Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fairy Tail ogladac?

Taki KaWai<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy oplaca sie ogladac fairy tail  od poczatku? W sensie kiedy obejrzalem tylko tam pare odcinkow jak jakis turniej mieli i pozniej tak fillery byly i to strasznie nudne co mnie zniechecilo. A teraz tak mysle ze nie mam co ogladac to bym se od poczatku obejrzal, Duzo walk ? co mozecie powiedziec o tym xD

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Jeżeli chce ci się wysłuchiwać ciągłego nakama-power, to droga wolna, osobiście obejrzałbym jakieś tematy z wyższej półki, niż półprzeciętniaka.

Opublikowano

Dużo walk, do odcinka ~50 w miarę dobry plot, potem jest gorzej. Przez resztę odcinków jest parę fajnych momentów, ogólnie typowy shounen, czyli nic ciekawego się nie dzieje (prócz oczywistych walk) i nagle coś ciekawego przez 3-4 odcinki, aby potem znowu było to samo. 

O wiele bardziej polecam Hunter x Hunter 2011, jeśli szukasz czegoś długiego dla walk. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja oglądam bez fillerów. Ogólnie jest fajne, takie na wieczór. Jeśli nie obejrzysz nic nie stracisz, jest masa lepszych serii. Problem jest to, że nie raz są fajne wątki (ale przez kilka odcinków), a później nic się nie dzieje.

gfgdf

Opublikowano

Dużo walk, do odcinka ~50 w miarę dobry plot, potem jest gorzej. Przez resztę odcinków jest parę fajnych momentów, ogólnie typowy shounen, czyli nic ciekawego się nie dzieje (prócz oczywistych walk) i nagle coś ciekawego przez 3-4 odcinki, aby potem znowu było to samo. 

O wiele bardziej polecam Hunter x Hunter 2011, jeśli szukasz czegoś długiego dla walk. 

+1

też polecam bardziej hxh. Klimat jest kozacki, gdzieś w odległej przyszłości będzie ostatni arc, polecam, duzo lepsze niz ft, gdzie jest bardzo przewidywalne.

Opublikowano

Fairy Tail ogląda się tylko dla humoru, cycków i muzyki. Fabuły tam próżno szukać.

Moim zdaniem, szkoda cennego czasu.

Opublikowano

A co sadzicie o Magi albo Soul eater?

Soul Eater g****o, ale Magi jest mega, bardzo przyjemnie się ogląda.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Soul Eater to słaba ekranizacja średniej mangi. Co do Magi to @KlauS. się może wypowie na ten temat.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

A ja powiem, że obejrzałem całe Fairy Tail, ba, nawet 2 razy. Możesz oglądać jeśli lubisz popatrzeć sobie jak bohater nagle dostaje powerupa i w badassowski sposób masakruje przeciwnika. Przy okazji czas umilą ci jedne z lepiej narysowanych dziewczyn.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Co do FT - to tylko i wyłącznie pierwszy sezon, drugi nie jest wart oglądania - inne studio kompletnie spierdoliło sprawę i anime wygląda jak kupa.

Odnośnie Soul Eater - tak trochę z braku laku można obejrzeć, ale przygotuj się na excalibura - jedną z najbardziej denerwujących postaci w anime oraz na iście c*****e (fillerowe - rzecz jasna) zakończenie, które jest tak horrendalnie irracjonalne, że nawet dla mnie było głupie (a SE było moim drugim anime, które obejrzałem kiedykolwiek)

Magi - dla mnie trochę przekoloryzowane i zbyt "przaśne". Obejrzałem pierwszy sezon, zaś drugi jakoś w połowie porzuciłem i jakoś nie kwapię się by wrócić. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

A co sadzicie o Magi albo Soul eater?

Magi jest okej, a wręcz bardzo dobre w porównaniu do FT. Rozbudowane uniwersum, różne charaktery postaci, ładna kreska i efektowne walki. Humor czasami c*****y, ale ogólnie nie jest z nim źle, jeśli FT Cię bawiło, to Magi też da radę. Pierwszy sezon jest gorszy niż drugi, gdyż w drugim jest wojna, która daje ciekawy obraz na mocarstwa panujące w ów świecie. Nie ma to 100 odcinków, więc warto zerknąć. 

Postacie zaczerpnięte z Baśni tysiąca i jednej nocy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Opłaca się.. Jedno z najlepszych anime 

to widać gościu jak Ty się znasz.

choroba fana naruto xD

FT jest max 6/10, jest dużo lepszych shounenów, nawet D-Gray Man który może czasami przymulić ale jest dobrze zekranizowany.

Ja tam Soul Eatera bardzo polubiłem, to anime ma klimat, chociaż nie mam jak porównać bo mangi nie czytałem.

Magi wyższa półka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...