Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC 4,5

qiuas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ten zestaw będzie do siebie pasować (tzn. kable itd.)?

https://www.morele.net/inventory/info/9Uu80X/

Jutro będę go zamawiać i proszę o pomoc w sprawie kompatybilności.. tzn. czy dvd będzie się dało podłączyć itd.

Oraz czy wystarczy kabli w zasilaczu by to wszystko podpiąć.

Chodzi tylko o kable, a nie o socket itd. bo to wiem, że pasuje...

Opublikowano

pasować będzie, ale jest średni, nawet bym powiedział trochę słabo złożony. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

pasować będzie, ale jest średni, nawet bym powiedział trochę słabo złożony. 

Tzn.?

Mam wszystko co ty poleciłeś tylko chłodzenie zmieniłem na nieco droższe bo jest ładne i ciche, zasilacz na tańszy ale 600W i bez modularności, płytę główną na też droższą (chyba 8 fazową, a twoja 10) ale dostanę z niej 205 zł zwrotu i w dodatku grę Total war warhammer na której również mi bardzo zależy.

Reszta bez zmian w stosunku do twojego zestawu.

Zmieniłem zestaw jeszcze trochę i zamiast MX200 dałem tam SanDisk Plus 120GB bo większego jednak nie potrzebuję, a ta prędkość mi wystarczy...

Zasilacz dałem ten twój Corsair CX550M, reszta zostaje bez zmian tzn. cooler (Shadow Rock 2 - jest ładny i pasuje do reszty) oraz płyta główna MSI Z170A Krait Gaming 3X dlatego, że dostanę 205 zł zwrotu + total war: warhammer.

Proszę o ocenę zanim zdążę go zamówić :/ !!!

Będą +!

Opublikowano

Już lepiej w zasadzie. W sensie ten mx jest bardzo dobrym ssd, tutaj to jak wolisz. Cooler jedynie bym zmienił, ale jeżeli nie chcesz, to może zostać.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Już lepiej w zasadzie. W sensie ten mx jest bardzo dobrym ssd, tutaj to jak wolisz. Cooler jedynie bym zmienił, ale jeżeli nie chcesz, to może zostać.

A jaki polecasz? Bo ten mi się bardzo podoba i pasuje do reszty.

Opublikowano

no jedynie rajintek tisis, ale jest droższy. wydajniejszy to raz, ale ogólnie to w sumie nie ma co kupować w tej cenie lepszego. moze jakiś thermalright macho ten mniejszy.

Opublikowano

no jedynie rajintek tisis, ale jest droższy. wydajniejszy to raz, ale ogólnie to w sumie nie ma co kupować w tej cenie lepszego. moze jakiś thermalright macho ten mniejszy.

Niestety ale prawie 300 pln to zbyt dużo jak na mój budżet.. i tak wybrałem lepszy zasilacz itp.

A ten macho chyba nie jest dużo wydajniejszy od tego mojego (zależy też o który ci chodziło).

Temat ogółem do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...