Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak schudnąć? Ew. siłka + dieta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eldo mordeczki. Bo jest biznes, mianowicie mam 18 lat i 184 wzrostu. Ważę coś mniej niż 80kg, tak 75 może. Nie mam nadwagi, ale mam brzusia <3. Ogólnie to nie ćwiczę od 6-tej klasy podstawówki (zwolnienie lekarskie na cały rok). Nie wpieprzam w siebie nie wiadomo ile. Tak zjem sobie obiad np (jajka sadzone z ziemiaczkami dla przykładu) i mi wystarczy na cały dzień to już. Nie prowadzę aktywnego trybu życia, ale to się mogłoby zmienić (mógłbym pójść na siłownię raczej), bo wakacje i w ogóle. 

I co do tej siłowni, to jak to wygląda mniej więcej. Takie pierwsze pójście, koszta na oko i co wziąć itd. Nigdy tam nie byłem, nie interesowałem się tym zbytnio nawet, także help me.

Pasjonat
Opublikowano

Siłownia jak siłownia, stoją maszyny, ławki, sztangi.. Ceny nikt Ci nie powie, często pierwsze wejście jest darmowe, najpewniej wtedy na stronie internetowej masz formularz. A wziąć możesz ręcznik, jakieś tam mydło, wodę, coś do zjedzenia (zależy jaką masz odległość) i w sumie to tyle.

Dieta to rozbudowana sprawa. Jak coś to pisz, mogę Ci pomóc.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

@m0u

Ogólnie jak taki pierwszy raz na siłce mógłby wyglądać itp. 
Początkowo nawet myślę, że wystarczyłoby bieganie zwykłe rano lub wieczorem.
A waga to 72kg.

Opublikowano

Eldo mordeczki. Bo jest biznes, mianowicie mam 18 lat i 184 wzrostu. Ważę coś mniej niż 80kg, tak 75 może. Nie mam nadwagi, ale mam brzusia <3. Ogólnie to nie ćwiczę od 6-tej klasy podstawówki (zwolnienie lekarskie na cały rok). Nie wpieprzam w siebie nie wiadomo ile. Tak zjem sobie obiad np (jajka sadzone z ziemiaczkami dla przykładu) i mi wystarczy na cały dzień to już. Nie prowadzę aktywnego trybu życia, ale to się mogłoby zmienić (mógłbym pójść na siłownię raczej), bo wakacje i w ogóle. 

I co do tej siłowni, to jak to wygląda mniej więcej. Takie pierwsze pójście, koszta na oko i co wziąć itd. Nigdy tam nie byłem, nie interesowałem się tym zbytnio nawet, także help me.

Wejście na siłkę jednorazowo przeważnie jest nieopłacalne, dlatego wykupujesz miesięczny karnet.

Zaczynasz wiadomo od techniki - machanie ciężarem coraz większym i bezsensowne dokładanie bez trzymania techniki większych efektów Ci nie da. Chcesz się pozbyć ''brzusia'' to wchodzisz na delikatnie zdrowsze odżywianie dokładasz bieganie (polecam wieczorami, chyba że wstajesz rano to jak najbardziej rano) Jeżeli nie stoisz dobrze z kondycją to zaczynasz od np. 20 minut i każdego dnia zwiększasz sobie o 2/3 minuty aż w końcu ciągiem biegasz przykładowe 50 minut. Połączenie biegania + zdrowego odżywiania spowoduje, że z czasem równomiernie będziesz tracił ten tłuszczyk ale nie tylko z brzusia... :) Przygodę z siłką również polecam zacząć, poprawia kondycje a sylwetka dodaje Ci lepsze mniemanie o sobie ;)

Opublikowano

Nikt mu tej techniki nie pokaże za darmo (trenejro personalni) co mówić o specjalistycznych poradach. Jeżeli zgłosi się do recepcji po wykupionym wcześniej karnecie i jest tam ktoś zajmujący się tym najprawdopodobniej dostanie szablon i jakąś ulotkę z szeroko pojętym odżywianiem się na poziomie Chodakowskiej, ogólnie mówiąc będzie ciężko.

Może masz jakiegoś kolegę w temacie? Skoro naprawdę jesteś lajkiem, opieka przez osobę, która ma jakieś pojęcie będzie niezbędna. Uczenie się na błędach pod ciężarami od początku może okazać się dość niebezpieczne :) MOC z tobą :yay:

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Wejście na siłkę jednorazowo przeważnie jest nieopłacalne, dlatego wykupujesz miesięczny karnet.

Zaczynasz wiadomo od techniki - machanie ciężarem coraz większym i bezsensowne dokładanie bez trzymania techniki większych efektów Ci nie da. Chcesz się pozbyć ''brzusia'' to wchodzisz na delikatnie zdrowsze odżywianie dokładasz bieganie (polecam wieczorami, chyba że wstajesz rano to jak najbardziej rano) Jeżeli nie stoisz dobrze z kondycją to zaczynasz od np. 20 minut i każdego dnia zwiększasz sobie o 2/3 minuty aż w końcu ciągiem biegasz przykładowe 50 minut. Połączenie biegania + zdrowego odżywiania spowoduje, że z czasem równomiernie będziesz tracił ten tłuszczyk ale nie tylko z brzusia... :) Przygodę z siłką również polecam zacząć, poprawia kondycje a sylwetka dodaje Ci lepsze mniemanie o sobie ;)

Wiadome, że jednorazowo nie ma sensu przeważnie nawet. Nawet i przed, lub chwilowo zamiast siłowni bym sobie po prostu pobiegał, bo gdyby mnie zapał (kurde felek, oby nie, hehe) opuścił, to po piniondzach.

Mnie tam nawet nie chodzi o mięśnie jakieś, a o aparycję.

Nikt mu tej techniki nie pokaże za darmo (trenejro personalni) co mówić o specjalistycznych poradach. Jeżeli zgłosi się do recepcji po wykupionym wcześniej karnecie i jest tam ktoś zajmujący się tym najprawdopodobniej dostanie szablon i jakąś ulotkę z szeroko pojętym odżywianiem się na poziomie Chodakowskiej, ogólnie mówiąc będzie ciężko.

Może masz jakiegoś kolegę w temacie? Skoro naprawdę jesteś lajkiem, opieka przez osobę, która ma jakieś pojęcie będzie niezbędna. Uczenie się na błędach pod ciężarami od początku może okazać się dość niebezpieczne :) MOC z tobą :yay:

No z kolegami w temacie tak średnio. Jeden taki Pan kolega właśnie to dopiero zaczął na siłownię chodzić w te wakacje.

Połer łif mi. xD

Pasjonat
Opublikowano

To możesz próbować chodzić z tym kolegą właśnie. Lepiej początkującemu z kimś niż samemu z kolegą youtubem.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

To możesz próbować chodzić z tym kolegą właśnie. Lepiej początkującemu z kimś niż samemu z kolegą youtubem.

Ty+kolega+youtube=powodzenie :)

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Tak na serio to poszukaj na internecie jakiejś dobrej i darmowej diety. [są takie]

Poszukaj harmonogramu ćwiczeń. 

Jak chcesz zrobić mięśnie brzucha to polecam pompki i spięcia mięśni brzucha.

Po pierwszym miesiącu będzie widać efekt.

Jednostka Centralna: Karta Graficzna: MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X | Procesor: Intel i3-7100 3.90Ghz | RAM: 8GB

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jedz mniej więcej co 3h, jeżeli będziesz robił dłuższe przerwy między posiłkami wtedy organizm odkłada tluszcz, najlepiej udaj się do Dietetyczki, koszt 200-300zł.

sygna2.gif

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...