graficznej, chyba przyszła pora na jej wymianę. Temat do kosza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...