Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jednak start wczesniej?

Chetnie zobacze co Wam z tego wszystkiego wyszlo.

Zablokowane przedmioty?

Wielkosc dzialki gracza?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Mógłbym prosić o pełną listę modów (link nie działa)? Liczę na jakieś addony do Thaumcrafta jak Gadomancy, wtedy byłoby całkiem ciekawie.

bipsMal.png

Opublikowano

Mógłbym prosić o pełną listę modów (link nie działa)? Liczę na jakieś addony do Thaumcrafta jak Gadomancy, wtedy byłoby całkiem ciekawie.

Jak wyżej, jestem ciekaw całej paczki.

Opublikowano

Dzisiaj zostanie włączona strona za chwile podam listę modyfikacji. Jutro także dorzucę listę zbanowanych itemów.

Opublikowano

Dzisiaj zostanie włączona strona za chwile podam listę modyfikacji. Jutro także dorzucę listę zbanowanych itemów.

okey dzięki z góry, jeszcze zapytam, czy coś osłabliście albo wzmocniliście w tych modach ?

Opublikowano

Dokładna lista wraz z autorami będzie podana dzisiaj około godziny 15:00

Lista modyfikacji:

appliedenergistics2 [rv3-b-6]

AquaTweaks [1.0]

ArchitectureCraft [1.4.1]

BetterFps [1.0.1]

buildcraft [7.1.16]

Carpenter's Blocks [3.3.7]

Chisel [2.9.4.10]

ChiselTones [1.0.3]

CodeChickenCore [1.0.7.47]

CollectiveFramework [1.0.0-132]

CommandKeybindings [5.0.1.6]

ComputerCraft [1.75]

CustomMainMenu [1.9.1]

DamageIndicators

DynamicLights

EnderIO [2.3.0.427]

EnderStorage [1.4.7.37]

ExtraCells [2.3.14b197]

ExtraTiC [1.4.6]

extrautilities [1.2.12]

fastcraft [1.23]

forestry [4.2.13.61]

GalacticraftCore [3.0.12.454]

Galacticraft-Planets [3.0.12.454]

GraviSuite [2.0.3]

IC2NuclearControl [2.3.3a Exist]

ifix [1.0.0]

industrialcraft [2.2.822]

InventoryTweaks [1.59-dev-152]

journeymap [5.1.4p1]

Mantle [0.3.2b]

Mekanism [9.0.2.271]

MekanismGenerators [9.0.2.271]

MicdoodleCore [3.0.12.454]

MineTunes [1.1-5]

MineTweaker3 [3.0.10B]

ModTweaker [2-0.9.5]

NEIAddons [1.12.14.40]

NEIIntegration [1.1.2]

NotEnoughItems [1.0.5.118]

OpenBlocks [1.5.1-728]

OpenModsLib [0.9.1-451]

OpenPeripheralAddons [0.5.1-243]

OpenPeripheralCore- [1.3-276]

OpenPeripheralIntegration [0.5-90]

OreDictionaryConverter [1.6.1]

Peripherals++ [1.3.5]

ProjectRed [4.7.0.12.95]-Base

ProjectRed [4.7.0.12.95]-Compat

ProjectRed [4.7.0.12.95]-Integration

ProjectRed [4.7.0.12.95]-Lighting

ProjectRed [4.7.0.12.95]-World

ProjectRed [4.7.0pre12.95]-Mechanical

Railcraft [9.12.2.0]

ReisMiniMap

ResourceLoader [1.2]

ShadersModCore [2.3.31-f]

TConstruct [1.8.8]

Thaumcraft [4.2.3.5]

ThaumicEnergistics [1.0.0.5]

TiCTooltips [1.2.5]

TiM [1.2.2]

Ztones [2.2.1]

CameraStudio [2.1710].zip

Baubles-1.7.10-1.0.1.10

CodeChickenLib-1.7.10-1.1.3.138-universal

EnderCore [0.2.0.36]

ForgeMultipart-1.7.10-1.2.0.345-universal

MrTJPCore-1.1.0.33-universal

Zmieniliśmy ilość wytwarzanej energii tak aby mody ze sobą współgrały

Opublikowano

Serwer będzie raczej ciekawy, lecz bez addonów do Thaumcrafta (niestety lub stety mój ulubiony mod) osobiście raczej na nim nie zagoszczę. Widzę, że włożyliście tutaj sporo roboty i życzę powodzenia na starcie. GL!

bipsMal.png

Opublikowano

Macie zamiar jakos "rozwijac" paczke? typu jakies dodatki do ThaumCraft'a? 

