Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC z UK (taniej)

Adamosking

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 6000

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) max do 1 miesiąca
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? -
Do czego ma służyć komputer? Gra / Stream / Render
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Monitor

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Może i nie musi bo W10 free

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Jesli warto to tak
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? -

Witam, aktualnie do końca wakacji jestem w Anglii i pracuję a że funt tanieje ze względu na wyjscie z Unii i możliwy Brexit, mam możliwosć przywieźć elektronikę do Polski i myslałem nad PC dla siebie, sam zasilacz kupiłbym w Polsce bo gniazda są inne. Znalazłem takiego PC i mniej więcej jest warty w przybliżeniu 6000 zł ale to już gotowiec z firmowej strony ( takich stron mam więcej a to tylko przykład ). Elektronika w UK jest tańsza więc spokojnie znalazł bym komponenty taniej a złożenie to nie jest problem.

http://www.novatech.co.uk/pc/range/novatechblacknti237.html

Ma ktos pojęcie gdzie szukać takich rzeczy poza Ebay albo pomógłby w jakis sposób zebrać częsci do pc za mniej więcej 1000-1100£ (6000 zł) - jakis koszyk czy cus.

Ewentualnie czy nie lepiej kupić częsci w PL i złożyć albo morele ?

...................\/...................

Opublikowano

Nie wiem gdzieś ty widział tą tania nową elektronikę w UK, na ebay głownie używki są tanie reszta nowych wychodzi zawsze drożej niż w kraju bez względu na kurs funta. 

Tanio to mozna trafić OEM albo sprzęt nowy powystawowy lub bez pudełek ( do 20-30% ) albo jak masz kary rabatowe 10-30%. Sam tak kupuję czasami oszczędzając dużo na zakupie ale trzeba sobie poszukać dobrych ofert.  

Gniazda na całym świecie są IDENTYCZNE do zasilaczy, wtyczka kabla jest inna. 

p.s. W10 nigdy nie był i nie będzie darmowy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie wiem gdzieś ty widział tą tania nową elektronikę w UK, na ebay głownie używki są tanie reszta nowych wychodzi zawsze drożej niż w kraju bez względu na kurs funta. 

Tanio to mozna trafić OEM albo sprzęt nowy powystawowy lub bez pudełek ( do 20-30% ) albo jak masz kary rabatowe 10-30%. Sam tak kupuję czasami oszczędzając dużo na zakupie ale trzeba sobie poszukać dobrych ofert.  

Gniazda na całym świecie są IDENTYCZNE do zasilaczy, wtyczka kabla jest inna. 

p.s. W10 nigdy nie był i nie będzie darmowy 

Miałem na mysli wtyczke kabla a W7 mogę wrzucić lewego a update do w10 i tak dostanę, wiem bo na jednym z laptopów tak miałem.

http://www.ebay.co.uk/itm/New-MSI-NVIDIA-GeForce-GTX-1070-AERO-OC-8GB-GDDR5-DVI-HDMI-3DisplayPort-pci-e-/381689041413?hash=item58de709205:g:lOUAAOSwEjFXdqku

EBAY GTX 1070 MSI - 340£ = 1800 zł

https://www.morele.net/search/netsprint/0/1/0/0/0/0/0/?q=+MSI+NVIDIA+GeForce+GTX+1070+AERO#product_list

MORELE GTX 1070 MSI - 2300 zł

Opublikowano

No jak ty chcesz importować z USA i twierdzisz że w UK jest tanio to bardzo ciekawe... kiedy Stany zjednoczone zdążyły przyłączyć się do Zjednoczonego Królestwa ?  

Dolicz 100$ do ceny za import i 18$ za wysyłkę  wyjdzie ok 2 300 zł 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No jak ty chcesz importować z USA i twierdzisz że w UK jest tanio to bardzo ciekawe... kiedy Stany zjednoczone zdążyły przyłączyć się do Zjednoczonego Królestwa ?  

Dolicz 100$ do ceny za import i 18$ za wysyłkę  wyjdzie ok 2 300 zł 

W takim razie https://www.morele.net/inventory/info/WhyZoO/

Ewentualnie widzę Nothampton więc pewnie wiesz gdzie takich częsci szukać w taniej cenie ( mam do Ciebie może z 160-170 mil )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...