Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile utrzyma graczy taki komputer?

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dopytać ile może utrzymać graczy na serwerze komputer o parametrach poniżej? Wiem, że gdzieś był temat dotyczący tego ale coś znaleźć nie mogłem to piszę osobny temat. ;p

-> Parametry:

✔Procesor: Intel® Core™ i7-4720HQ (2.6GhZ - 3.6GHz) (4X CORE)

✔Dysk: WDC WD10S21X-24R1BT0-SSHD (1TB + 8 GB SSD)

✔System Operacyjny: Windows 10 Home (64Bit)

✔Ilość Pamięci Ram: 8092 (8GB) (1600 MhZ) (DDR3)

✔Internet: Download: 55 Mbp/s Upload: 5.50 Mbp/s (Netia) Ew. Download: 30/35 Mbp/s Upload: 15/20 Mbp/s (LTE)

image.png

Opublikowano

szczerzę ? jak masz dobre łącze to wejdzie dużo osób bez lagów nawet na 1gb ram, bardzo dużo zależy od łącza (upload) jak nie wierzysz to sprawdź, ci co piszą że na serwer metin2 potrzeba minimum 64gb ram czy tam 128gb to bzdura

edit: najważniejszy to procek i internet z wysokim uploadem

Opublikowano

@AMBOSS Ram też jest ważny bo serwer na każdą osobę rozdziela RAM, co to ma wgl. do tematu bo nie rozumiem? Oczekuję odpowiedzi ile osób na takim sprzęcie będzie mogło swobodnie grać. Oczekuję odpowiedzi na 1 Uploadzie i tym drugim.

image.png

Opublikowano

@AMBOSS Po co mam robić serwer Hamachi?.. Planuję coś większego.. :) Chcę się dowiedzieć ile osób maksymalnie będzie mogło cieszyć się serwerem..

Nie spamuj mi w temacie tylko odpowiadaj na pytanie które zostało zawarte w 1 poście, jeśli nie posiadasz takiej wiedzy nie pisz w temacie bo bezsensu spamujesz.

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...