I jak wygladaja zablokowane przedmioty? Chodzi mi glownie o focusy z ThaumCraft'a etc?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Mamy zamiar rozwijać thumcrafta jak i inne mody a także jesteśmy otwarci na propozycję graczy. Co do zablokowanych przedmiotów wypisałem je w prezentacji. A co do Focusów, digital minera czy quarry zostały one odpowiednio zabezpieczone tzn. działają na mapie ale nie niszczą na działkach

Opublikowano

Zobaczymy jak bedzie wygladac ta lista zblokowanych itemkow. Jesli tylko to co w prezentacji to bedzie super.

PS

Fajnie by bylo jak by bylo ExtraBees lub gendustry dodane, wtedy by mozna bylo sie pobawic pszczolami.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Spojrzałem na listę zablokowanych przedmiotów i zdębiałem... Arcane Workbench? Czy przypadkiem żeby zrobić Arcane Crafting Terminal nie jest potrzebny Workbench? Czy w takim wypadku trzeba będzie budować cały system ME i odkrywać większość Thaumonomiconu, żeby tylko zacząć zabawę z Thaumcraftem? Poza tym nie wydaje mi się, żeby Arcane Workbench, którego można znaleźć na wielu serwerach umożliwiał kopiowanie (wiem, że występowało coś takiego w Thaumcrafcie 3, a nie 4). Jeśli jednak to się u was zdarza, to proponuję przyjrzeć się w tym względzie innym modom, bądź pluginom (zabezpieczenia skrzyń i pojemników tego typu często są przyczyną problemów).

@2xup: nie wiem co wy widzicie w tych pszczółkach poza zayeahbunnym NEI xP

bipsMal.png

Opublikowano

@UP

Coś mało błędów znasz.

Na 1.7.10 jest błąd na kopiowanie w arcane workbench. Nie będę go opisywać bo po co?

Został dodany crafting Arcane Crafting Terminal oraz informacja o nim została usunięta z Thaumogesniesof.

Tak jak pisałem jesteśmy otwarci na propozycję graczy z czasem te mody będą dodawane to właśnie gracze tworzą serwer. Naszym zadaniem jest udogadnianie waszej rozgrywki

INFORMACJA :)

Jutro od godziny 12 strona już powinna działać a na niej gotowy luncher do pobrania.

Opublikowano

No to moja propozycja leci od razu: Gadomancy (it's very important to me), dodatek do TC, fajny, bez jakiś super-itemków itp., za to sporo zabawy i kolejny: Automagy, takie ME w stylu Thaumcrafta, można to wszystko przyprawić Magical Crops dla smaku :D Za skarby świata, nie wiem co to jest Thaumogesniesof (wygooglowałem jakiś album muzyczny xD, myślę że chodziło ci o Thaumonomicon (ja też długo uczyłem się tej nazwy). Najważniejsze pytanie (bo nie wiem jak dokładnie to rozwiązaliście): czy będzie można używać Thaumcrafta bez jakiegoś  większego zagłębiania się w mody techniczne? Sam ostatnio chciałem robić serwer (nie pierwszy już zresztą) ale jestem w tej chwili zbyt leniwy. Dlatego liczę, że przynajmniej u was będę mógł się trochę pobawić. <(Asobi ni Iku yo!)>

bipsMal.png

Opublikowano

Galador256 thaumcraft jest dodany nie ma NARAZIE do niego żadnych dodatków. Pracujemy nad dodaniem ich :)

- Popełniłem błąd jest jeden dodatek a mianowicie ThaumicEnergistic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...