Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie są dobre sposoby na zmuszenie się do nauki ? / Zdobycie motywacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To się nazywa prokrastynacja, czyli odkładanie w czasie rzeczy ważnych. Wiesz, że powinieneś się uczyć, a i tak tego nie robisz. I ta sama zasada działa z mnóstwem innych czynności, nie tylko z nauką do szkoły. Całe szczęście, że psychologie się już tym kiedyś zajęli i znaleźli rozwiązanie ;)Tutaj masz opisane co i jak robić, żeby zmobilizować się do działania.

Programowanie, muzyka, piwo i przemyślenia rodem z ławki spod monopolowego. Nie wchodź! fireveined.pl

Opublikowano

to bardzo proste, zamykasz się w klatce książką z której masz się czegoś nauczyć i mówisz ludziom że jak zaczniesz z pamięci bełkotać całą książkę to żeby Cię wypuścili i wuala - nauczony.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Motywacją powinno być to, że jeżeli nie będziesz się uczył, to nie zdasz ;v Mi to zawsze pomaga.

Tak szczerze, to w takich wypadkach żadna motywacja...

Zaś odnośnie tego konkretnego przypadku autor tematu chce się nauczyć programowania w C++ więc niestety argumentacja odpada.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Emm, skoro nie chce ci się uczyć C++ to po co się uczysz? Najwidoczniej cię to nie interesuje. Ja uczę się PHP, czasem mi się ni c***a nie chce, to się nie uczę, bo jakbym się uczył to bym się jednego wielkiego gówna nauczył i przy okazji wnerwiałbym się gdybym czegoś nie czaił.

Dlatego uczę się tylko wtedy kiedy mi się chce.

Emm, to C++ to do szkoły? Do gimbazjum? Czegoś takiego tam uczą? Czy tak po prostu się uczysz?

Ogółem skoro cię to tak nudzi to najwidoczniej nie jest to coś co lubisz.

@Fireveined Interesujący artykuł.

19.jpg

Opublikowano

Emm, skoro nie chce ci się uczyć C++ to po co się uczysz? Najwidoczniej cię to nie interesuje. Ja uczę się PHP, czasem mi się ni c***a nie chce, to się nie uczę, bo jakbym się uczył to bym się jednego wielkiego gówna nauczył i przy okazji wnerwiałbym się gdybym czegoś nie czaił.

Dlatego uczę się tylko wtedy kiedy mi się chce.

Emm, to C++ to do szkoły? Do gimbazjum? Czegoś takiego tam uczą? Czy tak po prostu się uczysz?

Ogółem skoro cię to tak nudzi to najwidoczniej nie jest to coś co lubisz.

@Fireveined Interesujący artykuł.

Napisanie własnego programu - czuję się z*********e... oglądam odcinki Zelenta/ czytam dokumentację w języku dla mnie nie zrozumiałym - odechciewa mi się..... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...