Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS przy smoke , pomimo dobrego sprzętu

RedHandBM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam problem , otóż posiadam komputer o specyfikacji:

Procesor: i5 3350P

Płyta główna: MSI B75MA-E33

Karta Graficzna: Gigabyte GTX 650

Ram: HyperX Kingston 8GB 1600 MhZ

Dysk: 250 GB HDD

Zasilacz: Corsair 550 W

Jeśli chodzę po mapie fpsy są na poziomie 250+ , a gdy podchodzę do smoke to z 250 robi się 50-60 fps.

Próbowałem wszystkiego , instalowałem stare/nowe sterowniki do karty graficznej , zainstalowane są wszystkie sterowniki do reszty komponentów i niedawno nawet wymieniłem zasilacz na tego Corsaira. Mam pytanie do was czy jest to problem z kartą graficzną ? Jest zbyt słaba do cs go ? Czy może to coś innego powoduje ten spadek. Proszę o pomoc , bo naprawdę jak polecą granaty to jest tragedia.

Dziękuję !

Opublikowano

Taki dobry to on nie jest, ale spróbuj format...

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Robiłem format , zainstalowałem win 10 64 bit [przedtem win 7] i dalej nic . To samo ;p

Co do sprzętu to myślę że powinien ciągnać cs'a na luzie a tutaj nwm co się dzieje :c

Opublikowano

Spadek ilości fps może również zależeć od twojej karty graficznej. Albo słaba optymalizacja gry ;) dosyć spora ilość osób ma ten sam problem co ty.

Opublikowano

Spadek ilości fps może również zależeć od twojej karty graficznej. Albo słaba optymalizacja gry ;) dosyć spora ilość osób ma ten sam problem co ty.

Wątpię, że sporo osób ma spadki z 250 do 50. Czytałeś to w ogóle? Sprawdź temperatury może się coś grzeje.

Opublikowano

Wątpię, że sporo osób ma spadki z 250 do 50. Czytałeś to w ogóle? Sprawdź temperatury może się coś grzeje.

Temperatury są w porządku , daję screena :

https://scr.hu/w3yAla

https://scr.hu/LDm3w3

Opublikowano

Na jakich ustawieniach grasz? Jesli full hd, 8xmsaa itd to sie nie dziw

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Na jakich ustawieniach grasz? Jesli full hd, 8xmsaa itd to sie nie dziw

Gram na 4;3 1152 x 864 :c niskie ustawienia wszystko :P

Karta graficzna jest dobra- starcza do Csa. Próbowałeś reinstalacji cs'a, spójności plików gry- mozesz również spróbować zmienić rodziałkę i ustawienia gry (nawet na wyższe) i czy dalej będzie to występować.

8yRem1d.png

IMPRESKILL!

RAZEM TWORZYMY LAN!

Opublikowano

Grafika za slabam kumpel ma ta sama i musi grac 800x600 zeby mu plynnie 144hz dzialalo ;p mozesz sprobowac ja podkrecic, ale nie wiem czy cos to da xD

Opublikowano

Szczerze Ci powiem że ja i dużo innych osób z nie słabym sprzętem mam spadki przy smoke' u... jakoś z tym dawałem radę.

To nic nie wnosi do tematu, więc troszku zbędny ten post.

Anyways, może włącz synch. pion. i fpsy się ustabilizują?

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

@RedHandBM

Grzebałeś w ustawieniach karty graficznej? 

Wpisz w konsoli "fps_max 120" i daj znać co się dzieje.

Pozdro

Opublikowano

Sprzęt jeśli chodzi tak jak powinien starczy lajtowo. Ja na ati hd4670 nie mam takich problemów, także dobry pomysł to tak jak wyżej pisali sprawdzenie temperatur czy zrobienie spójności plików.

Opublikowano

@RedHandBM

Grzebałeś w ustawieniach karty graficznej? 

Wpisz w konsoli "fps_max 120" i daj znać co się dzieje.

