Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki laptop do 2300 zł

lukash996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę ponieważ chciałbym poprosić Was o doradzenie w wyborze laptopa. Kwota którą chce przeznaczyć to 2000 - 2500 zł w komplecie z torbą i myszką. Po wakacjach zacznę studiować daleko od domu wiec bez laptopa sie nie obejdzie. Będę używał go głównie do oglądania filmów, czytania, słuchania muzyki, nauki i ogólnie siedzenia w necie. Na pewno z czasem znajdą się na nim gry typu fifa, NFS, CoD lub GTA. Nie wykluczam też programów typu AutoCad. Chce kupić z matrycą 17" -17.9" i w miare pojemnym dyskiem. Windows 10 lub 8- do 29 lipca można aktualizować za darmo. Nie wiem jaki dysk wybrać, czy kupić 240 SSD, czy 120 SSD + 1TB HDD, SSD bardziej odpowiadałby mi ale nie wiem czy 240stka to nie za mało..  Szukałem na allegro ' gotowca ' i znalazłem taki który mniej wiecej odpowiadałby mi :

http://allegro.pl/dell-inspiron-17-a8-quad-12gb-240ssd-ati-pods-kl-8-i6142077446.html  

Nie znam sie na jego sprzęcie, dysku, procesorze i karcie graficznej jesli chodzi o kompatybilność, chciałbym zeby jak najlepiej ze sobą współpracowały. 

Z góry dzięki za wszelkie informacje i propozycje :)

Opublikowano

Zdecydowanie NIe warto pchać sie w ten laptop :)

Zwróć uwagę ze jak masz 120 gb + 1000 GB to jeden masz zewnętrzny na obudowie na USB :)

Wiec jak chcesz SSD to lepiej 240 gb.

Powiedz masz zamiar grać w jakies gry?

Z 15 calowych dostął byś lepszy sprzęt tez znacznie moblniejszy na studia lepiej 15 mozna zawsze na wykład zabrać itp, a 17 to juz kloc.

Dużej róznicy nie ma w ekranie, ale to juz musi byc Twój wybór.

Jak coś odpisz jak będe coś dobierzmey.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Czyli opcja 240 SSD będzie lepsza :)

Wiesz z tą 17 masz racje, może byc za duży. 15stka wchodzi w gre jak najbardziej

co do gier na pewno sie jakies pojawią, tego typu jak napisałem 

Opublikowano

W tej cenie z mocnych laptopów

ASUS R556LB-XO672T-8 i5-5200U/8GB/1TB/DVD/Win10 GT940M

Matowa matryca, lekka praktyczna obudowa, wygodna klawiatura, świetne tempratury jak przystało na Asusa,  długie czasy pracy na akumulatorze do 5h na wifi. Dobra wydajnośc w niskiej cenie. 

A z dyskiem SSD podobny model ale troche słabsza grafika o 30 %

ASUS R556LJ-XO164T-8 i5-5200U/8GB/240SSD/Win10 GF920

Dell Inspiron 3543 i5-5200U/8GB/240+500/Win10 GF920M

Renomowana marka dell, Łatwy dostep do podzespołów, całkiem solidna obudowa, dobry stosunek ceny do wydajności, umiarkowane temperatury. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie serwisanta i laptop jest naprawiany na miejscu). 

A jeśli chcesz naprawdę mocny sprzęt

ASUS R510JX-XX087H i5-4200H/8GB/1TB/Win8 GTX950M

O wiele mocniejsze podzespoły, tutaj wiedzmin 3 pójdzie.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...