Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam skryptu, który pozwala na dzielenie zmiennych!

kacpicygan123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Niedawno, gdy pracowałem nad skryptem na EXP na moim serwerze. Uznałem, iż warto dodać sobie coś w rodzaju "procentownika". Chodzi mi o to, że masz coś takiego:

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

EXP - 0%

Więc po pierwsze: W jaki sposób mogę umieścić "%" w komendzie "send"? Coś w rodzaju:

send "(...) EXP - 0%" to player

Normalnie nie mogę tak napisać, bo wywala mi błąd, jako, że niby chciałem napisać coś w rodzaju zmiennej, itp.

Po drugie: Jak zrobić taki procentownik?

Bo chcę zrobić coś w rodzaju:

Posiadam 400 punktów EXP.

Następny poziom = 800 punktów EXP.

Do poziomu: 400 punktów EXP.

Status:

||||||||||​|||||||||​|||||||||​|||||||||​||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| Punktów EXP.

[50%]

Za najlepszą odpowiedź daję NAJ i Like.

Skoro posiadam 400 expa, a następny poziom wynosi 800 expa, to w takim razie:

800 : 400 = 2 = 50%.

Np. jakbym miał 200 expa, to wtedy:

800 : 200 = 4 = 25%

I tak jak powyżej, żeby np. 50% przedstawiało się na takim liczniku, że 50 kresek jest na zielono, a pozostałe na szaro.

Opublikowano

Jak chcesz umieścić w sendzie % to wpisujesz %% (podobnie, jak chcesz umieścić cudzysłów - dajesz go podwójnie z obu stron).
Jak chcesz zrobić taki licznik to musisz zdefiniować zmienną, do której w każdym kolejnym loopie będziesz dodawał kolejny znak "|". Po określonej liczbie loopów po prostu zmieniasz kolor i ciśniesz dalej.
Nie napiszę Ci jak dokładnie to zrobić, ale wydaje mi się, że dałem Ci już wystarczającą podpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...