Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do drewnianego kompa :V

handkunte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Iiii wygląda to tak:
Mam komputer taki:

Płyta główna: Asrock g41c-gs

Ram: DDR 3 2gb 800hz

Gpu: Nvidia geforce 9500 gt
Zasilacz 420W

Cpu: intel e6500 2x 2.93 Ghz

Chce kupić do tego karte graficzną gdzieś do 200 zł żeby uciągnęło to wszystko bez jakiś problemów i żeby móc pograć w jakieś gierki trochę lepsze (nie jakieś k***a next geny overwatche czy inne takie), tylko chociaż Guild wars 2 np na low w dobrych fps (ogólnie grafika mnie dużo nie obchodzi tylko wydajność)
Tylko problem w tym, że nie znam się na kartach i nie wiem co kupić

Pomożecie?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Iiii wygląda to tak:

Mam komputer taki:

Zasilacz 420W

Chce kupić do tego karte graficzną gdzieś do 200 zł żeby uciągnęło to wszystko bez jakiś problemów i żeby móc pograć w jakieś gierki trochę lepsze (nie jakieś k***a next geny overwatche czy inne takie), tylko chociaż Guild wars 2 np na low w dobrych fps (ogólnie grafika mnie dużo nie obchodzi tylko wydajność)

Pomożecie?

Myślę, że gtx 280 może być dobry, można go znaleźć nawet za 100 zł, ale jest już stary i prądożerny, ale lepsze grafiki bedą blokowane prawdopodobnie przez twój procesor. PS. DOkup sobie ramu, bo 2 gb to mało, kup sobie jeszcze przynajmniej drugą kostkę 2 gb lub więcej.

PS. Jaki masz zasilacz, bo nie wiem czy uciągnie tą karte.

9037814477036501451192.png

Opublikowano

Iiii wygląda to tak:

Mam komputer taki:

Zasilacz 420W

Pomożecie?

Myślę, że gtx 280 może być dobry, można go znaleźć nawet za 100 zł, ale jest już stary i prądożerny, ale lepsze grafiki bedą blokowane prawdopodobnie przez twój procesor. PS. DOkup sobie ramu, bo 2 gb to mało, kup sobie jeszcze przynajmniej drugą kostkę 2 gb lub więcej.

PS. Jaki masz zasilacz, bo nie wiem czy uciągnie tą karte.

@HelperOne dobrze sie czujesz? Trzeba byc idiota zeby te grzalke przestarzala polecac, gdzie za 200zl to ma HD7770, czy ogarnicza czy nie, chodzi o oplacalnosc, a Ty mu to gowno polecasz, ktore nawet nowszego dx nie obsluguje, daj spokoj, nie udzielaj sie lepiej. Autorze, nawet jak masz slaby zasilacz to mozesz wziac gts450/gtx460 (tylko raczej wersje 1gb) + uzywany zasilacz chiefteca 500w. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Amd hd7770 raczej nie kupie bo ma pcie x16 w wersji 3.0 a gtx 460 ma 2.0.
Ten zasilacz muszę wziąć pod uwagę (mój no name z "czarnej listy" 450W raczej nie będzie dobrze ciągnął tego wszystkiego i może być problem)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...