Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zna ktos spobos na wiecej FPS ? w mc?

FabianXDGame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reklama

Chcialem sobie pograc na 1.9/1.10 z kolegą na servie lecz gra chodzi na 10-20 fps i powoduje to lagi czy mozna to jakos zwiekszyc ? 

Karta G : Intel HD Graphics Family

Procesorek : Intel Pentium B960 2.20ghz 2.20ghz (2.20ghz x2)

8Gb ram (5 dla mc)

WIe ktos czy da sie jakos powiekszyc fps

Dodam ze OPENGL mam wlaczone co i tak robi wzrostki fps :v­

76561198081948961.png

Opublikowano

@Fr3shO kolego, przypisany ram nie jest ważny, gra sama go sobie weźmie tyle, ile będzie go potrzebować. Nie możesz sobie tego od tak ustawić. Specyfikacje słabe, pewnie laptop. Procesor cienki, jaki masz model karty graficznej? Też sobie mogę napisać "Nvidia GeForce" podaj pełną nazwę, czyli np. "Intel HD Graphics 4000". Na wyższej wersji tyle będziesz miał fps'ów. Dobrze, że masz chociaż sporo tego ramu. Spróbuj z modyfikacją optifine, może ona Ci pomoże. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

wgraj optifine'a , zawsze kilka fpsów więcej. W procesach jak masz 2 javy włączone ( 2 te same ) to zamykasz tą co pobiera mniej i to podobno też stabilizuje bardziej grę. 

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Lapcie screen z wlasciwosci http://scr.hu/4st1/4atch

P.S @ref xD

@Fr3shO kolego, przypisany ram nie jest ważny, gra sama go sobie weźmie tyle, ile będzie go potrzebować. Nie możesz sobie tego od tak ustawić. Specyfikacje słabe, pewnie laptop. Procesor cienki, jaki masz model karty graficznej? Też sobie mogę napisać "Nvidia GeForce" podaj pełną nazwę, czyli np. "Intel HD Graphics 4000". Na wyższej wersji tyle będziesz miał fps'ów. Dobrze, że masz chociaż sporo tego ramu. Spróbuj z modyfikacją optifine, może ona Ci pomoże. 

? Napisalem Intel HD Graphics Family

76561198081948961.png

Opublikowano

Lepszy komputerek by się przydał :)

Jak już MC gówno chodzi z 5gb ram, to nie ładnie do wygląda.

Grands Gerther Givenchex

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...