Pozdro

Stary grzebałem we wszystkim co się chyba da , karta na wydajność ustawiona synchronizacja powylaczana , ustawienia low w cs go wszystko tylko Render wielordzeniowy włączony , wczoraj reinstalowałem system i robiłem format.Już mnie szlak trafia gdy podejde do smoka i mi się gra zacina ...Co do fps_max 120 to dalej to samo przy smoke i mołotovie :c

Sprzęt jeśli chodzi tak jak powinien starczy lajtowo. Ja na ati hd4670 nie mam takich problemów, także dobry pomysł to tak jak wyżej pisali sprawdzenie temperatur czy zrobienie spójności plików. I na przyszłość pisz normalną czcionką, bo może to wygląda inaczej niż wszystkie posty, ale czyta się tragicznie (takie moje zdanie:) )

Spójność i temperatury sprawdzałem właśnie i z tym nie ma problemu też.

Karta graficzna oraz procesor podczas gry :

Procek: max 60 stopni

Karta: max 65-70 stopni

Opublikowano

Wejdź sobie na boty i po kolei zmieniaj ustawienia grafiki (może jednak tam jest coś nie tak). Jeśli nic tam nie znajdziesz, a skoro robiłeś reinstal cs'a i systemu to najwidoczniej wina leży po stronie sprzętu (z tym, że ja już Ci z tym nie pomogę - niech ktoś bardziej obeznany się wypowiada  :))

PS: A co do tej czcionki co pisałem to czytałem to na telefonie... na kompie wygląda to normalnie, więc nie było tematu :D

Opublikowano

Wejdź sobie na boty i po kolei zmieniaj ustawienia grafiki (może jednak tam jest coś nie tak). Jeśli nic tam nie znajdziesz, a skoro robiłeś reinstal cs'a i systemu to najwidoczniej wina leży po stronie sprzętu (z tym, że ja już Ci z tym nie pomogę - niech ktoś bardziej obeznany się wypowiada  :))

PS: A co do tej czcionki co pisałem to czytałem to na telefonie... na kompie wygląda to normalnie, więc nie było tematu :D

Ok dzięki , ale te ustawienia tak samo sprawdzałem :C , a co do czcionki to sorry bo napisałem na 2 forach i skopiowałem i może to chu... wyglądać :)

Opublikowano

Daj screena ustawień graficzynych bo coś mi się wierzyć nie chce

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Udajesz, czy poważnie?

Jak ja miałem takie problemy to pomógł zwykły re-install steama i cs:go. Też nagle z dupy miałem takie spadki na mapach i przy smoke'ach.

Opublikowano

Daj screena ustawień graficzynych bo coś mi się wierzyć nie chce

Łapaj https://scr.hu/LDJ3Ya

Full screen oczywiście ;D

Udajesz, czy poważnie?

Jak ja miałem takie problemy to pomógł zwykły re-install steama i cs:go. Też nagle z dupy miałem takie spadki na mapach i przy smoke'ach.

Mi niestety nie pomaga reinstall :c

Opublikowano

ja mialem kiedys podobnie

mialem karte z GeForca 768mb lapalem maks 70 fps i mialem spadki do 30

wlozylem slabsza karte z GeForca rowniez tylko ze 512 mb i lapie 130fps i minimalne spadki do 110.

Jest to od tego spoowodowane , ze mozliwe iz karta nie wspolpracuje z plyta glowna

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

@up

To ze miala mniej pamieci to nie znaczy, ze byla slabsza xddd

@top

Jak juz pisalem, ta karta jest po prostu mierna, nic z tym nie zrobisz ziomeczku, ew. graj 800x600 :p kumpel ma ta sama grafe i te same problemy, jedyne wyjscie to zmienic grafe jak chcesz grac na wyzszej rozdzialce bez spadkow :D

Opublikowano

Kolega ma ten sam problem i stało mu się to po aktualizacji CS'a jak wyszedł ten cały update wcześniej lekko miał po 150-200 fpsów a jak widzi smoke to fpsy nawet do 10 spadają :]

76561198375594763.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...